• 9.372.770 stemmen

Geregisseerd door: Athina Rachel Tsangari

Met onder meer: Yiorgos Kendros, Panos Koronis en Vangelis Mourikis

Gesproken taal: Grieks en Engels

Plot Chevalier

"A Buddy Movie Without The Buddies"

Een groep mannen keert terug van een winterse visserstocht op een jacht. Wanneer er zich een mechanisch probleem voordoet zitten ze vast op hun boot, ergens in de golf van Saronikos. Ze doden hun tijd met een spel dat ze zelf bedenken en Chevalier noemen. Het is een leuk en zeer concurrerend spel. Niemand is van plan het jacht te verlaten voordat hij gekroond is tot winnaar.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Observator

Observator

Trailer beschikbaar. Draait morgen op het Locarno Film Festival. Van de regisseuse van Attenberg.

avatar van MRDammann

MRDammann

Griekse komedie over een aantal mannen op een schip die een wedstrijd met elkaar gaan. Het doel van de wedstrijd? Laten zien dat je de beste bent! Er zijn genoeg grappige momenten, zoals het discussiëren over de meeste nutteloze zaken om maar gelijk te krijgen, zoals alleen mannen dat kunnen. Desondanks miste ik iets. De film mistte wat inhoud. Het spel is een leuk gegeven, maar er wordt verder niet heel veel mee gedaan. Jammer, gemiste kans.

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Het spel is zeer vermakelijk. de cast bestaat uit de grootste popster <KLIK> van Griekenland en enkele andere acteurs bekend van tv en het toneel. Ik vond met name de sul uitblinken wat een geinige scenes: het gezang over de intercom en later de playback op de steiger en het daarop volgende slot. In voorgaande spoiler noem ik de -naar mijn mening- beste scenes aan. Ik begrijp wat MRDammann bedoelt met de gemiste kans. De geintjes in het begin wat te makkelijk en was het dus wachten op de echt leuke scenes.

Erg leuk om van de regisseur te horen dat de grappige scenes (lees: de spellen die lieten zien wie er de beste zou zijn) mede aan de hand van de ideeën van acteurs tot stand zijn gekomen. De regisseur vertelde @IFFR 2016 dat de locatie in eerste instantie een huis ipv een boot zou zijn en dat de grapjes aanvankelijk veel harder waren er zou tenminste iemand sterven in het huis . Bij de Q&A vroeg de regisseur het publiek of het wist wie nou de winnaar was en dus de ring won. Natuurlijk wisten veel mensen wel wie het was: baardman Yorgos . Toch kwam het niet in beeld.

Het einde was dan ook veel sterker dan de zachte aanloop die wat power miste. De mannen keerden terug huiswaarts in hun bolide. Verbazingwekkend dat er Grieken zijn die blijkbaar zó MACHO zijn dat ze zich aangevallen voelen (info regisseur) door deze vooral vrolijke en licht te verteren film. Ruim 3.5*

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Relaxte film. Vind de humor niet altijd geslaagd, beetje flauw soms, maar als geheel wel prima. Met name de (non-verbale) reacties van de dokter zijn goed getimed, zoals na het vuurwerkshowtje, en het simpele feit als er weer eens een blocnote tevoorschijn kwam waarin een oordeel werd geschreven over een ander als die iets deed. Verder is het lekker rustig geschoten, prettig om te volgen, herkenbare betweterigheid maar ik miste ook wat scherpte, zeker met het gegeven van een stel kerels op een boot.

avatar van Prinz

Prinz