• 9.369.458 stemmen

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Alan J. Levi

Met onder meer: David Hasselhoff, Edward Mulhare en Susan Norman

Plot Knight Rider 2000

19 februari 2000. Wapendracht is volledig verboden voor politiemannen in de Verenigde Staten. Ze zijn uitgerust met ultrasone toestellen die de misdadigers voor enkele ogenblikken verstijven. Ondertussen wordt de politie zelf wél nog bedreigd met geweren en pistolen. De Knight Foundation werkt aan superintelligente wagens die kunnen denken en praten, als hulpmiddel in de strijd tegen het kwaad. Maar de productie loopt achter op het schema. Devon, de baas van deze organisatie, doet een beroep op Michael Knight. Hij moet de wagens testen en helpen bij de strijd tegen de misdaad. Het is nu tien jaar geleden dat Michael nog actief was bij de organisatie, maar hij neemt Devons voorstel aan op één voorwaarde: hij wil zij 'oude' wagen terug: K.I.T.T. Devon zit aardig in de problemen want de wagen werd gedemonteerd en alle onderdelen werden op de markt aangeboden en verkocht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Michael Knight

Officer Shawn McCormick

Russell Maddock / stemrol of K.I.T.T.

Thomas J. Watts

Lt. Justin Strand

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2099 stemmen

Hele aardige TV-film die ik jaaaaaren geleden eens op de Duitse TV zag. Je moet je even voorstellen dat Michael KITT aanspreekt met "Kumpel" in plaats van "Pal" en je hebt een idee hoe dat ging.

Desalniettemin supercool om Hasselhoff terug te zien keren in zijn oude rol natuurlijk. Slechte film, dat wel, maar vanwege de coolheid toch nog 2.5 sterren.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2099 stemmen

avatar van as

as

Captain Pervert schreef:

Hmmmmm, tsja!

PartyMarty

President Quayle?! Haha, daar zaten ze wel naast natuurlijk. Totnogtoe vind ik 'm maar matig, maar kijk 'm wel af.

PartyMarty

Nou, hij viel niet tegen, maar das omdat ik mn verwachtingen wel erg laag had afgesteld. 1 keer maar roept Michael Kitt op via zn horloge, belachelijk natuurlijk. Een slechte Charles Manson grap op het einde. Hier en daar wel een onverwacht ingredient, maar verder erg magertjes. Verbaast me trouwens ook dat ie na zn Baywatch ervaring niet een wat charmantere partner had kunnen kiezen. verwachte namelijk een opgedirkte Barbie, maar kreeg een stoffige lappenpop. Al met al een (hele) krappe 2 sterren. Enne, KITT is een hele lelijke auto geworden, jaja, nog minder dan zn typische 80's GM sportscar.

avatar van alexis

alexis

ik vind het 3x niks, doet de serrie schande aan!

op zich kitt in een chevy was wel aardig.

assistent zag er erg 81-ish uit.

ik hoop dat de biosversie van KR veel mooier een spannender wordt

het verhaal was ook mager.

kitt rules

met pijn in mn hart *1/2

avatar van Justice4All

Justice4All

Weet je wat ik cool vond, CAR the rivaal van KITT

Ik geloof dat CAR hier ook in speelt. maarjah, slechte film. Vond serie vroeger ook niet zo tof, behalve de auto KITT (die toch gevoel voor humor had en niet zoeen stijve hark was ) die was vroeger supercool.

avatar van Yak

Yak

Onverwacht toch nog best aardig, al was de rode Kitt echt een afschuwelijk monster. Vooral Maddock, die de hele film lang met een blik op zijn gezicht rondliep alsof hij een corrupte klootzak was, maar uiteindelijk toch super oprecht bleek te zijn was geweldig. Drie sterretjes, erg vermakelijk.

PartyMarty

Hey Justice, je vergist je hoor. CARR zit niet in deze film. Het waren idd wel coole afleveringen destijds. Was nog vergeten te zeggen dat het absolute dieptepunt in deze film het ontbreken van de Turboboost is trouwens.

avatar van astonmartin

astonmartin

vergeet niet dat het gemaakt is in 1991, toch wel best knap voor deze tijd. Ik vond het wel een vermakelijke film. Toen ik het voor eerst zag vroeger, vond ik het een coole film. Nu nog steeds ook. 4 sterren...omdat ik het een vermakelijke film vind en ook een klein beetje knight rider fan ben.

Trouwens, het is geen bioscoopfilm, maar tv-film. Dus verwacht niet dat het een supertopfilm is met hoog gehalte aan alles.

PartyMarty

Vergeet helemaal niet dat ie uit 1991 komt, het is gewoon een magere film die ik uit jeugdsentiment 2 sterren gaf, maar dit helemaal niet verdient. Er zijn honderden actiefilms, die ouder zijn of uit deze tijd stammen (ook tv-films), die beter zijn. De pilot van de serie verdient een hoge waardering, maar deze eigenlijk niet meer dan 1,5. En die zijn alleen voor Devon, die als enige het niveau van de serie haalt.

avatar van ex_uva

ex_uva

Bah! I want the real KITT back! Not some '67 Chevy!

avatar van TheVoice

TheVoice

KITT is gewoon een zwarte sportauto. Elke andere toepassing doet afbraak aan de tv-serie.

De titelmuziek is ook al niet al te best.

Wie haalt het in zijn hoofd om Jan 'ik maak muziek voor Miami Vice' Hammer de titeltrack te laten componeren. Het originele muziekje was tenminste cool.

Ik vond dit zo'n goedkoop Stef Meeder/Richard Clayderman-achtig pianoriedeltje.

Ik geef de film 1,5*

avatar van xangadix

xangadix

Tijdens het gevecht op leven en dood tussen Michael en the bad guy hoor je dat rustige pianodeuntje. Dat slaat werkelijk nergens op. Zoals 90% van de film trouwens, met de presentatie van de walgelijk lelijke Knight 4000 als uitschieter.

avatar van savi_7

savi_7

man man wie durft die film nog uit tezenden, de gene die deze film heeft gekozen zou ontslagen moeten worden!

avatar van otherfool

otherfool

TheVoice schreef:

Goed gesproken.

Slappe hap deze film, suf verhaaltje en mist de charme van de serie. James Doohan heeft de slechtste cameo aller tijden; 'hey look, it's the guy from star trek!'...'beam me up' (oid).

1,5 sterren.

avatar van finaldestiny

finaldestiny

Captain Pervert schreef:

Hij komt vanavond in de vooravond op Veronica! Allemaal kijken

heb niet gekeken omdat ik er niks aan vind de series vond ik wel altijd goed.

avatar van finaldestiny

finaldestiny

otherfool schreef:

Goed gesproken.

Slappe hap deze film, suf verhaaltje en mist de charme van de serie. 1,5 sterren.

ben het er helemaal mee eens!

avatar van basketballerke

basketballerke

Als tienjarige keek ik altijd de serie. De film was minder dan de serie zelf.

avatar van Jointz

Jointz

Ik had deze film al eens eerder gezien, en nu weer eens gekeken. Jammer dat het geweldige concept van de Knight Rider serie zo enorm is uitgemolken.

Heel slecht is de film nog niet eens, het is eigenlijk gewoon een aflevering uit de serie die iets langer duurt.

Jammer dat men niet voor de originele KITT heeft gekozen maar een paar gedrochten heeft gekocht die voor high tech apparatuur moet doorgaan.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Aaaah, m'n helden uit de jaren '80.

Hier spreek ik dan nog over de TV-serie.

De serie waar ik maar geen genoeg van kan krijgen.

Als ik dan nu de film uit 1991 ga beoordelen, dan laat ik mij niet beïnvloeden door het feit dat ik een grote fan ben.

Wat heb ik die zwarte Pontiac Trans Am gemist, zeg.

De Knight 4000 (KIFT) ziet er aardig uit, maar kan NOOIT tippen aan KITT.

De nieuwe film staat gepland voor 2008.

Glen A. Larson (Geestelijke vader van de TV-serie uit 1982) is bezig met het schrijven van een script.

De film kwam heel slecht van de grond.

Onduidelijk is nog of Hasselhoff weer de rol van " Michael Knight " op zich zal nemen.

De man heeft zich diverse malen moeten laten opnemen in een kliniek wegens alcoholverslaving.

Na z'n scheiding werd het niet makkelijker.

Geruchten doen de ronde dat de zoon van Michael de grote hoofdrol zou spelen.

We zullen zien.

2,5 *

avatar van Rick18

Rick18

Wat een vreselijke film. Serie was 10 keer beter.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

kvond de serie al niet zo geweldig , maar dit slaat echt alles.

slecht verhaal , ( voorspelbaar) , vaak nogal saai , en de auto is sowieso niet echt hip of geweldig

1,0*** laat ik eens aardig zijn

avatar van steventje

steventje

Vreselijke film. De serie was stukken beter met Michael en Kitt als een geslaagd TV duo.

Dat acteurs als Hasselhof en Mulhare hun medewerking verleenden aan zo'n flop film begrijp ik niet goed, zeker omdat Hasselhof toen in zijn Baywatch hoogdagen vertoefde.

Knight Rider 2008 is een veel betere film met een goede cast en sterk verhaal. Hopelijk maken ze van die film een succesvolle serie.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Voor wat het is redelijk vermakelijk, maar veel speciaals is het toch niet en het komt zeker niet in de buurt van de serie.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Erg zwakke actie/avontuur met een vreselijk slechte (zoals ik van hem gewend ben) Hasselhoff. De serie stelt inderdaad al erg weinig voor en de film idem. Ik weet niet waarom maar opna zijn bijrolletje in Click kan ik hem in geen een rol leuk vinden.

avatar van pascal83

pascal83

Een Knight Rider film zonder de originele Kitt zouden ze ook gewoon moeten verbieden.

avatar van V

V

Zie Hasselhoff toch liever een hamburger soldaat maken. 1*

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

De serie vond ik altijd geweldig maar deze film was helemaal niks.

Tegenwoordig hebben ze Knight Rider 2008. In Nederland heet dit Knight Rider 2009. Dat is nog slechter dan alles bij mekaar.

Als je een aflevering daar kijk lijkt het net of je een film aan het kijken bent die na een uur plotseling afgelopen is.

avatar van Marshall1959

Marshall1959

Ik vindt Hasselhoff echt geen geweldige acteur. Zowel Knight Rider als Baywatch vind ik erg saai.