• 9.371.183 stemmen

Whitey: United States of America v. James J. Bulger (2014)

Documentaire | 107 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Joe Berlinger

Met onder meer: Stephen Rakes en Tommy Donahue

Plot Whitey: United States of America v. James J. Bulger

"The FBI thought they had him. It was the other way around."

Documentaire over James Joseph 'Whitey' Bulger Jr. (Boston, 3 september 1929), een berucht Amerikaans crimineel. Hij werd op veertienjarige leeftijd voor het eerst gearresteerd wegens diefstal. Na een reeks bankovervallen werd hij in 1956 veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf. Een deel daarvan zat hij op het eiland Alcatraz. Hij werd echter na 9 jaar alweer vrijgelaten. Bulger sloot zich vervolgens aan bij de 'Winter Hill Gang' in Boston; een bende die wordt verdacht van drugshandel, afpersing, witwassen en moord. Hij werkte zich al snel op naar de top van deze bende.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Bulger Extortion Victim

Son of Victim Michael Donahue

WBUR Senior Reporter

Lijkt me interessant. Ik ben ook erg benieuwd naar de speelfilm met Johnny Depp die op het leven van deze persoon gebaseerd is: Black Mass (2015)

avatar van missl

missl

Docu over een crimineel die steeds groter wordt en de invloed die hij wel of niet uitoefent op de overheid. Het kreeg mij niet mee, te veel van hetzelfde.