Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Carolyn Beauchamp, Sean Bowen en Rick Washburn
Gesproken taal: Engels, Spaans en Duits
Releasedatum: 4 maart 1995
Plot Troma's War
De overlevenden van een vliegramp krijgen ruzie met een groep terroristen, die bestuurd worden door de machtige elite. De vrijheid van Tromaville staat op het spel! Onder meer een autoverkoper, een huisvrouw en een 1-jaar oude baby worden bloeddorstige strijders.
Lydia
Maria
Hardwick
Cooney
Kim
Hilarische film, waarbij Central Park gebruikt wordt als tropische oorlogs zone. Een van de grote anti oorlogfilms uit de jaren 80!
moviemike
Tevens ook één van de meest idiote anti-oorlogfilms uit de jaren 80!
djelle
Die anti-oorlogsmoraal was me nog niet zo direct opgevallen maar dat zat er inderdaad wel in. Het is te zien hoe je het bekijkt. Het was alleszinds in de eerste plaats Troma's versie en parodie op een reeks traditiegebonden actiefilms uit de jaren 80 die zowat dezelfde verhaallijn en typische kenmerken hanteren.
Leuk idee, maar helaas niet altijd zo leuk uitgewerkt. Het grootste knelpunt zat hem in het feit dat er soms erg flauwe grappen inzaten die gewoonweg stom zijn. (bv een generaal die varkensgeluiden maakt enzo)
De storende overacting (op dit hoge level) sluit hier wat op aan. Ik ben sowieso niet voor het gebruik, maar het botst bij mij zeker altijd met parodie en satire. Dit gaat er niet mee samen vind ik.
Een vrij ondermaatse kijkervaring dus. Een nipte 2*
Mr Confused
Troma's War makes Rambo look like Bambi staat er bij mij op de dvd. Idiote geslaagde film. Viva Troma!
Mochizuki Rokuro
Binnenkort te bewonderen in Amsterdam met aanwezigheid van Kaufman himself! (zie mijn post in het Kaufman topic)
EVIL '84
Ben de laatste tijd helemaal verslaafd aan het troma genre.
Weet er iemand nog leuke titels naast deze en Toxic avenger en Poultrygeist??
FillumGek
Ben de laatste tijd helemaal verslaafd aan het troma genre.
Weet er iemand nog leuke titels naast deze en Toxic avenger en Poultrygeist??
Terror Firmer! Heb mijn PC ook vol staan met Troma, maar ik moet wel in de stemming zijn om ze te bekijken
Tonypulp
This is war!
Geweldig troma-style Rambo filmpje met een aantal overduidelijke boodschappen, een gigantische bodycount en weer die fantastische typetjes. Airborne met z'n ketting, de generaal neergezet als een échte 'commie pig', de machinegun-oma en ga zo maar door. Erg typerend voor Troma uiteindelijk. Het blinde blondje is als typetje zo overgelopen uit Toxic Avenger en zo kun je nog wel even doorgaan.
Dat soort kleinigheden maken dit tot een must-see voor troma liefhebbers. Het is allemaal duidelijk anti-oorlog en tegelijk een dikke parodie op de jaren 80 actiefilm. Ze zijn echter zelden zo hersenloos en triest neergezet als hier.. nice! Hoewel ik me helemaal verheugd had op een flink splatterfestijn werd het dat niet, op wat leuke momentjes na (Siamese tweeling bijv) is het vooral veel run & gun met plastic rotzooi gericht op een shitload aan 3e rangs stuntmannen die salto's maken wanneer ze getroffen worden, fan-tas-tisch
Een onvervalst meesterwerkje uit de Troma-stal, waarschijnlijk bij herziening nog veel leuker
mauwiewauwie
Lloyd, zou jij jezelf willen voorstellen aan de mensen die jou en/of Troma niet kennen?
Natuurlijk. Mijn naam is Lloyd Kaufman. Ik ben de directeur van Troma Entertainment en de bedenken van Toxic Avenger. Troma is sinds 35 jaar een onafhankelijke studio. Het is de oudste onafhankelijke studio en heeft films als ‘Toxic Avenger’, ‘Poultrygeist: Night of the Chicken Dead’, ‘Surf Nazis Must Die’, ‘Cannibal: The Musical’, ‘Class of Nuke ‘em High’, ‘Tromeo and Juliet’ en ‘Terror Firmer’ voortgebracht. Veel van de grote sterren van deze tijd zijn begonnen met Troma, zoals Samuel L. Jackson en Vincent d’Onofrio. Er is Kevin Costner’s eerste film ‘Sizzle Beach’ of Samuel L. Jackson’s eerste film ‘Def By Temptation’. En natuurlijk hebben ook regisseurs als Eli Roth, Trey Parker, James Gunn en vele anderen voor Troma gewerkt. Anderen, zoals Peter Jackson, Quentin Tarantino en Takashi Miike zijn erg beïnvloed door Troma films van de afgelopen 35 jaar.
Dat is nogal een CV die je opnoemt.
Troma is begonnen met sex comedies zoals ‘Squeeze Play!’, ‘Waitress!’, ‘Stuck On You!’ en ‘The First Turn on!’
Inderdaad. Troma is begonnen met ranzige komedies. Het was tegen de regels om sex met humor te mengen. Sex behoorde een serieus iets te zijn. Het was de bedoeling dat sex de regenjasindustrie promootte. Maar in plaats daarvan hebben we het door elkaar gegooid en deze films gemaakt. ‘Squeeze Play!’ kwam uit voor ‘Porky’s’ en heeft een beetje de trend gezet in dit genre. Toen later ‘Porky’s’ en soortgelijke films uitkwamen hebben we horror in de mix van comedy en sex gegooid.
Vanwaar de genrewijziging door er horror aan toe te voegen?
Nou, we maken geen horrorfilms maar satires. Je wordt niet bang bij een Troma-film. Je kunt ontzet zijn, verafschuwd, boos of je lacht erom, maar je wordt niet bang. De originele komedies waren ranzige. De grote studio’s, de grote ketens, begonnen dezelfde films te maken die wij ook maakten, met als enige verschil dat zij goede scripts and acteurs gebruikten. Dus dat was oneerlijk. Ze speelden niet volgens de regels dus moesten we een nieuwe wereld betreden. De wereld waarin sex, geweld, gore, muziek en Shakespeare door elkaar werden gegooid om er één film van te maken. We kwamen met ‘The Toxic Avenger’ en zijn gewoon doorgegaan.
Had je ooit verwacht dat ‘The Toxic Avenger’ zo’n groot succes zou worden?
Ja, ik verwacht dat elke film die ik maak een groot succes wordt en ik ben altijd geshockeerd als niemand ‘m komt zien. Ook al doe ik dit 35 jaar, ik ben nog steeds erg verbaasd dat er waar dan ook in de wereld geen distributie is voor Troma-films. Mijn laatste film, ‘Poultrygeist: Night of the Chicken Dead’, wordt nergens gedistribueerd en toch hebben we miljoenen fans. Achteraf bekeken snap ik het niet. Dit filmmuseum zat vol en was volledig uitverkocht en toch hebben we geen distributie in Europa.
(Bron Top Of The Flops)
Verdiep je eens in wat de maker van zijn creatie zegt en probeert te zeggen)
En dan snap je mischien waarom hogere cijfers worden gegeven,al vast bedankt
Dit is voor mij dus een *****film
Donkerwoud
Troma doet een oorlogsfilm. Dat klinkt alsof je een gouden formule hebt voor fout vermaak op een zwoele zomeravond, maar helaas blijkt het een van de mindere titels uit Oom Lloyd's oeuvre te zijn. Vervelende grappen. Weinig creature design. Veel exploderende objecten en monotoon geschiet. Karakters zijn zonder uitzondering bloedirritant. Sowieso is elke film waar oorlogsverkrachtingen grappig in beeld worden gebracht, verwerpelijk. Met enige tegenzin de volledige speelduur over me heen laten komen. Eigenlijk alleen genoten van de heerlijk foute jaren '80 montage met bijpassend slechte muziekkeuze, maar het is niet genoeg om de aandacht vast te houden.
PEN15
Gisteren kon Lloyd Kaufman de 71 taartkaarsjes uitblazen. Was Troma's War nou maar een fijn cadeautje geweest om het mee te vieren. Ik kan het beste dit zo samenvatten: als dit een antwoord op de oorlogsfilms is uit de jaren tachtig zoals hierboven genoemd wordt, dan heb ik er nog nooit een gezien.
Het begon ontieglijk te vervelen tot ik er tot aan 60m schoon genoeg van kreeg; zelfs de score was echt waanzinnig slecht. Misschien veelzeggend dat het enige dat ik aardig vond de aan elkander vergroeide bejaarden en verder nada. Beetje merkwaardig dat deze wel eens genoemd wordt bij de beste Troma's. Hoe pover moet de rest van die voortbrengsels dan wel niet zijn, ik heb de enige goede nu zo'n beetje gezien.
joolstein
Oorlog is he(i)l-larisch
Bijtende satire uit het Reagan/Rambo-tijdperk. Echter verliest Troma nogal de focus met hun kenmerkende komische insteek (ziekelijke humor en alles behalve subtiel) en uiteindelijk eindigt in een verwarde puinhoop. Het verhaal is op zich simpel; vliegtuig uit Tromaville stort neer op een onbewoond eiland al vlug ontdekken ze dat het eiland gebruikt wordt als basis voor internationale terroristen van alle soorten pluimage. Algauw is het een krankzinnige actiefilm waarin het groepje overlevenden een paar kampen van goed getrainde terroristen uitroeit.Uiteraard wordt er geen kans onbenut om bloed, ingewanden, halfnaakte vrouwen te laten zien en uiterst politiek -incorrect zo'n beetje iedereen te beledigen. Gek genoeg schijnt dit de duurste Troma-film te zijn. Echt het eraan af zien deed ik niet. Al met al nog wel een leuke Troma maar minder uitbundig/vreemd als andere.
Aardige film waarin de overlevenden van een vliegramp te maken krijgen met een groep terroristen. Het slaat allemaal nergens op, maar vermakelijk is het zeker. Grappig, grotesk, politiek incorrect en hier en daar wat functioneel naakt. Het slechte acteerwerk maakt het geheel af. Voor 3.5 sterren gaat het net wat te lang door en worden de vele schiet-scenes soms wat eentonig.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Terror Firmer