• 8.712.387 stemmen

The Wedding Planner (2001)

Romantiek / Komedie | 102 minuten

Releasedatum: 15 maart 2001

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot The Wedding Planner

"His big day is her big problem."

Mary Fiore is de meest prestigieuze bruiloftsplanner van San Francisco. Wanneer ze tijdens het vieren van een lucratieve opdracht, het organiseren van de bruiloft van internettycoon Fran Donnolly, betrokken raakt bij een ongeval, redt de knappe dokter Steve Edison haar het leven. Ze beleven samen een fantastische avond en Mary begint voorzichtig weer te geloven in de liefde. Dan ontdekt Mary echter dat Steve de aanstaande bruidegom is van haar cliënt Fran Donnolly. Ondertussen denkt Mary's vader haar gelukkig te maken door een huwelijk te arrangeren met de onlangs van Sicilië overgekomen Massimo Lanzetta. Mary's hart staat op het spel. Kan ze haar cynisme aan de kant zetten en zich overgeven aan de romantiek? Gaat ze geloven in die mooiste dag van je leven die ze altijd zelf geschuwd heeft? Kiest ze voor haar werk of voor haar hart?

avatar van m1701

m1701

Mwah viel een beetje tegen.

Vind wel dat Lopez de film een beetje red, McConaughey is in deze film een beetje mat en soms zelfs saai.

Verhaal wel aardig, maar miste toch iets.

Vond Lopez in Maid in Manhatten vele malen beter en sterker.

2,5* leuk als er verder niets op de tv is.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Het begin begon een beetje suf, maar het werd toch nog leuker. Ik kwam tot de ontdekking dat ik de film al een keer bekeken had. Maar ik kon er niet heel veel meer van herinneren, alleen een paar momenten kwamen me nog redelijk bekend voor.

Jennifer Lopez vind ik altijd wel leuk, en ze is ook een vrij goede actrice. Niet altijd, en dit is ook zeker niet haar beste film en beste acteerprestaties maar ach, ze is gewoon leuk.

Matthew was ook erg leuk aanwezig . Zijn acteerprestaties stoorde me niet, maar het kon wel beter. En leuk om ook een klein rolletje te zien van Brigette Wilson, ik dacht al dat ik haar herkende .

Veel cliche en veel drama doen de das om, maar het word toch nog gered door de sfeer die eromheen hangt.

Justin Chambers vond ik ook erg lekker hoor . Maar zijn personage was ook vrij lief.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Op zich zou dit helemaal een verhaal moeten zijn wat ik ook zou kunnen waarderen maar helaas ... Het verhaal is gewoon te saai. Er gebeurd gewoon te weinig om echt geintereseerd te kunnen raken. Verder vind ik het acteerwerk van Lopez echt totaal niet goed in deze film. In sommige andere films heeft ze wel laten zien dat ze wel kan acteren maar dat is in deze film dus echt niet het geval. En tja, McConaughey vind ik zeker een lekker ding en hij heeft absoluut een charisma maar van zijn acteerwerk ben ik over het algemeen niet zo onder de indruk. Nee, het viel me heel erg tegen deze film.

avatar van qwertzu

qwertzu

voorspelbaar doorsnee filmpje.
Sloeg bij tijd en wijle echt nergens op, die Massimo was wel erg onrealistisch, volgens mij stukken jonger dan Mary en ook qua leven lag dat mijlenver uit elkaar vind het sowieso raar om ja te zeggen tegen iemand waar je nog niet eens mee gezoend hebt, erg onrealistisch dus!
Keek toch wel lekker weg, vandaar nog 2*

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Echt een film voor een groepje meiden, voor op de vrijdag avond, met een fles witte wijn on the side.

Zelf vond ik het maar wat karig en gemaakt grappig. De onthullingen zijn allemaal erg voorspelbaar en over het algemeen is deze film te overdreven, en daardoor net niet leuk.

avatar van lucky-lena

lucky-lena

Toen ik deze film ging kijken begon ik met; "leuk een chick flick, dat wordt een avondje zwijmelen op de bank".

Ik vond 'm tegenvallen, zelfs erg tegenvallen, ik kon niet in het verhaal komen, er ontbrak iets maar ik kan niet zeggen wat.

avatar van droombolus

droombolus

Opvallend veel slechte waarderingen voor deze heerlijke olderwetse film die voor mij de sfeer uit de tijden van Doris Day en Rock Hudson oproept. Lekker pretentieloos amusement dus. Dikke voldoende van deze jongen dus !

avatar van DragQueen

DragQueen

Doorsnee Romantische Komedie, met een vrij voorspelbaar verhaaltje. Gelukkig is het acteerwerk van Lopez en McConaughey leuk gebracht, en is het geheel prima uitgevoerd. 2,5 Ster.

avatar van missl

missl

Sterk staaltje acteerwerk van JLo, maar niet heus. Wat kan zij dom kijken. Matthew McConaughey is een beetje charmant maar eigenlijk een miscast met zijn zuidelijke accent. Ook hebben ze geen chemie.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

• 2075 stemmen

Een zeer vermakelijke eerste helft waarin de beide sterren maximaal gebruik maken van alle geboden mogelijkheden tot komedie (hoewel de kijker er maar even aan voorbij moet gaan dat de aanstaande bruidegom het aanlegt met een andere vrouw, niet zo fris), daarna een stroperige tweede helft waarin de respectieve partners uit de weg moeten worden geruimd, niet omdat ze niet geschikt of aardig zijn maar omdat het zo in het script staat). Extra halve ster aftrek vanwege de karikaturale Massimo die ook nog eens nobel genoeg is om vlak na zijn afgeblazen huwelijk de eigenlijke vlam van zijn geliefde naar haar toe te brengen. Tjonge, wat plaats ik veel spoiler-tags voor een zó voorspelbare film.

avatar van Decec

Decec

Een goede komedie/romantiek film...

Goed verhaal...

Goed acteerwerk...

Bekende acteur Matthew McConaughey...

Prima HD kwaliteit breedbeeld...

Goed achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van IH88

IH88

“Love cant always be perfect. Love is just love.”

Aardige romcom die het echt moet hebben van de chemie tussen McConaughey en Lopez, want voor de rest is het allemaal erg matig. De bijrollen zijn slecht uitgewerkt, de humor werkt niet en het is uiteraard allemaal erg voorspelbaar. Zelfs een totaal ongeloofwaardige ommezwaai op het laatst zie je van een kilometer ver aankomen. Gelukkig hebben McConaughey en Lopez al in duizend van dit soort films gespeeld, en ze laten ook wel zien waarom.

avatar van AnyaH

AnyaH

Een romantische komedie. Het plot is niet echt waarschijnlijk, maar wel leuk bedacht: the wedding planner komt voor een onmogelijk dilemma te staan, professioneel blijven of haar hart volgen...... Ze is een kei in het organiseren van bruiloften, maar wat minder goed in het organiseren van haar eigen liefdesleven. En dan gaat de familie zich er ook nog mee bemoeien! De rollen zijn wel een beetje overtrokken en lichtelijk suf gespeeld. Maar dat hoort een beetje bij dit type film. Verwacht geen hoogstandje, het is gewoon een feel good movie voor een gezellige avond!

avatar van Black Math

Black Math

Dit is helemaal niets. Van te voren zei mijn vriendin al: Ik ben benieuwd waar één van de karakters aan het einde van de film zich naar toe zal haasten: de luchthaven, de bus, of een kerk? Het blijkt het stadhuis te zijn. Het uitgangspunt is natuurlijk typisch, van het niveau vroedvrouw die voor de aanstaande vader valt. De mannelijke hoofdpersoon zit hier wat mij betreft fout, want zelfs al gebeurt er niets op een date en ben je ook niet meer van plan, het is netjes om ten minste te melden dan je een vriendin hebt. Aan het einde krijgen ze elkaar natuurlijk toch, na onwaarschijnlijke verwikkelingen zoals het accepteren van een huwelijksaanzoek van iemand die ze nauwelijks kent alleen omdat hij een mooi poppenhuis gebouwd heeft, twee huwelijke die niet doorgaan en de eerder aangestipte race naar het stadhuis.

Visueel verder ook geen zak aan, muziek is niet super, maar is wel erg goed gesynchroniseerd met de beelden en dat zie je helaas niet vaak. Om die reden toch niet het absolute minimum. 1*.

avatar van Shadowed

Shadowed

Eh.

Bij het zien van de naam Lopez op de poster had ik al een beetje mijn twijfels, die vrouw lijkt namelijk ondanks haar drijfveer nooit een fatsoenlijk project te kiezen. Niettemin stelt ze zichzelf een stuk subtieler en sterker op hier dan dat ze normaal doet. McConaughey had ze er klaarblijkelijk in ieder geval mee aan boort kunnen trekken.

The Wedding Planner is een film die nadeel kent omdat het zo fout aanvoelt, maar in plaats van dat dit naar een voordeel wordt getrokken houdt deze film de toon aan dat het moraal vanuit de personages goed is. Noem me dan maar een loser, maar als je vreemdgaat is vergiffenis bij mij allang van de baan. Al helemaal als je op het punt staat te trouwen met de ander, dan zit je simpelweg in te extreem terrein. Voor Shankman is dat echter nauwelijks een probleem, want de film vind klaarblijkelijk alsnog wel een perfecte glimlach in elk gebroken gebit.

Acteerwerk is bovengemiddeld en de chemie mag er best wezen, maar dat mag je dan ook verwachten als je een acteur als McConaughey aantrekt. Past niet echt helemaal in deze film, maar hij lost het goed op. Ook de overige prestaties mogen er wezen, waarbij de acteurs uiteindelijk wel een prettige en vlotte kijkervaring kunnen realiseren. Neem daarbij soms een mooie opbouw van de achtergrond en je hebt geen vermoeiende ervaring.

Wel een ervaring die ik soms stuitend vind in z'n denkwijze. Ik kan dan ook moeilijk echt geduld of sympathie opbrengen voor de situaties waarin de personages zich hier bevinden. Wat mij betreft hebben ze namelijk alle ellende die ze meemaken aan zichzelf te danken, en met ze meeleven in hun avontuur om daar vervolgens uit te kruipen gaat dan ook volledig aan me verloren. Jammer, want dat doet veel afbreuk aan het nog redelijk stabiele eindresultaat.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Leuk dat de trailer eigenlijk de hele film al verteld, zo hoef ik hem niet opnieuw te zien. Ik heb deze film jaren geleden gezien. Ik was toendertijd een fan van Lopez omdat ze zo schattig was, maar romcoms zijn verder niet echt aan mij besteed. De enige Lopez films die ik echt goed vind, zijn Out of Sight (1998) en The Cell (2000). Wat ik me trouwens wel afvraag, heeft Jennifer Lopez een gebroken neus?