• 9.377.370 stemmen

Met onder meer: Carolyn Beauchamp, Sean Bowen en Rick Washburn

Gesproken taal: Engels, Spaans en Duits

Releasedatum: 4 maart 1995

Plot Troma's War

De overlevenden van een vliegramp krijgen ruzie met een groep terroristen, die bestuurd worden door de machtige elite. De vrijheid van Tromaville staat op het spel! Onder meer een autoverkoper, een huisvrouw en een 1-jaar oude baby worden bloeddorstige strijders.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

This is war!

Geweldig troma-style Rambo filmpje met een aantal overduidelijke boodschappen, een gigantische bodycount en weer die fantastische typetjes. Airborne met z'n ketting, de generaal neergezet als een échte 'commie pig', de machinegun-oma en ga zo maar door. Erg typerend voor Troma uiteindelijk. Het blinde blondje is als typetje zo overgelopen uit Toxic Avenger en zo kun je nog wel even doorgaan.

Dat soort kleinigheden maken dit tot een must-see voor troma liefhebbers. Het is allemaal duidelijk anti-oorlog en tegelijk een dikke parodie op de jaren 80 actiefilm. Ze zijn echter zelden zo hersenloos en triest neergezet als hier.. nice! Hoewel ik me helemaal verheugd had op een flink splatterfestijn werd het dat niet, op wat leuke momentjes na (Siamese tweeling bijv) is het vooral veel run & gun met plastic rotzooi gericht op een shitload aan 3e rangs stuntmannen die salto's maken wanneer ze getroffen worden, fan-tas-tisch

Een onvervalst meesterwerkje uit de Troma-stal, waarschijnlijk bij herziening nog veel leuker .

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Troma doet een oorlogsfilm. Dat klinkt alsof je een gouden formule hebt voor fout vermaak op een zwoele zomeravond, maar helaas blijkt het een van de mindere titels uit Oom Lloyd's oeuvre te zijn. Vervelende grappen. Weinig creature design. Veel exploderende objecten en monotoon geschiet. Karakters zijn zonder uitzondering bloedirritant. Sowieso is elke film waar oorlogsverkrachtingen grappig in beeld worden gebracht, verwerpelijk. Met enige tegenzin de volledige speelduur over me heen laten komen. Eigenlijk alleen genoten van de heerlijk foute jaren '80 montage met bijpassend slechte muziekkeuze, maar het is niet genoeg om de aandacht vast te houden.

avatar van joolstein

joolstein

Oorlog is he(i)l-larisch

Bijtende satire uit het Reagan/Rambo-tijdperk. Echter verliest Troma nogal de focus met hun kenmerkende komische insteek (ziekelijke humor en alles behalve subtiel) en uiteindelijk eindigt in een verwarde puinhoop. Het verhaal is op zich simpel; vliegtuig uit Tromaville stort neer op een onbewoond eiland al vlug ontdekken ze dat het eiland gebruikt wordt als basis voor internationale terroristen van alle soorten pluimage. Algauw is het een krankzinnige actiefilm waarin het groepje overlevenden een paar kampen van goed getrainde terroristen uitroeit.Uiteraard wordt er geen kans onbenut om bloed, ingewanden, halfnaakte vrouwen te laten zien en uiterst politiek -incorrect zo'n beetje iedereen te beledigen. Gek genoeg schijnt dit de duurste Troma-film te zijn. Echt het eraan af zien deed ik niet. Al met al nog wel een leuke Troma maar minder uitbundig/vreemd als andere.

avatar van scorsese

Aardige film waarin de overlevenden van een vliegramp te maken krijgen met een groep terroristen. Het slaat allemaal nergens op, maar vermakelijk is het zeker. Grappig, grotesk, politiek incorrect en hier en daar wat functioneel naakt. Het slechte acteerwerk maakt het geheel af. Voor 3.5 sterren gaat het net wat te lang door en worden de vele schiet-scenes soms wat eentonig.