• 9.377.956 stemmen

Snow White and the Seven Dwarfs (1937)

Animatie / Fantasy | 83 minuten

Genre: Animatie / Fantasy

Alternatieve titel: Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen

Geregisseerd door: David Hand, William Cottrell, Wilfred Jackson, Larry Morey, Perce Pearce en Ben Sharpsteen

Met onder meer: Adriana Caselotti, Lucille La Verne en Harry Stockwell

Releasedatum: 30 april 1938

Plot Snow White and the Seven Dwarfs

"The Happiest, Dopiest, Grumpiest, Sneeziest movie of the year."

Een jaloerse koningin probeert haar mooie stiefdochter Sneeuwwitje kwijt te raken. Ze huurt een jager in om haar te vermoorden, maar hij kan het niet over z'n hart verkrijgen om haar ook echt te doden. Ze besluit te schuilen bij zeven dwergen in hun huisje in de bossen. De koningin neemt hier geen genoegen mee en probeert haar stiefdochter alsnog om te brengen.

Snow White (stemrol) (onvermeld)

Queen / Witch (stemrol) (onvermeld)

Prince (stemrol) (onvermeld)

Doc (stemrol) (onvermeld)

Sleepy / Grumpy / Dopey (hiccups) (stemrol) (onvermeld)

Happy (stemrol) (onvermeld)

Bashful (stemrol) (onvermeld)

Sneezy (stemrol) (onvermeld)

Dopey / Chipmunk and Squirrel Sneezes (stemrol) (onvermeld)

Magic Mirror (stemrol) (onvermeld)

avatar van anne J

anne J

Héérlijke film.

De eerste disneyfilm, maar een van de mooiste.

avatar van Sneakerjeans29

Sneakerjeans29

jack-sparrow schreef:

prachtige film .

dat zou je nochtans niet zeggen dat hij uit 1937 komt

ik dacht eerder rond 1980 of zo .

ik geef hem een 3.0

Je moet ook naar de achtergronden kijken en de muziek luisteren. Dan zie je en hoor je hoe oud het is, maar jij hebt het zeker over de Nederlandse versie, die is inderdaad begin jaren 80 ingesproken. De koningin is Liz Snoyink, de spiegel Lou Landre, de dwergen Coen Flink,Paul Haenen, Wim Schippers en Jules Croiset. Lucille La Verne was de originele koningin en de heks. Ze was in 1945 overleden. Billy Gilbert bekent uit Laurel en Hardy, was de jager en de dwerg Sneezy. De originele print van deze film ziet er veel doffer en slechter uit. Het beeld is door de jaren heen steeds opnieuw opgeknapt, ook met al de volgende films. De eerste 2 films Sneeuwwitje en Pinokkio, hadden nog niet zo,n felle kleuren, wat je nu nog steeds kunt zien, in de 3e film Fantasia(1941), kwamen de echte felle kleuren.[/quote

Lucille La Verne,die de stem van de Koningin deed,was toen al wat ouder,rond midden 60.Iemand zei dat toen ze in die oude heks veranderde,ze haar gebit uitdeed.Vanaf dat je in de film hoort: My Voice, my voice.

avatar van Film_La_Timo

Film_La_Timo

best leuke film maar een beetje kinder achtig

2,5

avatar van sangha

sangha

ik vond die heks vroeger altijd doodeng. prachtige film, al die nieuwe disneyfilms kunnen dit toch echt niet overtreffen. ik vond die 7 dwergen altijd supergrappig, nu nog eigenlijk. jammer dat de kleuren niet zo fel zijn, maar toch zijn de tekeningen ontzettend mooi.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Pure nostalgie! 3.5*

avatar van melanie178

melanie178

Voordat de dwergen in beeld komen vind ik deze film altijd een beetje saai maar het blijft natuurlijk wel een hele leuke film!

Ik vind de verandering van de koningin naar oude heks heel mooi gedaan, zeker voor die tijd. Kan me echter wel voorstellen dat kleine kinderen deze film eng zouden kunnen vinden

avatar van movie*freak

movie*freak

ik heb me toch redelijk vermaakt bij deze

avatar van duffman

duffman

Keek er als keleine jonge vaak naar en het verveelde me nooit ben nu 13 en ik denk dat ik het nog een goede film zou vinden. En die nieuwe 3D films van disney zijn niks invergeleken met dit.

avatar van duffman

duffman

Film_La_Timo schreef:

best leuke film maar een beetje kinder achtig

2,5

Is dat niet de bedoeling?

avatar van timburton

timburton

Blijft een leuke film> Maar onbegrijpelijk dat dit volgens veel de Disney-topper is. Want na 4 keer begint dat gezeur van die ouwe heks toch te vervelen. Bambi is leuker. (GO BAMBI! GO BAMBI! ) Maar wel de leukste van de Disney Prinsessen. (Als je Yasmine van Alladin niet mee telt ) 3,5

avatar van NO;

NO;

SUPER!

alleen was ik vroeger zo bang van die heks.. ik durfden niet meer door te trekken.. want ik dacht dat die heks it de wc kwam

WHAHAHA maar.. dat kwam ook door die enge spiegel in de efteling kennen jullie die?

deze film heeft hel veel indruk op mij gemaakt!!

4.5

avatar van Patat

Patat

Wie kent het verhaal van Sneeuwwitje en de zeven dwergen niet? Het bekende sprookje werd in de jaren '30 verfilmd door Disney. De film straalt één en al nostalgie uit en heeft een leuke sfeer afgewisseld met een aantal grimmige scènes met de stiefmoeder aka slechte heks.

Allicht is het vrij logisch voor een film uit de jaren '30, maar het tempo ligt erg laag. De liedjes zijn veelal saai. De introductie van de kabouters duurt minutenlang en de kennismaking tussen hen en Sneeuwwitje lijkt maar te blijven duren. Anderzijds vond ik het begin van de film en het einde van de film nogal snel. Zo mis ik wat meer achtergrond van de relatie tussen Sneeuwwitje en de stiefmoeder, en de relatie tussen Sneeuwwitje en de prins. Ik kan niet zeggen dat ik echt kon mee leven met de personages, in tegenstelling tot heel wat andere figuren uit de nieuwere Disneyfilms.

Niemand zal ontkennen dat Sneeuwwitje en de zeven dwergen een grote klassieker is, maar anno 2007 kon de film me niet echt boeien.

avatar van dragje

dragje

Ik vind serieus dat sommige mensen te weinig rekening houden met het tijdsbeeld. In die tijd betrof deze film praktisch een meesterwerk, ik geef het men te doen met de hand zo'n tekenfilm frame bij frame te tekenen.

avatar van Theatertje

Theatertje

Deze prachtige tekenfilm was de eerste langspeeltekenfilm, en is omwille van het gewaagde risico vijf sterren waard. Mooie liedjes, gekke dwergen en een boosaardige stiefmoeder.

avatar van madonnagirl3

madonnagirl3

Best een mooie en leuke film!

3.5

avatar van joe black

joe black

kijk, dit zijn tekenfilms! Dit waren nog prachtige sprookjes die vakkundig werden verfilmd. De animatiedisney's van tegenwoodig zijn echt prut tegenover dit werk!

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

FisherKing schreef:

De enige van Walt Disney die ik gezien heb; en daar wou ik het ook bij houden !

Ik absoluut niet. Het smaakte naar meer.

Silvio Dante schreef:

Pure nostalgie! 3.5*

Vind ik ook.

4,5 sterren.

Eén van de eerste films die ik ooit in de bioscoop gezien heb en zelfs nu doe ik er allleen maar mijn petje voor af. Een heerlijke (ouderwetse) tekenfilm. Absoluut een klassieker. Voor zijn tijd één van de beste films ooit gemaakt.

Ik herinner mij dat ik als kind in de bioscoopzaal ben blijven zitten en de film tweemaal achtereen heb bekeken.

joe black schreef:

kijk, dit zijn tekenfilms! Dit waren nog prachtige sprookjes die vakkundig werden verfilmd. De animatiedisney's van tegenwoodig zijn echt pruts tegenover dit werk!

Volledig akkoord

avatar van The One Ring

The One Ring

Mac Hammer Fan schreef:

Bij een rerelease of nog tijdens de oorspronkelijke release (ik ken jouw leeftijd niet)?

tommykonijn schreef:

Ik zal nog wat meer vertellen zo'n 4 woorden vind ik stom uitzien

Het verhaal vind ik best goed het is goed van het orginele sprookje overgenomen maar dat vind ik bij bijna elke disney film wel in orde ! Zoals ik al in het vorige bericht zij ik vind hem ****

Ik bedoel zEI!

avatar van zwartexlola

zwartexlola

vroeger vond 'k dit 'n enge film, maar het was tegelijkertijd ook m'n lievelingsfilm.

Nu is dit nietmeer m'n favoriete disneyfilm,

maar toch, zo'n klassieker !

avatar van Dirigent

Dirigent

Geweldig, Disney en het orginele sprookje maken deze film zo ontzettend leuk, de stemmen worden leuk ingesproken vooral die oude bedelvrouw

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Deze film is gewoon helemaal toppie.

Alleen wat ik wel haat de dvd release van Disney,want deze film is een tijdje niet meer tekoop netals andere Disney dvd's.

Dat vind ik wel heel erg jammer.

JohnWilliams

Stem verandert van 4,5* naar een dikke vette 5!!!

avatar van Sneakerjeans29

Sneakerjeans29

duffman schreef:

Goed gesproken!

avatar van berrege

berrege

doet me denken aan mijn kindertijd, mooi

JohnWilliams

De Oudste Disney Classic die iedereen nog steeds weet te amuseren! 5* is op zijn plaats!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

tommykonijn schreef:

idd

JohnWilliams

Op de video van Sneeuwitje staat er ook nog leuke informatie na de film, van bijvoorbeeld hoe ze het gemaakt hebben!