• 9.378.109 stemmen

Ferien auf Immenhof (1957)

Familie / Komedie | 87 minuten

Genre: Familie / Komedie

Oorsprong: West-Duitsland

Geregisseerd door: Hermann Leitner

Met onder meer: Angelika Meissner, Heidi Brühl en Paul Klinger

Gesproken taal: Duits

Plot Ferien auf Immenhof

De zusjes Dickie en Dalli mogen de zomervakantie doorbrengen op de gezellige Immenhof-boerderij. Het tweetal maakt al vlug kennis met een aantal kinderen uit de buurt, en met ze allen besluiten ze een grote circus-show op poten te zetten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Dk2008

Vond deze uit de Immenhof-serie nog de beste in zijn soort, van de drie uit de jaren '50 die ik gezien heb. Door de verschillende hotelgasten was deze film nog het kijken waard. Wel gedateerd, heimat-achtig, maar ach geen slecht kijkvoer voor de zondagmiddag.

Dk2008 schreef:

Die andere twee zijn Hochzeit auf Immenhof (1956) en Mädels vom Immenhof, Die (1955).

Dogie Hogan

Deze Duitse 'feel-good movie' uit 1957 was deze voormiddag op de ARD. Simpel verhaal in prachtige fullcolour; historisch voor wat betreft haast naïeve jaren 50 omgangsvormen, de mooie decors en kleding. De meeste films uit die periode zijn immers in zwart/wit.

Nu ondenkbaar: een stoet met in Western-kleding uitgedoste pony- en paarden- liefhebbers, die dooreen stad met veel publiek langs de kant trekken. Opvallend is ook de discipline van het publiek, die langs de route geen dranghekken nodig heeft. En een enkele agent gezien.

Wist niet, dat in de jaren 50 veel Europese vrouwen qua haarstijl de aantrekkelijke 'Gene Tierney ('Laura') asymmetrische-look' hadden uit de jaren 40.

Verwacht niet teveel van het acteerniveau, diepgang ontbreekt.

Kortom, aardige film uit historisch oogpunt; komt nu eerder over als jeugdfilm; om 1x gezien te hebben.

IMDB 3/10.

PS

Lelijke 'poster' by the way. Zal betere zoeken.

Dk2008

Nou de poster valt toch wel mee, kom nou niet aanzetten met die van IMDb.

Vanaf 1955 zijn er toch al heel veel in kleur (gelukkig), tenminste die romantische/muzikale drama/komedies, want ik heb er toch al heel veel gezien, die zijn ook vaak op lokatie opgenomen, niet van dat Hollywood studio-werk.

Alle drie zijn ook in kleur. In 1973 en 1974 kwamen nog twee films. Heidi Brühl is al in 1991 overleden.

Dogie Hogan

@Dick2008. 'Poster' op MM is cover van Duits magazine voor bioscopen. (Zou met huidige approval-beleid door de MM crew niet meer goedgekeurd worden.)

Probeer deze poster in te dienen.

Dk2008

Nee, laat lekker staan. Wat is er zo lelijk aan deze poster?

Dick2008 schreef:

Nee. Wat is er zo lelijk aan de poster die er nu staat.

Is geen poster, maar magazine cover. En er staan ook balpenteksten op.

( Duits filmposterarchief.)

edit

Inmiddels aangepast.

Dk2008

Bij Mädels is volgens mij ook zo één. Dat erop geschreven is, is inderdaad niet mooi. Ik zie ook afbeeldingen zonder die teksten. Het geeft wel de film goed weer. Poster stond er in 2008 ook al. Had ik nou maar niets gezegd.

avatar van stinissen

ARD (Ferien auf Immenhof, zaterdag 31 maart, 12:03 uur)

Dk2008

Nou ik hem nog maar weer eens gezien, en ik heb deze wel vaker gezien, maar ook niet echt de beste uit die tijd, dus zal wel de laatste keer zijn nu. Al moest ik die andere twee al na één keer niet meer. Het is toch ook wel een heel ouderwetse familiefilm, als je dat zo ziet met veel (vals) Duits sentiment erbij.....een jongetje dat geen moeder noch vader meer heeft, gut gut. Het gedeelte dat ze in Lübeck zijn hebben ze leuk gedaan, met al die mensen en die Schönberger Sängerknaben die erbij zingen. De film begint met een vrolijke titelmelodie. Mooi gefilmd dat ook, maar wel met allerlei ingrediënten die typerend zijn van een heimatfilm, zoals veel opnamen op locatie van het landschap (Schleswig Holstein), met dat hertje en toch ook weer een hoop flauwigheid. En ik dacht dat die hotelgasten leuker waren maar dat viel best tegen.

Het was vooral Heidi Brühl die heel bekend was. Maar Angelika Meissner is eigenlijk leuker. Ze stopte echter in 1959 al met acteren en ging naar Canada staat te lezen bij IMDb. 3.0

avatar van stinissen

Bedankt voor het mooie stukje ik heb de film nu dus ook.