• 9.372.513 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Frankrijk

Geregisseerd door: Arnaud Sélignac

Met onder meer: Jason Connery, Harvey Keitel en Charley Boorman

Plot Nemo

In zijn slaap komt de kleine jongen Nemo via een lift in de wolkenkrabber waarin hij woont, in een andere dimensie terecht. Een droomwereld die zich aan het eind van de wereld bevindt en op geen enkele plattegrond te vinden is. Hier schemert het altijd, valt blauwe sneeuw uit de hemel en gaat zand spontaan in vlammen op. De mensen die hij er ontmoet, zoals de tovenaar Mr. Rip, de ruiter De Gemaskerde Wreker en het ruimtewezen Rals-Akrai voegen ieder de werkelijkheid waarin ze willen ontsnappen toe aan de droomwereld.

Nemo (child)

Nemo (teen)

Mr. Rip / Benjamin

Boris / Nemo's Father

Duchka / Nemo's Mother

Cunegond / Elevator Operator

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Dream One, het zag er eerder uit als een nachtmerrie.

De film wist me maar niet te boeien, de acteerprestaties waren dan ook niet om naar huis te schrijven. De (kleine) jongen Nemo met zijn irritante vragen, een man die de hele tijd in een wit apenpak hysterisch rond zit te lopen en de ruiter ‘De Gemaskerde Wreker’ ook wel Zorro genoemd of Mr. Legend, Harvey Keitel die er overigens pas na een halfuur inkomt is trouwens ook de (enige) reden waarom ik deze film heb bekeken. Alles is zo donker in de film, het ziet er allemaal zo fake en goedkoop uit. De meeste zijn dan ook nietszeggende personages die heel de tijd van die bizarre, sprookjesachtige dialogen lopen te verkopen.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Ietwat vreemd verhaal, waarin vele andere verhalen worden aangehaald. (1000 mijl onder zee, naar het middelpunt der aarde, zoro, planet of the apes, alice in wonderland en zo zijn er nog wat voorbijgekomen). Eind verklaart een hoop vond ik. Leuk gezien te hebben, maar zal niet blijven hangen.