• 9.219.021 stemmen

Tom and Jerry: The Magic Ring (2002)

Animatie / Familie | 62 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: Tom en Jerry: De Magische Ring

Geregisseerd door: James T. Walker

Met onder meer: Jeff Bennett, Charlie Schlatter en Frank Welker

Gesproken taal: Engels, Duits en Spaans

Plot Tom and Jerry: The Magic Ring

Tom heeft een bijzonder baasje. Hij is tovenaar en steeds bezig om weer iets nieuws te toveren. Dit keer moet hij weg om een speciaal ingrediënt te gaan halen in het buitenland. Tom krijgt de opdracht om op het huis te passen en op de speciale magische ring. Hij zit in een mooi doosje. Maar hij weet niet dat Jerry een zwak heeft voor glimmende dingen...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Tom (stemrol)

Jerry (stemrol)

Chip (stemrol)

Butch (stemrol)

Boy (stemrol)

Policeman (stemrol)

Spike / Alley Cat (stemrol)

Margaret / Mom (stemrol)

Nibbles (stemrol)

Freddie (stemrol)

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Flink verhaal!

avatar van ex_uva

ex_uva

Valt het jullie op dat er zoveel verschillende Tom&Jerry-stijlen zijn? Ik heb de collectie en dan zie je dat er soms een fluffy Tom is en soms een rare houterige gemenerik... Vind het vaag...

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

wist niet dat dit een film was , ik dacht altijd gewoon een aflevering.

2****

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Haha die twee blijven altijd geinig en vroeger vond ik ze echt helemaal geweldig ik heb laatst in Oostenrijk een Oostenrijkse aflevering gezien overigens.

avatar van Legan

Legan

Standaard Tom & Jerry. Vermakelijk scènes, chaotisch en vol achtervolgingen waarbij weinig heel wordt gelaten. De rest, zoals het verhaal, is van weinig toegevoegde waarde. Eenvoudig doch tegen de verwachting is erg vermakelijk.

avatar van 1311811

tommykonijn schreef:

Als je al begint met "haha", dan ga ik er van uit dat je er wel aardig van hebt genoten! Waarom geeft je dan 2,5? Dat staat voor mij gelijk aan een 5

Ze kunnen beter de mogelijkheid tot het geven van een cijfer tussen de 1 - 10 toepassen.

Ik vond het zeker een leuke film, ook al ben ik geen 8 meer. De grappen kenden ook zeker originaliteit en daarom heb ik het op een 8 gehouden, oftewel 4 punten

avatar van Revolt

Revolt

1311811 schreef:

Vind ik ook, ik vind het hele sterren-als-beoordeling zoiezo slecht.. Ik denk dat mensen slechter beoordelen met sterren dan met cijfers..

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Iets minder goed dan de eerste Tom And Jerry film en natuurlijk de korte filmpjes. Geinig maar meer ook niet. 2,5.

avatar van elayz

elayz

Net gekeken, super leuk! een mooie 4.5 zeker waard!

leuk verhaal!

movie acteurs schreef:

Iets minder goed dan de eerste Tom And Jerry film 5.

Kan dat wel?

Redelijk. Hij is iig beter dan Tom and Jerry the movie

Er zaten veel achtervolgingscene's in,alleen zijn die niet zo leuk in beeld gebracht als Tom and Jerry Meets Sherlock Holmes.

Een drietje.

TheLionKingFan

Na herzien was ie toch wel erg vet.

avatar van Metalfist

Metalfist

Gelijkwaardig aan hun eerste film

Met de feestdagen wordt er altijd goed gegeten en zit iedereen voldaan maar moe in de zetel, althans dat was bij mij toch zo. De avond ervoor niet al te veel slaap gehad maar ik heb de neiging om nog altijd televisie te zien voor ik ga slapen dus ik zocht iets kort waar ik niet noodzakelijk veel aandacht bij moest houden. Tom and Jerry: The Magic Ring met zijn speelduur van nog geen uur was dus de perfecte film.

Nu had ik de film nog niet zo lang geleden al eens terug gezien (hoewel het blijkbaar langer geleden is dan ik dacht want het is van september 2008 dat ik mijn stem hier heb geplaatst) maar ik wist er niet meer zo enorm veel van. Op zich is het een vermakelijke film geworden die dankzij zijn korte speelduur de sfeer van de korte afleveringen nogal goed weet te benaderen. De film kent dan ook niet echt een grote verhaallijn (de ring zit op Jerry's hoofd en Tom wilt hem er terug af krijgen) waardoor de film af en toe meer aanvoelt als een hele hoop korte afleveringen zoals vroeger aan elkaar geplaatst. De film kent veel achtervolgingen waarin kat en muis weer eens zoals weleer kunnen losgaan. Ondertussen krijgen we nog een hoop nevenpersonages voorgeschoteld die te herkennen zijn uit de oude afleveringen (een neefje van Jerry en de honden bijvoorbeeld) maar jammer genoeg is er gekozen om die een compleet andere persoonlijkheid te geven waardoor de knipogen niet geheel tot hun recht komen.

Het is verbazingwekkend hoe succesvol die Hanna & Barbera cartoons uiteindelijk zijn geworden. Ik ben de laatste paar maanden terug bezig om eens wat oude cartoons terug opnieuw te zien (en ondertussen een traantje wegpinken als je het vergelijkt met wat voor immens lelijke crap de jeugd van vandaag de dag het moet stellen) waaronder Scoob-Doo, wat ook van Hanna & Barbera is. Van de Scooby bende zijn wel een stuk meer films gemaakt dan van Tom & Jerry maar die wisselen ook veel makkelijk qua niveau van animatie. The Magic Ring is gelukkig wel een film die op gebied van animatie zijn voorganger uit '92 overtreft. Niet al te moeilijk natuurlijk want die was wel erg basic terwijl dit er een stuk kleurrijker uitziet. Ook qua stemmen voelt dit aangenaam. Vooral omdat de geliefde kat en muis niet praten, in tegenstelling tot hun bioscoopdebuut uit 1992, maar dat viel op zich nog wel goed mee eigenlijk. Leuk om Frank Welker nog eventjes tegen te komen (hij verzorgt de 'stem' van Jerry maar meer dan wat gepiep komt daar niet uit) maar hij heeft ook jaren de stem van Scooby-Doo en Fred vertolkt dus het is geen onbekende voor mij.

In mijn herinnering was dit een mindere film van het duo maar de achtervolgingen worden vlot en kleurrijk in beeld gebracht waardoor dit een leuke zit is. De korte speelduur zorgt ervoor dat het (al enorm magere verhaal) niet verder wordt uitgesponnen dan nodig is. Ik moet maar eens achter wat meer van die films van Tom & Jerry gaan.

avatar van Dk2008

Dk2008

De allereerste cartoon dateert al van 1940 en zo lees ik nu pas bij Wiki dat Tom and Jerry zijn afgeleid uit de Tweede Wereldoorlog benamingen, de Tommies (de Engelsen) en Jerries (de Duitsers) Tom en Jerry - Wikipedia - nl.wikipedia.org.

Ik vind de eerste speelfilm van dit beroemde duo nog erg meegevallen bij herkijken, maar deze tweede film vind ik toch beduidend minder. Deze vond ik de vorige keer ook al niet zo leuk, maar het is de tweede keer er niet beter op geworden. Een erg mager verhaaltje over Jerry met een ring op zijn kop en Tom die het er probeert af te halen. Het resultaat is een film met bijna onophoudelijke achtervolgingen en pats boem knal-beelden. Erg vermoeiend allemaal. Veel herkenbare momenten uit die oude cartoons zijn nu samengepropt in één film en hetzelfde geldt voor de andere personages. In deze film dan verder een iets langere rol voor Droopy.

Het tekenwerk gaat nog wel, maar af en toe ook wel statisch. Zo maken bijvoorbeeld Tom en Jerry enorm veel bewegingen, terwijl ze nauwelijks vooruit komen en daarbij worden scènes enorm gerekt om tot een langere speelduur te komen. Hoewel geen lange film, duurde hij mij toch te lang en ik vind hem dan ook niet erg geslaagd. 3.0.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke film met de nodige portie grappen, altijd leuk om naar te kijken.