• 9.378.044 stemmen

Genre: Sciencefiction / Horror

Geregisseerd door: Lance Lindsay

Met onder meer: C. Juston Campbell, Faye Bolt en Taylor Kingsley

Plot Star Crystal

"...In Space scientists have discovered a new life form...they are about to wish they hadn't..."

In 2032 vindt er een missie plaats om Mars te onderzoeken. Nadat twee groepen astronauten al mysterieus de dood hebben gevonden toen zij vreemde voorwerpen ontdekten op Mars, probeert de bemanning van de SC-37 uit te zoeken wat er is gebeurd. Ze merken al snel wat er aan de hand was wanneer ze opgejaagd worden door een bloeddorstig ruimtemonster.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van xangadix

xangadix

Het griezelige wezen op de poster van deze film doet vermoeden dat we hier met een doodenge s.f. te maken hebben. Gelukkig is dat niet het geval, het betreft de meest belachelijke. Is het niet fantastisch dat GAR na meer dan de helft van de crew van een ruimteschip uitgemoord te hebben, ineens goedaardig blijkt te zijn en beweert uit zelfverdediging te hebben gedood?

4 sterren voor dit prul!

avatar van zombie

zombie

Het dramatisch acteerwerk + fake decors werden ruimschoots gecompenseerd door het fantastische einde! Bravo!

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11904 stemmen

Vreemde, slechte horror/sciencefiction. Oersaai, totdat het ruimtewezen in beeld komt. Het wezen ziet er wel leuk uit en lijkt een beetje op een in elkaar gezakte pudding. Het grappige is dat aan het einde blijkt dat het wezen goedaardig is en uit zelfverdediging doodde.

Twee hele magere sterren...

avatar van joolstein

joolstein

“We’re all gonna die!!”

Werkelijk een tot god-bekeerde gevilde ET...?Soms is het al een groot mysterie, hoe zoiets als Star Crystal überhaupt van de grond is gekomen? Maar goed laten het meteen maar uit de weg ruimen: deze goedkope productie is geen goede film! Het bestaat uit matige speciale effecten en decors en middelmatig acteerwerk. Naakt die nog wat smaak geeft aan zulke jaren 80-dingen ontbreekt volledig! Pak zo'n beetje elke bekende S-F film (2001: A Space Odyssey, Star Wars, Alien, ET) gooi het in de mix en je krijg dit..

Tijdens een routine-expeditie naar Mars vind men een merkwaardig gevormde rots, die later iets veel meer bleek te zijn..iets wat wetenschappers nog nooit eerder waren tegengekomen...Een Bloeddorstig ruimtemonster...mmm ammehoela meer een slungelig buitenaards wezen met tentakels. Het betekent dat de bemanning wordt opgejaagd door ventilatieopeningen en om hulp-schreeuwt.

De laatste tien minuten zijn zo lachwekkend pijnlijk dat ik er geen slechte waardering aan wil geven. Want echt...een buitenaards wezen met een soort New Age-kristalaanbidding die de ware geloofsovertuiging vindt nadat hij werd blootgesteld aan de invloed van de bijbel...en afsluitend als één grote, gelukkige familie...en waarom een eind Credits-liedje? Wel een curiositeit naar verre van goed!