• 9.377.362 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Duitsland / Spanje

Geregisseerd door: Patrice Chéreau

Met onder meer: Mark Rylance, Kerry Fox en Timothy Spall

Plot Intimacy

"Every Wednesday. She meets him once per week."

Jay, een mislukte muzikant, verdient zijn brood als barman in een trendy Londense pub. Iedere woensdagnamiddag komt Claire op bezoek. Jay weet nauwelijks iets over haar. Ze hebben een louter fysieke relatie. Het gaat alleen om de seks. Op een dag kan Jay zijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen. Hij volgt Claire om meer over haar te weten te komen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ik vond 't net alsof ik naar een middelmatige onbekende Engelse tv serie zat te kijken.

Een beetje voortkabbelend verhaaltje. Er gebeurt bijzonder weinig. Ook absoluut niet schokkend.

Je ziet twee nou niet bepaald knappe mensen op een absurde manier sex hebben alsof ze van een andere planeet komen. De mannelijke acteur is ook nog eens impotent...

avatar van gotti

Kon me weinig boeien. Saai, kil en abstract...

avatar van starbright boy

Totaal anders dan ik verwacht had eigenlijk. En beter ook. Waar ik voor een herhaling van absolute rampen van collegaschandaalfilms als Baise Moi en Romance (twee van de slechtste films die ik ooit heb gezien) vreesde kreeg ik een film met vrij complexe karakters en relaties waar de seksscenes hooguit wat dierlijker en wanhopiger getoond werden. En een film waarbij de veel tonende seksscenes maar een beperkt onderdeel van de film waren. Erotiek bij het genre vind ik ook nogal misplaatst.

Niet altijd evenwichtig maar boeiend genoeg om me na aflloop van de film nog een tijdje bezig te houden. Geen van de drie mensen was echt sympathiek (wat fascinerend was, maar in dit geval ook voor enige afstand zorgde) en ze leken allemaal bang te zijn voor complete relaties.

Er is genoeg kritiek op mogelijk, zo waren de bijfiguren (de collega's/vrienden van Jay) compleet overbodig. De driehoeksverhouding kon de film makkelijk dragen. De film wordt op het laatst ook wat te opzichtig psychologiserend. Maar niettemin best goed.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Vind dit eigenlijk niet zo'n goede film. Intimacy is grauw, onsympathiek en pessimistisch (geloof dat ik maar in een scene een waterig zonnetje zag schijnen) maar ik had na 2 uur film vooral een gevoel van; "Waar heb ik nu eigenlijk naar zitten kijken?" Een stel gefrustreerde veertigers met hun sores en naar de meest onerotische sexscenes ooit (wat dan wel weer knap gemaakt is misschien). Vond de sex ook niet echt realistisch ofzo, het leek me meer juist extra lelijk en grof getoont allemaal om maar zeker te laten zien dat er weinig genegenheid bij komt kijken.
Verder boeide het me eigenlijk ook niet zo wat de hoofpersonen elkaar allemaal te melden hadden, ik merkte niks bijzonders of memorabels op. Eigenlijk sukkelt het allemaal maar wat voort en af en toe wordt er zelfs nog een vrij overbodige scene tussendoor gedaan (dat kraakpand bv). Tegen het einde begon ik de conversaties zelfs irritant gemaakt te vinden, te theatraal, te literair misschien wel, iig niet passend bij het nogal rauwe karakter van de film.
Iets te veel schimmige vieze kamertjes, sigarettenpeuken en lege drankflessen voor mij, te veel verveling en leegheid. Ik heb er niet zoveel mee uiteindelijk is Intimacy een lange saaie zit geworden. 2*

avatar van blurp194

blurp194

De onderkrochten van het menselijk verlangen.

Tenminste, dat is waarover deze film wil vertellen. Maar het wordt op de een of andere manier niet echt geloofwaardig, de relatie tussen de sjieke gelikte barman en de sjofele wannabe actrice. De vunzigheid kan dan nog net wel ergens uitgelegd worden vanuit de pure wanhoop - als die er al zou zijn, maar dat dat omslaat in een verliefdheid is niet echt meer uit te leggen, een stap te ver.

Wat overblijft is een slecht gebalanceerd onduidelijk drama, waarvan de beweegredenen van de hoofdpersonen niet ingevuld worden met een invoelbare moraal. In theorie een interessant gegeven, maar de uitwerking faalt op meerdere vlakken. Wat overblijft is een grauwe, onsmakelijke bedoening. Alsof het over echte mensen gaat. Want echte mensen doen soms heel rare dingen. Maar dat levert hier nog geen mooie film op.

Troep. Meer kan ik er niet van maken. En aan de acteurs ligt dat niet. Het lijkt er toch vooral op dat de regisseur zich hier een voorstelling van gemaakt had die hij niet waar kon maken.

Teveel hooi op de vork. Van de man die ons La Reine Margot (1994) gebracht heeft. Onwaarschijnlijk. Maar dat is deze film ook.

avatar van BBarbie

BBarbie

Net als Madecineman vroeg ik mij na afloop af: “Waar heb ik nou naar zitten kijken?” Een warrige film over mensen, die met zichzelf overhoop liggen, rijkelijk gevuld met onsamenhangende dialogen en —om de boel op te leuken?— een handvol expliciete seksscènes. Dat is het wel zo’n beetje. Zonde van mijn tijd dus.