• 9.378.051 stemmen

While You Were Sleeping (1995)

Romantiek / Komedie | 103 minuten

Genre: Romantiek / Komedie

Geregisseerd door: Jon Turteltaub

Met onder meer: Sandra Bullock, Bill Pullman en Peter Gallagher

Releasedatum: 24 augustus 1995

Plot While You Were Sleeping

"A story about love at second sight."

De eenzame Lucy is verliefd geraakt op een reiziger die ze elke dag tegenkomt. Wanneer hij op een dag op de rails valt redt ze zijn leven. Hij raakt echter wel in een coma. De familie van de man denkt dat ze zijn verloofde is. De broer van de man is in eerste instantie sceptisch, maar wordt langzaam verliefd op Lucy.

avatar van soom

soom

Vandaag herzien, en verhoogd met een halfje, naar 4*.. Het is namelijk wel echt zo'n typische lekkere hapslikweg komedie, wat ik gewoon zeer kan waarderen. Niks mis mee dus.

Wel aardig acteerwerk van onder meer Peter Gallagher, Sandra Bullock en Bill Pullman maken While You Were Sleeping een zeer aangename film. Heel goed om bij weg te dromen. Ik geniet er telkens weer van als ik hem zie.

Hoewel het misschien wel een beetje vals sentiment geeft, voor wat betreft het einde...

avatar van Pilcrepus

Pilcrepus

Ik ben het eens met de posts boven mij. Wat je noemt een "Guilty Pleasure". Wel vreemde poster.

De scène met de krantenjongen was een aardig tussendoortje.

avatar van Doom

Doom

Pilcrepus schreef:

De scène met de krantenjongen was een aardig tussendoortje.

Hilarisch zelfs!

While You Were Sleeping (1995) is me overigens redelijk bevallen. Het verhaal is opzich erg leuk, maar de uitvoering verdient geen hoge pluim. Er had wat meer ingezeten, ondanks de goede casting door Sandra Bullock in de hoofdrol te zetten. Kortom, niet veel bijzonders maar wel aardig vermakelijk.

avatar van tevelenco

tevelenco

Vermakelijke en luchtige romantische comedy.

Die is gebaseerd op een grote reeks misverstanden.

En ondanks dat het verhaal weinig verrassingen kent en vol zit met cliche`s kon hij met toch wel blijven boeien.

Mede natuurlijk door Sandra Bullock die een erg leuke rol neerzet van bijna echtgenoot.

En de bij vlagen toch wel aardige humor.

Kortom lekker luchtig filmvermaak.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Leuke, grappige en met vlagen (licht) ontroerende film.

Alleen het einde liet naar mijn mening toch wat te wensen over als ik kijk naar het genre. Het loopt niet helemaal goed af... Peter, waar het eerst om draaide, blijft met lege handen achter, en hoe hij zich voelt, dat horen we niet...

Al met al toch een erg leuk filmpje met een overtuigende Sandra Bullock.

avatar van J.S.

J.S.

Voorspelbaar verhaaltje natuurlijk maar het snoetje van Sandra Bullock maakt dat voor een deel goed zoals bij de meeste van haar films 2.5*.

avatar van timburton

timburton

Leuke film. Gewoon leuke feel good. Bij het begin wou je dat ze iets met Peter kreeg, maar je was al gauw genoeg er achter gekomen dat dat een enorme zak is. Bullock in een feel good. Dat is weer 's wat anders dan "speed". 3.5*

avatar van Liesjj_x

Liesjj_x

Hij beviel me niet wel... Geen WAUW-film maar toch... Ik vroeg me steeds af wanneer gaat ze nu eindelijk de waarheid zeggen en toen ze het dan eindelijk zei vond ik het zelfs lichtjes ontroerend... Leuke familie trouwens!

avatar van ikk

ikk

Liesjj_x schreef:

Leuke familie trouwens!

Ja, vond ik ook

Dit is weer zo'n typische romantische komedie, maar ah i love it!

avatar van joe black

joe black

peter gallagher ---> THE OC!!! héérlijke serie!

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Dit is één van de eerste films waar ik echt helemaal weg van was. Dat kwam vooral door Sandra Bullock, hoe zij Lucy neerzet vind ik geweldig. De sfeer in de film is helemaal zoals ik deze graag zelf zou willen beleven met mijn familie; wellicht omdat mijn familie in het niets lijkt op deze familie. Maar uiteindelijk moet ik niet vergeten dat dit acteurs zijn die werken naar een script; maar waarom zou ik niet mogen dromen? Dit is een lekkere film om te kijken, niet te diepgaand, niet te oppervlakkig en de mooise Sandra Bullock die lieve Lucy speelt. Een film die ik 5 sterren moet geven.

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Erg leuke film Ik vind de familie nog wel het leukst in deze film! Ze zijn echt grappig en er is een geweldige sfeer. De rol van Lucy, gespeeld door Sandra Bullock, is erg goed neergezet.

Lekkere film, waarbij je niet echt veel van kan verwachten, maar wel met een leuke inhoud & een happy ending.

avatar van blokkedoos

blokkedoos

Echt een meidenfilm voor een avondje bankhangen!

* 3,0 *

Echt niet voor mij dit type van film.

Aangezien het mij op het einde nog wel een beetje deugd deed dat ze bij elkaar kwamen was dat natuurlijk al vanaf het begin te voorspellen. Wil toch zeggen dat de film ergens wat goed deed.

Eén van de weinige dingen dan want verder vond ik het erg mak en flauw. De humor (afgezien van die krantenjongen idd), het sfeertje, het gebrek aan cinema in het algemeen ... enkel een mooi nachtshot viel op maar ook dat wordt verder serieus verkloot.

Mjah, gewoon helemaal niet mijn ding. Vond het vooral ontbreken aan chemie en sfeer. Einde deed een klein beetje deugd, daarom:

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Was het type van film dat ik in de bioscoop tien jaar geleden niet ging bekijken. Heb hem nu dan toch eens op TV gezien. Wel, ik vond het een geslaagde lieve romantische komedie. Sandra Bullock is toch echt een goede actrice. "The Net" vond ik ook een onderschatte prent.

avatar van soom

soom

Onderhond schreef:

Einde deed een klein beetje deugd.

Echt waar? Toch een typisch Amerikaans kneuterig einde. Of je was blij dat de film afgelopen was, natuurlijk.

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

heerlijke film, zalig om naar te kijken als je een avondje alleen bent.

Ik heb hier echt van genoten, wat ik wel vond was dat de acteurs (lucy en jack) heel mooi hun emoties op hun gezicht toonden

prachtig

avatar van _dangerous_

_dangerous_

Naar mijn mening de beste romantische film die ik ooit gezien heb.

Maar ik was toen 12 ofzo, en was verliefd op Sandra Bullock, dus het zal wel te maken hebben met jeugdsentiment .

avatar van HeatWave

HeatWave

tevelenco schreef:

Vermakelijke en luchtige romantische comedy.

Die is gebaseerd op een grote reeks misverstanden.

En de bij vlagen toch wel aardige humor.

Kortom lekker luchtig filmvermaak.

Ik kan het niet beter zeggen.

avatar van Jan1

Jan1

Deze film stelt werkelijk niets voor, de verhaallijn is cliché en ongeloofwaardig (en bovendien flinterdun)......maar anderhalf uur naar Sandra Bullock kijken blijft altijd leuk!

avatar van Aapje81

Aapje81

Sandra Bullock in haar beste tijd. Een romantische komedie zoals ik hem graag zie.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Eigenlijk niet echt een film waarvan ik veel verwachtte ondanks dat een leuk eindresultaat.

avatar van anco12

anco12

erg leuke film.

maar ik had ook niets anders verwacht van haar, ze speelt in elke film super goed.

voor mij 3 sterren

avatar van Katharina

Katharina

Onderhond schreef:

Vond het vooral ontbreken aan chemie en sfeer.

Een groot pluspunt aan deze film vind ik juist de chemie tussen Lucy en Jack, die vond ik heel sterk. Ze hebben allebei dezelfde humor en zijn heel leuk samen.

Verder is het een vrij standaard romcom, maar wel leuk!

avatar van Fatti

Fatti

SUPER MOVIE !!

avatar van bellaatje

bellaatje

lekkere feel good film

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Weer eens bekeken vanavond en ik zou mijn score niet aan willen passen. Ik blijf dit een leuke film vinden.

avatar van Elineloves

Elineloves

Het is een leuke film voor een lekkere tut-avond op de bank, maar verder vond ik er niet veel aan hoor. Haar verliefdheid is eigenlijk nergens op gebaseerd, maar ze heeft wel een ontiegelijke roze bril op waardoor ze constant in dromenland verkeerd. Ik vond moment die grappig moesten zijn, vaak niet grappig en er kon dan amper een glimlachje vanaf. Het plot was natuurlijk ontzettend voorspelbaar maar dat kun je bij zo'n lief filmpje ook wel verwachten.

Net geen voldoende, want het is mij allemaal net wat te zoetsappig.

avatar van JerryL

JerryL

Vermakelijk filmpje. Niets negatiefs over te zeggen.

avatar van wilofski

wilofski

Mijn laagste score ooit voor een film.

Dit is dan ook helemaal mijn genre niet (tjah, een lief...)

Ik kan mij anderzijds best wel inbeelden dat fans van dit genre hem wel goed vinden.

Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik nergens speciale of goede acteer prestaties heb gezien laat staan die "chemie" waar velen over spreken.

Het eindresultaat was ook al gekend na het lezen van de achterkant van de dvd-doos, wat mij toch wel irriteert omdat ik graag verrast word. Want op dat vlak kan zelfs een slechtere film dikke punten scoren bij mij (complexe theorieën is niet gelijk aan verrassing!).