• 9.379.535 stemmen

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Tanit Jitnukul

Met onder meer: Watchara Tangkaprasert

Plot Kun Pan

"A mystical magical saga based on a true legend."

De nobele Thaise krijgsheer Kunpan wordt gedurende een oorlog gedwongen zijn geliefde Pimpilalai te verlaten. Terwijl Kunpan op het slagveld staat, maakt Chang, zijn rivaal in de liefde, Pimpilalai wijs dat Kunpan gesneuveld is. Met gebroken hart en schoorvoetend treedt ze vervolgens in het huwelijk met Chang. Wanneer Kunpan dit hoort, reist hij als een speer naar huis. Maar onderweg wordt hij tegen gehouden door de mannen van Chang. Na een reeks van bloedige gevechten, trekt Kunpan zich terug in de jungle, waar hij bovennatuurlijke krachten leert ontwikkelen. Met zijn nieuw verworven superkrachten keert de krijigsman uiteindelijk terug naar zijn geliefde....en zijn vijanden!

avatar van michelb

michelb

Ongelofelijke kutfilm, sloeg echt nergens op. Het verhaald slaat hele stukken over en daardoor heel onbegrijpbaar. Het verhaal zelf slaat ook nergens op.

Vermijden dus.

avatar van Ganesha

Ganesha

Inderdaad een hele slechte film.

Het verhaaltje op de hoes zegt dat het het Oosterse antwoord is op Gladiator, maar daar heeft het helemaal niets mee te maken.

Ik vond geen enkel moment in deze film goed of interessant, daarom echt niet meer dan 0,5*

Heb hem halverwege afgezet, dus als hij daarna beter wordt heb ik dat gemist:-)

avatar van KoenJans

KoenJans

Na een half uur stond hij al uit.

avatar van RuudC

RuudC

Ga niet in op de tekst van de dvdhoes dat deze film het Oosterse antwoord is op Gladiator. De vergelijking tussen deze films gaat niet op, behalve dat beide redelijk wat actie bevatten. Ga ook niet in op de omschrijving die hierboven staat. Die bevat wellicht meer waarheid dan de vergelijking met Gladiator, maar Kunpan komt niet terug, omdat Pimpilalai door een verkeerde berichtgeving met Chang trouwt, maar omdat hij juist komt melden dat hij met iemand anders gaat trouwen. Kunpan is iemand die geheel naar eigen goeddunken handelt en daarom iemand voor wie weinig mensen respect zullen hebben. De film draait om Kunpan en daarom volgen we hem en zijn idealen en doelen. De eerste helft van de film is nog redelijk plausibel. Vanaf het moment dat hij alles kwijtraakt en in contact komt met bosgeesten krijgt het verhaal een wending die er voor zorgt dat de rest vooral veel weg heeft van fantasy actiefilms van de jaren '80. Echt goede gevechten kom je hier helaas niet tegen. Sommige onderdelen hebben inderdaad veel weg van een oud volksverhaal. De special effects zijn niet om aan te zien, maar gelukkig zitten er daarvan maar weinig in de film. Al met al een aardig filmpje dat vanwege niet standaard opbouw en mooie Thaise setting nog best de moeite waard is.

Als je deze film gaat kijken, doe dat dan met de juiste verwachtingen. Thailand is nog altijd een derde wereldland. Voor Thaise begrippen is dit een goede film, maar verwacht geen gelikte special effects of ijzersterke acteerprestaties. Het wil niet zeggen dat je dit perse goed moet vinden, maar met enige realiteitszin (en een korreltje zout) kun je dit nog best aardig vinden.