• 9.370.360 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Dwight H. Little

Met onder meer: Chazz Palminteri, Clancy Brown en Angela Alvarado

Plot Boss of Bosses

Paul Castellano infiltreerde al op jonge leeftijd in de maffiabende van zijn neef Carlo Gambino. Net voor diens dood, gaf Carlo zijn leidersfunctie aan Paul door. Hij wil echter dat de maffia zich een tijdje gedeisd houdt door zich te concentreren op de zakenwereld van New York en door het dealen van drugs af te zweren. Paul krijgt heel wat tegenwind van de andere maffiosi want zij kunnen zich niet verzoenen met zijn nieuwe aanpak. Ook de FBI, die hem koste wat het kost wil oppakken, zorgt voor heel wat bijkomende moeilijkheden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Paul Castellano

Philip Castellano

Paul Castellano Jr.

avatar van Diesel

Diesel

Lijkt me wel wat voor jou gotti.

avatar van gotti

Ach ja, Gotti zelf zal hier maar weinig in voorkomen. Ik heb trouwens weinig met de persoon zelf hoor. Alleen toen ik me inschreef op Moviemeter had ik net de dag ervoor deze film gezien en daar was ik toen nogal van onder de indruk.

avatar van donnie B.

donnie B.

Waarom niet in nederland uitgebracht???

nl 3e film rond het Gotti-verhaal..

avatar van donnie B.

donnie B.

4e trouwens...

avatar van Daantjuhh

Daantjuhh

welke gaan er dan nog meer allemaal over Gotti? een lijstje graag

avatar van tovenaar

tovenaar

Witness to the Mob (1998)

Getting Gotti (1994)

Gotti (1996)

avatar van N811

N811

Het nadeel van die kleinschallig films is dat ze zo moeilijk te krijgen zijn.

avatar van Piet_

Piet_

Wete iemand waar je deze dvd kunt krijgen

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Chazz Palmintieri had veel beter de rol kunnen spelen van maffiabaas 'Vincent Gigante', waar hij echt sprekend op lijkt:

voomzap

Wilde hem al heel lang kopen, maar is niet aan te komen. Nu de divx gezien met engelse ondertitels. Sterke mafiafilm. En heel grappig om te zien dat dit overduidelijk als inspiratiebron heeft gediend voor The Sopranos. Sommige scenes en (vast terugkerende) beelden zijn daarin bijna rechtsreeks overgenomen uit deze film. Mag niet ontbreken in de collectie van mafiaprentfanaten.

avatar van starbright boy

voomzap schreef:

The Sopranos had er al drie seizoenen opzitten toen deze Tv-film voor het eerst werd uitgezonden in de VS, weet je zeker dat het niet andersom is?

voomzap

(Ik wilde net mn berichtje aanpassen nu ik op imdb zag staan dat dit idd ná - drie seizoenen van - The Sopranos was) Wow, zo dicht op elkaar... allebei voor TV. Dan mag je het gerust stevig jatwerk noemen. Meteen mn stem een puntje verlaagd

Nou ja, jatwerk. Aan de personages en plotbeschrijving te zien is dit gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

voomzap

Ik heb het niet over een waar gebeurt verhaal.. Lees mn 1ste bericht even beter Bovendien is het een interpretatie van een waargebeurt verhaal als ik al beweert zou hebben dat het verhaal gejat was.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Waar in Gotti de acteur die Paul Castellano speelt een miscast is, is dat in deze film juist de acteur die Gotti speelt. Het is jammer dat deze TV producties altijd in meer of mindere mate last hebben van verkeerde keuzes. Chazz Palminteri speelt verder een prima rol, maar hij is tenslotte ook een prima acteur. Qua postuur en houding voldoet hij zeker aan de gelijkenissen, hoewel ik nog steeds pleit voor datgene wat ik al eerder in dit topic heb vermeld. Wellicht, en zoals ook vaker gebeurt in films, vertoont hij in zijn rol wel meer charisma dan de echte Castellano. Hoewel deze TV film niet slecht is, delft deze toch het onderspit tegen het meer realistische Gotti met Armand Assante.