• 9.373.163 stemmen

Geregisseerd door: Dan Berk en Robert Olsen

Met onder meer: Helen Rogers, Alexandra Turshen en Lauren Molina

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Duits

Plot Body

Holly, Cali en Mel, drie beste vriendinnen die terug thuis zijn voor de feestdagen, proberen tevergeefs de verveling te verdrijven. Cali stelt impulsief voor om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen landhuis van haar oom, terwijl hijzelf met zijn familie buiten de stad verblijft. Cali weet dat de woning goed bevoorraad is met drank en voorzien is van veel mogelijkheden tot vermaak. Zij komen binnen met een verborgen sleutel en de vrouwen gaan zich meteen te buiten aan de aanwezige alcohol. Wanneer Cali plots toegeeft dat ze geen familieband heeft met de eigenaar, dringen Holly en Mel aan om het pand te verlaten. Maar plots horen ze een stem en beseffen ze dat ze ontdekt zijn.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van stinissen

Leuk gegeven kijk in de ogen van het meisje op de poster.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

De drie meisjes hebben toch wel een erg antipathieke rol. Ze maken zich schuldig aan een ernstig vergrijp.

avatar van tattoobob

tattoobob

Opzich kan een verhaal als dit best leuk uitpakken in een film...mits goed en leuk uitgewerkt.

In deze film zien we hoe het niet moet doormiddel van slecht acteerwerk en domme zinnen die uitgekraamt worden,ook op visueel gebied mist er een hoop en had met wat meer budget wel iets meer gemaakt van kunnen worden.

avatar van joolstein

joolstein

Tjonge, een school voorbeeld zoals het niet moet! Denk aan de film Weekend at Bernie's (1989) ontdoet die van alle humor en zet drie slechte acterende miepen bij elkaar. Laat ze vooral veel onzin uitkramen, wiet roken en onlogische belevenissen mee maken. Kortom visuele armoede! Nou Holly, Cali en Mel het blijft bij proberen want de verveling is niet verdreven. Eerder het tegenovergestelde ik verveelde me namelijk te pletter!

avatar van Collins

Collins

Met hun debuutfilm Body maken regisseurs Dan Berk en Robert Olsen een prima thriller. De thriller die draait om drie bevriende jonge vrouwen en een ongewenst lijk, bezorgt de kijker prima vermaak. Ondanks de korte speelduur van 75 minuten neemt de film de tijd om de drie vrouwen te introduceren. Best leuk en goed voor de beleving, maar de uitgebreide kennismaking gaat vanwege de korte speelduur wel ten koste van het basisverhaal waarvoor ongeveer 50 minuten is ingeruimd.

Een leuk verhaal trouwens dat een opeenstapeling is van verkeerde beslissingen. Daarbij worden morele vragen opgeworpen die steeds afgekeurd en weer verdedigd worden door een van de onderling toch wel erg verschillende vrouwen. Het zijn vragen en beslissingen die de vriendschap onder druk zetten en die spanning genereren.

De film heeft een serieuze toon maar weet door zijn absurde verloop tegelijkertijd ook komisch te zijn. De verrassende en de voorspelbare plotwendingen volgen elkaar snel op en zorgen voor vaart. Erg jammer is het dat de speelduur zo kort is. Als het verhaal lekker loopt en de spanning oploopt is de film ook opeens voorbij. Het positieve aspect daaraan is dat verveling geen kans krijgt. Het negatieve aspect is dat je achterblijft met het gevoel dat de film niet alle potentie van het verhaal heeft weten te benutten en de afloop derhalve te snel komt en niet helemaal bevredigt.

Maar goed. Body is gewoon een leuke film die weliswaar niet erg innovatief is maar de kijker goed weet te vermaken. Een film ook die laat zien hoe morele principes steeds minder belangrijk worden als het eigen hachje op het spel staat. En dat alles in een rap tempo, redelijk spannend en met hier en daar een brokje humor. Best leuk.