• 9.370.453 stemmen

Geregisseerd door: Takashi Miike

Met onder meer: Masaya Katô, Kazuki Kitamura en Ryôsuke Miki

Gesproken taal: Japans

Plot Yurusarezaru Mono

Azusa moet machteloos toekijken hoe zijn broer de baas van zijn bende overhoop schiet. Vervuld van woede en afschuw, besluit Azusa wraak te nemen op zijn broer, hoeveel pijn dat ook zal doen. Na een tip van een corrupte agent, komt Azusa plots oog in oog te staan met zijn broer, maar ondanks zijn haat en opborrelend eergevoel kan hij de trekker niet overhalen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Goede film. Ik heb mij erg vermaakt met deze Miike, een interessante kijk of welke band sterker is; die met je bloedeigen broer of met je zogenaamde 'blood brothers'. Deze film staat weer garant voor het nodige Miike spektakel, heerlijke geweldscenes, Miike's geweldige absurde gevoel voor humor. Gewoon weer een nieuwe Miike, zeker niet zijn beste maar ook zeker niet zijn slechtste en ik heb nog maar 6/7 Miike's gehad. Alleen de film duurt net wat aan de lange kant en dat kost hem toch wel een halve ster.

Ik keek een rip van het cognac film festival 2003, de kwaliteit was niet zo best, ik ga eens achter de dvd aan bij Cinema Paradise en dan geef ik hem een herzieningsbeurt misschien valt de score dan hoger uit. Een krappe 4* voorlopig.

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Hele aardige Miike, al duurt hij inderdaad een beetje lang. Verhaal kon me niet echt boeien, maar dat deerde me ook niet. Je zit vooral mee te kijken met de man die de camera vasthoud, want vaak lijkt het of je naar een soort reality serie (911 of bad cops) zit te kijken.

De versie die ik gezien heb is deze:

Bloody battles of lions (95 min.) en

Requiem for the lion (107 min.)

De film wordt daar dus verkocht als 2 losse films met volgende suggestie: "Release of the first/second part of Takashi Miike's "Yurusarezaru Mono" yakuza action series!"

Niks geen serie: "Deel 2" begint met de laatste 16 minuten van "deel 1" en daarbinnen de titeling. Film sluit daar vervolgens naadloos op aan. Bizarre verkooptmethode. (Het wachten is op "Release of the first/second/third part of Takashi Miike's "Visitor Q epic family drama series! ... )

Deze versie duurt dus, met aftrek van de herhaling, toch nog altijd een half uur langer dan de 149 die hier en op IMDB vermeld staan.

Family van Miike is zo ook in twee delen uitgebracht. Misschien in Japan wat minder vreemd, waar ze al langer gewend zijn aan concepten als OAVs ed (één aansluitend geheel dat in meerdere episodes uitgegeven wordt).

Volgens mij heb ik de helft van deze film liggen, maar eens op zoek gaan naar Requiem for the Lion dan

avatar van Mishima

Mishima

Is er alleen een japanstalige versie van deze films verkrijgbaar of zwerven er nog exemplaren met engelse ondertiteling rond? Ik kan de dvd verkoop alleen maar op japanse sites vinden.

Best lastig om deze film in z'n geheel te vinden. Deel 1 had ik al zo'n anderhalf jaar voor deel 2.

Gelukkig wint de aanhouder en de film dan toch eindelijk volledig gezien. Film die zo naast Agitator kan gaan staan in Miike's filmografie. Ook hier weer een gedetailleerd opgebouwd yakuza wraakepos. Wat wil zeggen dat je best wat namen en gezichten uit elkaar moet kunnen houden.

Vond het verhaaltje op zich wél boeiend, steeds dichter komt Azusa bij zijn doel en uiteindelijk zit je toch al een einde in het laatste uur alvorens alles duidelijk is.

Typische Miike geweld, de echte weirdness en humor is hier wat minder aanwezig (behalve een gek boommoment op het eind). Film is dan ook vooral op wraak en eer gericht, de typische yakuza themas.

Visueel niet slecht maar verre van mooifilmerij. Best vlug en slorig maar zoals -fal ook al aangeeft mist het zijn effect niet. Soundtrack is verder een beetje gek, aardig maar niks memorabels.

Interessant filmpje dat blijft boeien door sterke en erg directe actie en een intrigerend web van yazukas. Verder een erg sterk einde ook voor deze film. maar daar moet je uiteindelijk wel 180 minuten op wachten, die 150 zal wel weer een verknipte versie zijn.

3.5*, boeit de gehele duur, sterk geacteerd en fraaie actie, maar weinig dat er verder echt uitspringt.