Genre: Actie / Misdaad
Geregisseerd door: Craig R. Baxley
Met onder meer: Brian Bosworth, Lance Henriksen en William Forsythe
Plot Stone Cold
"A cop who enforces his own brand of justice."
Joe Huff is een politieagent die alle regels aan zijn laars lapt. Op een gegeven moment dreigt hij het korps uit te worden geschopt, maar dan wordt hij door de federale overheid benaderd. Zij vragen hem te infiltreren in de criminele en zeer gewelddadige motorbende 'The Brotherhood.' Joe accepteert het aanbod en gaat undercover. Hij weet al snel het vertrouwen van de bendeleider te winnen, maar dan ontdekken een paar bendeleden zijn ware identiteit.
Joe Huff / John Stone
Bolivian
Brent Whipperton
Tool
donnie B.
Niet zo'n goed bikerfilmpje als Fixing the Shadow, maar toch wel vermakelijk. Gewoon niet te serieus nemen..
Waku
Biedt simpelweg alles wat een behoorlijke actiefilm moet hebben..Spanning en pittige actie.
Flinterdun verhaaltje.
Toch kijkt de film lekker weg
FixX
hij is in 2007 nieuw op dvd gezet amazon.com
dus nog even wachten voor die uit amerika naar engeland komt play.com
i.Ron S.
Deze keek ik ook heel graag toen ik een jaar of 9-10 was. Dikwijls gezien als schoolvriendjes thuis langskwamen.
Nu is het niet echt meer mijn ding denk ik, hij lijkt wat op de Steven Seagal films maar hier is de hoofdacteur meer afgetraind wat het een beetje geloofwaardiger maakt dat hij ook echt kan vechten.
aerts007
Niet eens zo slecht, actie is best te doen.
Gettie
Een klassieker, een actiefilm naar mijn hart. Slechterikken met echte kutkoppen, motorbendes en geen Vin Diesel achtige figuren. Perfect..
djelle
Eén van de meest voorkomende ingrediënten uit de goeie ouwe actiefilms van het pre-millenium tijdperk was wat ik noem het 'winkelwagen-conflict'. De protagonist komt in aanvaring met 1 of meerdere overvallers in een supermarkt, nachtwinkel of kruidenierszaak. Meestal heeft het weinig tot niks van doen met de plot, maar dienen zulke scenes louter voor het vermaak en kwestie van de skills van het hoofdpersonage duidelijk te stellen. Dat dergelijke decors bovendien ook visueel en qua sfeerschepping ten zeerste interessant zijn in het genre wisten ze blijkbaar maar al te goed bij het maken van Stone Cold, waar de film begint door de ogen van een bewakingscamera in een grootwarenhuis die al meteen in frieten wordt geschoten door een gijzelnemende stresskip in kwadraat. Gelukkig komt de stoere bink van dienst aangewinkeld met piepend karretje en lange zwarte vest, en de dreigende shots op enkel zijn voetstappen voorspellen al dat hij met uiterste sereniteit de situatie zal proberen oplossen. Algauw vliegen de conserveblikjes dan ook in het rond samen met wat kogels die niemand passen, en weet de held op zijn gemak ondermeer een geinig boobytrapje te maken met de winkelwaar al is het allemaal wat op het onnozele af.
Een film die op vrij coole wijze begint voorspelt meestal veel goeds, en in grote lijnen is Stone Cold dan ook eersteklas 'roelerende' cult die het primitieve alfamannetje in elk van ons wakkermaakt. Het hele undercoververhaal van deze oorspronkelijk geschorste machoflik die moet infiltreren in een misdadige motorbende alleen al is om een zonnebril op te zetten van coolness. Zeker wanneer de leider vertolkt wordt door ultieme bad guy Lance Henriksen en het in het algemeen een zo trefzekere uitwerking krijgt als hier. Naakte grieten, taaie rockmuziek, brutale afrekeningen en een heel doelgerichte camerastijl alsook montage, keuze van decors en zelfs aankleding van de hoofdrolspeler maken het allemaal bijzonder aantrekkelijk om te kijken.
In de spectaculaire finale komt dit vermoedelijk nog het meest naar boven, tijdens een fantastische clash in een spierwit stadhuis waar de macho onder zijn pikzwarte jas enkel nog zijn gespierde torso onthuldt, de meest ruige wapens draagt, zijn meest pissed off blik opzet, liters bloed langs zijn voorhoofd stroomt, al de stoerste cameramoves uit de kast gehaald worden en de gitaarriffs haast niet meer stilstaan. En dan vergeet ik waarschijnlijk nog een heleboel kick-ass details.
Sowieso is de keuze voor de hier debuterende Brian Bosworth en hem een onverschrokken haartapijtje te geven in deze steenharde rol een keuze die niet beter had kunnen zijn. Brian wie? zullen veel mensen zeggen en het is dan ook een mens die nooit echt doorgebroken is, niettemin mijns insziens totaal onterrecht gezien zijn immens charisma. Al bij al mocht Stone Cold iets meer (variërende) actie gehad hebben tussen het geestige begin en de denderende finale, maar de doorlopende sfeer dankzij de strakke aanpak maakt donders veel goed.
Klinkt dit als uw soort film of zoekt u tips voor wat te doen tijdens gijzelingssituaties in een supermarkt, stap dan koelbloedig op uw Harley Davidson en haal hem als de bliksem in huis!
4* en zelfgemaakte trailer
Leve Laserdisc!
Een leuke verrassing is dit actiewerkje met Bosworth, die als een blonde Cobra eveneens opent door orde op zaken te stellen in een door tuig vervuilde supermarkt. De komische noot die in het begin overheerst maakt helaas plaats voor een grauwere sfeer die enige serieusheid benadrukt, maar vermakelijk is een en ander desondanks wel. Henriksen en Forsythe zetten puike boeven neer en ook het actiegehalte is in orde.
Goed.
FunkStarr
- 1922 berichten
Leuke recensie Djelle! En inderdaad deed deze film mij sterk denken aan Cobra, heer Zinema. Een lekker oldschool actiefilmpje die goed te genieten is. Ik zou dan ook willen vragen, of er nog meerdere films als deze zijn, want ik lust dit soort voer wel. Alvast bedankt voor de eventuele tips.
djelle
Ik zou zeggen Above The Law of Hard to Kill , maar die heb je uiteraard al gezien. Hangt er ook een beetje vanaf wat je ermee bedoeld. Actiefilms die ook zo'n plot hebben waarbij een stoere tiep moet infiltreren in een motorbende komen niet zo heel veel voor vrees ik (vrij geinige bikerflick is anders wel Harley Davidson & The Marlboro Man).
Maar voor de rest kan ik je wel een paar actieflicks aanraden die ook zo'n held hebben in een extra stoere saus: Point Blank (1998), Split Second (heerlijk sfeervol), Punisher: War Zone, Showdown in Little Tokyo, True Vengeance en Wanted: Dead or Alive (al vond ik deze laatste zelf wat minder geslaagd). En als je tegen een goeie portie goedkope foutheid kan misschien de Black Cobra reeks.
djelle
Tot zover ik weet niet. Enkel in het buitenland.
djelle
Haha, inderdaad. Waren het maar de juiste versies...
FunkStarr
- 1922 berichten
Dank voor de tips. ik geloof dat ik in ieder geval Point Blank en Split Second nog niet heb gezien, en ben er wel erg benieuwd naar. Ga ze zeker kijken op korte termijn. Danku heer Djelle.
Graag gedaan heer FunkStarr
. Laat ons hopen dat het in je smaak zal vallen.
mauwiewauwie
Voor de ouderen onder ons blijven dit toch de knallers van de 90er jaren zo'n lekker knok-pats-boem efect.zijn in Nederland onder andere namen te koop (beyond de law) bijvoorbeeld,wat ben ik lang aan het zoeken geweest.Jeugdsentiment op ten top.
djelle
Precies mauwiewauwie. Niks boven good ol' 90's ventenflicks!
[ontkenningsmodus]Al voel ik me persoonlijk nog niet zo oud.[/ontkenningsmodus]
mauwiewauwie
Broekie ik ben 43 maar zou graag willen ruilen maar je weet (2ruilen1huilen)
Ouwe koek blijft toch altijd leuk, zo was vroeger de aktie wel iets te ? vergeleken met tegenwoordg SSG techniek toch de film moet maken, was dit vroeger wel anderst!
djelle
Ik heb niks tegen CGI, maar het is inderdaad automatisch wel cooler en indrukwekkender wanneer je 1 of andere stunt bekijkt oid met de kennis in het achterhoofd dat het nog echt puur met menselijke effort is bereikt.
PS: Leeftijd zit tussen de oren
mauwiewauwie
Ach hoe ouder hoe wijzer
CGI ja dat bedoelde ik ook?
Een en al macho film met ook best veel stereotypen. Het verhaal stelt opzicht niet zoveel voor maar door de vele macho's de actie en het best goede einde keek de film zich best lekker weg. De cast met o.a. mister anabolica Brian Bosworth en Lance Henriksen deden het best voor dit soort film. Gewoon een leuke ouderwetse actiefilm, niet meer en niet minder. Men draait deze trouwens de laatste tijd op MGM.
DiDa
Deze film moet gewoon een fatsoenlijke dvd/blu ray regio 2 uitgave krijgen!
Aardige film waarin een geschorste agent undercover gaat bij een criminele motorbende. Een mager verhaaltje clichés, maar wel vermakelijk genoeg gebracht. Volop actie, genoeg blote vrouwen, rockmuziek en motors. Het acteerwerk valt alleszins mee voor een film als deze.
brucecampbell
Erg ruige, super macho bikerfilm die dankzij de niet aflatende actie en leuke rollen van Henriksen en Forsythe super entertainment is.
Bosworth is natuurlijk perfect gecast als macho held die het opneemt tegen een legertje bikers.
Erg genoten van dit actiefilmpje!

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime