• 9.374.902 stemmen

Met onder meer: Jacopo Bonvicini, Camilla Filippi en Edoardo Gabbriellini

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 13 mei 2004

Plot Ora o Mai Più

Ora o Mai Più (Nu of Nooit) begint als David, een briljante natuurkundestudent, wordt toegelaten op de prestigieuze universiteit van Pisa. Vier jaar lang verdiept hij zich in zijn studie, met een stapje hoger aan een Amerikaanse universiteit als doel. Vlak vóór zijn laatste examen lijkt hij te struikelen: hij komt in aanraking met een groepje antiglobalisten op zijn universiteit. In eerste instantie omdat hij al jaren een heimelijke verliefdheid koestert voor Viola, die bij de groep hoort. Maar naarmate hij meer met de groep optrekt, wordt hij er steeds meer in getrokken, tot hij op het punt komt waar hij moet kiezen tussen studie, idealen en liefde.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van neo

neo

Geen diepzinnige oplaaiende discussies maar een verhaal van het ouder worden en het oprichten van zo'n ''bende'', met veel snelle middelen. Geen moment geen traag, geen moment van verveling. Dat luchtige karakter sprak mij erg aan, ook de overgang naar het besef van het nu is het serieus, was erg goed. Een goed voorbeeld was het contrast tussen de lolligheid van het oefenen van een barricade opwerpen tegen politie en wat later serieuze toon. Ook de cast mag niet onderschat worden, met geen valse noot aanwezig. 4 sterren

avatar van Spetie

Een fris ogende film, die de nodige luchtige momenten bevat, maar op het einde ook zeker de serieuzere ondertoon niet schuwt. Ik wist van tevoren eigenlijk niet zo goed wat ik van deze film moest verwachten, maar ik moet zeggen dat het allemaal best lekker wegkijkt. De film komt af en toe behoorlijk vlot over, de acteurs doen het niet slecht en de ontwikkeling van David is aardig uitgewerkt. Blijft altijd leuk om te zien hoe iemand toch geleidelijk kan veranderen, door vooral een grote invloed van personen en zijn omgeving deze keer. Ook de muziek is trouwens wel aardig. Niet alledaags, maar het klinkt wel lekker en past goed bij de gekozen scènes. Jammer is alleen dat de film mij inhoudelijk niet zoveel deed, maar verder is het dus best een redelijk vlot en leuk filmpje.

avatar van Baggerman

Baggerman

Best een aardige film, maar alles blijft wel wat oppervlakkig. Alhoewel aan de andere kant dat ook weer niet zo'n drama is. Veel scenarioschrijvers zouden Davide bijvoorbeeld een überfacist als vader geven of een baan bij één of andere foute multinational om nog maar wat extra drama te creëren.

Sowieso twee mooi dames in de gelederen van de antiglobalisten! Tja, zó snap ik David's beslisingen wel!

Zelva schreef:
Jammer dat dan de objectiviteit aan de andere kant weer heel heel ver te zoeken is. Zo ver dat de film compleet ongeloofwaardig wordt.

Nou, zo zou ik het ook nog niet stellen, maar het geheel wordt wel wat zwart/wit geportretteerd. Zo lijkt David in eerste instantie wel in een facistisch bolwerk te wonen (en als dat ook zo was, waarom is hij daar met zijn opvattingen in godesnaam gáán wonen??? Of turnt hij in een week 'zomaar' om?) Het politie-optreden is ook erg bruut, maar dat zou nog best wel eens realistisch kunnen zijn, daar kan ik niet over oordelen.