• 9.474.503 stemmen

Pari e Dispari (1978)

Komedie / Misdaad | 109 minuten

Genre: Komedie / Misdaad

Alternatieve titels: Trinity: Gambling for High Stakes / Odds and Evens / Even en Oneven

Oorsprong: Italië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Sergio Corbucci

Met onder meer: Bud Spencer, Terence Hill en Luciano Catenacci

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Pari e Dispari

"The most unlikely pair ever to take on the mob!"

Miami wordt overspoeld door illegale gokhuizen onder leiding van de mysterieuze Griek Parapolis (Luciano Catenacci). Luitenant Johnny (Terence Hill) krijgt de opdracht de groep op te rollen. Hij weet echter niets van kaartspelen en heeft hulp nodig. Met een smoes probeert hij de gepensioneerde gokker Charlie Firpo (Bud Spencer), ooit één van de beste pokerspelers van Amerika, te verleiden hem te leren pokeren. Charlie is ook de enige die weet hoe de Griek eruit ziet en hoe hij te benaderen is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van balosa

balosa

persoonlijk vind in dit een van de betere Bud & Terence films, de bekende knokpartijen zitten er weer in, maar de humor in deze film vind ik net wat leuker dan bij de andere, daarom 3.5*

avatar van thunderball

thunderball

Dit is inderdaad een knaller, vooral op dat gokschip met Hill en zijn kaarttruukjes is om te bescheuren!

Die ene stuntman met het grijze haar en snor is ook hilarisch met zijn tandenverlies!

Is dit die met Spencer als baby vermomd (ene schurk tegen de andere: gezicht komt me bekend voor! Andere schurk: ach, alle babys lijken toch op elkaar!! haha )

Toch wel 4 sterren waard!

avatar van v.i.c.t.o.r.

Exploitation

Lekkere ouderwetse knokfilm! 2,5*

avatar van Brutus001

Brutus001

erg leuke film met Hill en Spencer. in het zonnige Florida. veel leuke slap-stick vechtpartijen, en vrij droge humor. gewoon een leuke film. vooral dat stukje in Bob's restaurant is erg leuk. of het stukje dat Bud met zijn pannetje de ''bad'' guys neerslaat. echt geweldig!

avatar van louie

louie

1e film die ik zag van dit duo in the bioscoop en vond hem fantastisch.

Overigens die kerel die met dat knokken 1 voor 1 zijn tanden verliest komt in heel veel films terug met dit tweetal.

avatar van Phantasm

Phantasm

Erg leuke ouderwetse knokfilm, prima vermaak, vroeger ooit eens in de bioscoop gezien.

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Jeugdsentiment. Toch 1 van de leukste films van dit hilarische duo....

avatar van aburex

aburex

Eén van de beste Spencer-Hill films. Soms hilarische taferelen.