• 9.370.360 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Alfred E. Green

Met onder meer: Audie Murphy, Burl Ives en Wanda Hendrix

Plot Sierra

"Adventure ... raging to the very peaks of Excitement !"

Een vader en zoon zijn op de vlucht voor de sterke arm der wet. In de tussentijd proberen ze de onschuld van pa te bewijzen die wordt beschuldigd van moord.

Riley Martin

Ring Hassard

Lonesome

Jeff Hassard

Brent Coulter (as Anthony Cutis)

Duke Lafferty

Dr. Robbins

avatar van madmax1

madmax1

In de vroegere jaren gezien in de matinee, en hoopte dat er geen vervolg kwam , ik had niet zoveel op met Audie Murphy.

Naarmate met de jaren ga je anders ertegen aan zien,en heb er dan ook nog een paar verzameld

met name ook deze Sierra een van de eerste western met Murphy.

Prachtige buiten opnames paarden liefhebbers komen aan hun trekken,mooie setting zoals een schuilplaats in de bergen, een vlot verhaal in hoog tempo,alleen als Burl Ives in beeld komt met zijn gitaar en wat gaat zingen ben je geneigd snel door te spoelen,ook de kruitdamp is hier sporadisch aanwezig, de actie wordt op een andere dan gewend weergegeven, mooie kleuren western die ik eerst nu ga waarderen.

avatar van trebremmit

trebremmit

Duitse blu-ray release op 30 oktober met Engelse audio.

avatar van trebremmit

trebremmit

Helemaal eens met madmax1, de omgeving is prachtig in de bergen en het verhaal vlot en boeiend.

Murphy speelt weer erg sterk en de andere rollen zijn goed ingevuld door Hendrix en Jagger, alleen Ives als gitaarspeler kon ik niet zoveel mee. Zelfde verhaal is trouwens al eerder gefilmd als Forbidden Valley 1938.

De Duitse blu-ray die ik heb is van White Pearl Classics en lijkt gewoon een kopie van een dvd te zijn, en dan een dvd met slechte beeldkwaliteit. Beeld is schokkerig en niet scherp, af en toe vaal.

Wachten totdat er een betere blu-ray uitkomt zodat ik deze weg kan doen, want deze film verdient wel een goede release.

avatar van lezertje

lezertje

Toch wel een beetje slappe hap western. De ontknoping komt wel heel simpel om de hoek kijken.

avatar van mr rumson

mr rumson

Voor mij is dit een niet al te sterke western met Audie Murphy.

Het verhaal is prima geschikt voor een western en de gebeurtenissen volgen elkaar snel op.

Alleen is het dan jammer dat Burl Ives zo nodig op een gitaar moet tokkelen en er ook nog een paar nummers bij moet zingen.

De acteurs doen het naar behoren maar een beetje meer pit in deze western had geen kwaad gekund.

Ben het dan ook wel eens met Lezertje dat het een en ander nu wat slap overkomt .

Al zorgt de mooie omgeving en de opnames met de wilde paarden voor mij nog net voor een voldoende.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Toch wel een genietbaar filmpje dit.

Murphy en zijn echtgenote Wanda Hendrix samen in een film aan het werk te zien is wel apart.

Helaas duurde hun huwelijk maar nipt drie jaar (1949-1951)

Dat had alles te maken met Murphy's oorlogstrauma, waardoor hij paranoïde was, agressieve buien had, en zijn vrouw vaker met een revolver bedreigde.

Daarnaast had hij nog wel een aantal andere problemen die het samenleven met hem onmogelijk maakten.

Jammer want het leek op het zicht een leuk paar.

Hendrix speelde ook goed hier, al had ze een nogal hoog Minnie Mouse-achtig stemmetje.

Murphy zelf zat ook goed in zijn rol.

Over de andere acteurs ook geen klachten van mijn kant.

In kleine rolletjes doken o.a. Tony Curtis en James Arness nog op.

De liedjes van Burl Ives hadden niet echt gehoeven, al werden er een paar wel logisch in het verhaal verwerkt.

Als hij niet zo'n uitstekende zanger was geweest, met een pracht van een stem, zouden die muzikale intermezzo's wellicht nog wat meer hebben gestoord.

Een paar liedjes vind ik stiekem wel mooi

De locaties en opnames met de wilde paarden zijn om van te smullen.

Ook de kleuren zijn prachtig.

Hoewel ik zelf ook de "geremasterde" Duitse Blu-ray van White Pearl Classics heb, waarover trebremmit het eerder al had, heb ik geen klachten over de kleuren of beeldscherpte.

Echter wel een wat schokkerig beeld van tijd tot tijd.

Het aanpassen van de motion flow van mijn beeldscherm hielp daar helaas niet echt tegen.

Toch is de Blu-ray vele malen beter dan de DVD die ik al jaren in mijn verzameling heb.

Mocht er nog een betere release opduiken dan ben ik wel koper.