• 9.372.253 stemmen

Alternatieve titel: Ballad of a Gunfighter

Geregisseerd door: Christopher Coppola

Met onder meer: Robert Carradine en Martin Sheen

Plot Gunfighter

"A classic western tale of hate, murder and revenge."

Old Hopalong, ook bekend als The Stranger, is een gunfighter die wraak wil nemen op de moordenaars van onschuldige mensen in zijn stad. Maar de zaak wordt nog persoonlijker als de outlaw zijn vriendin lastigvalt.

The Stranger

Cowpoke at the Red Snake

Uncle Buck Peters, Owner Bar 20 Ranch

Jimmy, Bar 20 Rider

Laughing Rustler

avatar van SuperJ

SuperJ

Wel n leuke western. In een aparte setting gezet, omdat het verhaal in het heden begint. Verhaal zit wel goed in elkaar, maar dat met die handschoenen vind ik toch wazig, waarom ze geluid maken bijvoorbeeld. En die Hopalong Cassidy schiet net zo snel zonder als met handschoenen, toch wil hij ze dragen en of heeft hij ze nodig... Vreemd... 4*

avatar van ThomdaVries

ThomdaVries

Haal David Carradine en Robert Carradine niet door elkaar. Volgens mij hebben ze hem alleen gecast omdat ie zoon mooi misleidende naam heeft voor op de cover...

Ik heb deze dvd gekocht voor 3 euri, maar toen ik deze afspeelde zat er een piepend geluid in de film. Het kan ook niet voor 3 euro.

avatar van djelle

djelle

Vind het ook wel een redelijke western. Ondanks de wat houterige dialogen en het matige camerawerk kon deze film wel een zekere sfeer meegeven. Een bepaalde vorm van melancholie zelfs. Het verhaal was boeiend, dito uitwerking, goeie muziek en enkele leuke, typische cowboytoestanden maakten het een vermakelijk tijdsverdrijf. 3*

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Ik vond het helemaal niets verschrikkelijk wat een troep!!

avatar van Metalfist

Metalfist

Hoe komt het dat op mijn dvd staat Francis Ford Coppola presenteert en er vanachter op de hoes staat 'Een fantastisch geregisseerde western van Francis Ford Coppola met o.a. Martin Sheen en Robert Carradine in de hoofdrol? Overal staat Francis Ford Coppola maar nergens Christopher Coppola zoals hier op de site staat...

Iemand uitleg?

avatar van Gerritj

Gerritj

Goed opgemerkt Metalfist en niemand geeft antwoord?

avatar van Gerritj

Gerritj

Metalfist: In de film staat Christopher Coppola als regisseur aangegeven.

Schiedammer schrijft: Verschrikkelijk wat een troep.

En dat is nog redelijk omschreven.

Ik heb zelden een film gezien waarin zo slecht is geacteerd.. Het is echt afgrijselijk. En dat voor een film uit 1998. Toen wisten zij toch wel beter.

Als je die Hopalong ziet lopen (Sheen ?). Het lijkt wel een travestiet na een wilde nacht.

Boven in de omschrijving staat: "als de outlaw zijn vriendin lastigvalt"

Lastigvalt? Is dat lastigvallen wat je in de film ziet. Zielig gedoe.

1.5

avatar van Barfly

Barfly

Niet teveel woorden aan vuil maken.

Maar mocht je deze film op je verjaardag krijgen, dan krijg je het een week later erg moeilijk als de gulle gever vraagt hoe je de film vond.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Na vele meningen over de film gelezen te hebben (hier en elders) heb ik lang geaarzeld om de DVD aan te schaffen.

Zelfs al zag ik die heel vaak voor een habbekrats te grabbel liggen.

Gisteren ben ik in een kringloopwinkel dan toch overstag gegaan, en heb mij roekeloos in € 0,50 cent onkosten gestort.

En zie, laat ik daar dan toch onverwacht nog voor € 2,- kijkplezier voor terug gekregen hebben!

Ik kreeg iets heel anders voorgeschoteld dan verwacht.

De negatieve opmerkingen betreffende de film begrijp ik achteraf wel, want men lijkt een serieuze western verwacht te hebben.

Dat is het echter geenszins.

Dit is gewoon een eerbetoon aan de matinee B westerns uit de jaren '30-'50, en met veel "tongue in cheek" gebracht.

Dat is nog redelijk geslaagd ook.

Ik had het kunnen weten toen het hoofdpersonage "Hopalong Cassidy" bleek te zijn, de grote B-western held uit vervlogen tijden, destijds gespeeld door William Boyd.

Kaskrakers waren die films destijds.

Hier heeft men ervoor gekozen om (eenmalig) acteur Chris Lybbert niet te voorzien van de fancy zwart(blauwe) outfit die Boyd doorgaans droeg in zijn films.

Maar dat betekent niet dat Lybbert er niet pico bello uitzag in de film.

Hij kreeg een fraaie outfit aangemeten, die wellicht meer in lijn was met die van Hopalong Cassidy uit de originele boeken van Clarence Mulford.

Overigens was het een genot om te zien hoe goed de outfits van de hele cast gekozen waren.

Prachtige hoeden ook, al liet men weer even doorschijnen dat het hier om een (eerbiedige) persiflage gaat door een van de bijrolspelers een "Ten-Gallon Stetson" op ze zetten waarin jij zowat kopje onder gaat.

Ook bij de keuze van de paarden, inclusief het daartoe behorende tuigwerk, is men niet over een nacht ijs gegaan.

Het klopt allemaal en ziet er prachtig uit.

Meer dan waarschijnlijk heeft dat te maken met de "acteurs"die we in cowboyrollen zien.

Die wisten van wanten, op het gebied van paardrijden en lasso-werk, en waren waarschijnlijk collega's van hoofdrolspeler Lybbert, die zelf een grote rodeo kampioen en rancher in het ware leven is.

Een echte acteur was hij zeker niet, en het bleef (bewust?) bij deze ene rol.

Toch sluit dit ook weer aan bij de westernsterren uit de jaren '30-'50.

Daar zaten er ook nogal wat bij die wel goed rijden maar niet acteren konden, en toch succes hadden.

Er zitten ook nog wat mooie scènes in de film met een op hol geslagen kudde koeien ("Stampede!")

Leuk om Clu-Culager, in deze film te zien.

De acteur die oudere westernfans zeker nog wel kennen uit de vele westernseries waarin hij speelde, en vooral als sheriff Ryker uit de TV serie The Virginian, een rol die hij jarenlang vervulde (1963-1968)

Hij speelt hier de eigenaar van de befaamde Bar-20 ranch (bekend uit de oude Hoplaong Cassidy films) Buck Peters.

Hij is tevens een van de weinige bekwame acteurs in de film.

De cast bestaat verder voor het grootste gedeelte uit onervaren amateurs.

Zoals eerder gezegd, je moet dit alles met een korreltje zout nemen, of misschien een handvol want zo is het bedoeld.

Dan kun je er best nog wat plezier aan beleven.

Vooral geschikt voor de oudere westernliefhebbers, die iets hebben met de oude matinee westerns, en die snappen wat hier de bedoeling van was.

De eind-tune, die tijdens de aftiteling te horen is vond ik erg leuk "The Ballad of Hopalong Cassidy".(Johnny Rivers)

avatar van frans123

frans123

Meer slechte komedie /satire dan western. Lijkt op western rommel uit 1953. Zelfs afleveringen van Bonanza zijn boeiender, en spannender. O...dat is/ kan de bedoeling zijn..lachuhhhh dan hoor. Ik ben op de helft en laat het zo..Poopalong zal de veedieven wel overhoop schieten.

Op mijn hoes staat Francis Ford Coppola.. Hierboven staat echter Christopher.....zijn retarded neefje zeker?

1* voor Dolby Surround....

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Bij de kringloop meegenomen vooral vanwege de naam Coppola die als lokkertje dient maar uiteindelijk niet geregisseerd heeft. Dat hoeft opzich nog geen drama te zijn, maar dat is het wel, want dit vond ik toch echt behoorlijk slecht.

Een trent vanaf het begin waar de nobody artiest in de salon het verhaal te horen krijgt van de enige acteur van belang in de vorm van Martin Sheen. Duidelijk is dan al qua acteurwerk, dialoog en muziek dat dit niet heel best gaat worden waarop ik toch eens kijk hoe de naam Coppola hier aan verbonden is. Iets wat daarna niet helemaal duidelijk wordt maar wellicht productie gericht is want de verantwoordelijke voor de regie en verhaal betreft een Christopher Coppola. En dat is te merken want in het vervolg biedt Gunfighter ontstellend weinig.

Het verhaal is uitermate cliche, de acteurs zijn matig tot slecht, de dialogen teenkrommend, dan zijn er ook nog momenten van humor die werkelijk als een tang op een varken slaan. Ik heb dit product dan ook met ontzettend veel moeite uitgekeken en heb hier eigenlijk geen goed woord voorover en vind het dan ook een behoorlijk slechte film die het beste over geslagen kan worden. Op een voldoende kan dit geheel dan ook niet rekenen.