• 9.474.242 stemmen

La Novia Ensangrentada (1972)

Horror | 100 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: The Blood Spattered Bride / Blood Castle / De Bloedige Bruid

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: Vicente Aranda

Met onder meer: Simón Andreu, Alexandra Bastedo en Maribel Martín

Plot La Novia Ensangrentada

"Till death do us part!"

Susan is net getrouwd en heeft een probleem: ze kan niet echt van seks genieten. Wanneer een mysterieuze vampiervrouw haar pad kruist worden haar lusten wel opgewekt. Samen smeden ze een plan om de echtgenoot van Susan om te brengen.

avatar van bladonis

bladonis

Mooie, sfeervolle 'vampieren'film over een beeldschoon jong bruidje dat niet kan vermoeden dat haar schoonfamilie een donker geheim met zich meedraagt.

Al snel wordt ze achtervolgd door dromen van een mysterieuze vrouw. Als haar droombeelden vleselijk worden, wordt de jonggehuwde in een nachtmerrie gezogen van onheilige communie, gewelddadige moorden en verboden seksuele verlangens.

Indrukwekkende film. Langzaam wordt de spanning opgebouwd, zodat de schokmomenten éxtra rauw op je dak vallen! Dit rondspokende griezelsprookje van lesbische liefde en reïncarnatie is gebaseerd op het onsterfelijke vampierenverhaal 'Carmila' van Le Fanu.

Niet zwaar van splatter en gore, geen emmers met bloed, moet deze film het hebben van spookachtige en seksuele spanning, toegeven aan de verleiding of breken onder de waanzin? De beelden zijn mooi en sprookjesachtig, waardoor de bloedmomenten éxtra hard aankomen! De muziek begeleidt de beelden perfect, zónder ergens overheersend te worden! Sterker nog, ik had niet eens dóór dat het júist de muziek was die me zo onrustig maakte, totdat het te laat was!

Lesboerotische vampierenliefde, en t is géén Anne Rice verfilming??? Woohoo!!! Verwacht géén hardcore all girl crotch-on-crotch action, máár een bloedmooie oefening in ondode lesbische verleidingstechniek! Zéér de moeite waard, voor wie het durft!

4,5* voor de bloederige vrouwelijke schoonheid van lesbische liefde.

avatar van TheProwler020

TheProwler020