• 9.371.710 stemmen

Scenes from a Mall (1991)

Komedie | 89 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Paul Mazursky

Met onder meer: Bette Midler, Woody Allen en Paul Mazursky

Releasedatum: 3 mei 1991

Plot Scenes from a Mall

"On their 16th wedding anniversary, Deborah and Nick decided to work out all their differences... in public."

Om hun zestiende trouwdag te vieren gaan advocaat Nick Fifer en zijn vrouw Deborah winkelen. In het winkelcentrum bekent Nick aan zijn vrouw dat hij vreemdgaat. Ze is woest en staat erop meteen een scheiding aan te vragen. Tijdens de verdeling van hun gezamenlijke spullen vertelt Deborah dat ze ook een affaire heeft. Nu wil Nick op zijn beurt scheiden, maar het laatste woord is er nog niet over gesproken!

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Nick Fifer

Barber Shop Quartet

Joe Cool & The Coolers

avatar van Sparkle

Sparkle

Typische Woody Allen film. Hij neemt iets uit het echte leven en overdrijft dat zover dat je moet lachen van miserie. Nu, deze film is niet bepaald lachen geblazen en op het einde wordt je het gegeven ook wel moe maar de "Woody Allen achtige" quotes her en der in de film zijn de moeite. Best wel amusement - maar degene die het niet zo op Woody begrepen hebben laten deze film best links liggen.

avatar van Sander D.

Sander D.

Alleen voor Woody Allen liefhebbers, anderen kunnen hem beter maar laten inderdaad. Allen is wel op dreef in deze film, maar je kunt wel degelijk zien dat het script en de regie deze keer niet van hem komen. Af en toe hilarische momenten, maar de film is met zijn 85 minuten alsnog te lang, na een uurtje heb je het wel een beetje gehad.

Een krappe 3*

avatar van kort0235

kort0235

Heb deze film net voor 2.99 gekocht bij Blokker. Kan je geen buil aan vallen. Moet hem nog zien overigens.

avatar van kort0235

kort0235

Heb deze film nu gezien en ik vond de film matig. Woody Allen en Bette Midler speelde aardig, maar het geruzie en het steeds weer goedmaken duurde te lang. Verder gebeurt er niet zoveel in de film. Maar als Woody Allen fan moet je deze film wel gezien hebben, al heeft hij hem niet zelf geregisseerd.

Grappig in de film was de mime-speler, ik kon daar wel om lachen.

Al met al kom ik in de beoordeling niet verder dan 3.0*, dus een mager zesje. Dit vooral door de dialogen tussen Allen en Midler. Meer had de film niet om het lijf.

avatar van Jasper72

Jasper72

Een middelmatige film. Nergens echt goed en nergens echt slecht. Soms grappig, soms ook niet. Trouwens wel een echte Allen film ondanks dat de regie niet van hem is.

avatar van timmienoelie

timmienoelie

leuk om eens gezien te hebben als grote woody allen fan, maar voor de rest is er niet zo veel speciaals aan dit redelijk filmpje.

avatar van Mescaline

Mescaline

Vind het als fan zijnde altijd wel leuk om Woody Allen te zien, dat de dialogen hier niet vanaf spatten is dan wel een feit maar erg vermakelijk is het allemaal wel.

Woody & Bette zijn een leuk koppel en ze hebben samen genoeg chemie om deze toch wel simpele film met kop en schouders te dragen.

Niet bijzonder maar zeker voor de fans een must see, heb regelmatig met een glimlach op me gezicht gezeten.

avatar van scorsese

Matige film waarin een echtpaar hun 16-jarige huwelijksdag al kibbelend doorbrengen in een winkelcentrum. De film begint zeker wel aardig, maar eenmaal in het winkelcentrum vervalt het geheel snel in herhaling. Eén van de weinige films waarin Woody Allen slechts als acteur te zien is, en wellicht dat hierdoor de dialogen ook wat minder scherp zijn. Bette Midler en Woody Allen doen het verder prima. Net geen 3.0 sterren.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een vrolijke en amusante film.

Over een echtpaar, die gezellig gaan winkelen in een groot winkelcentrum.

En daar hun relatie, spontaan eens flink onder de loep nemen.

En het een en ander, tevoorschijn komt.

Een film, die het vooral van de grappige dialogen, moet hebben.

Dat was geslaagd, de film is verder wat traag, maar weet toch te entertainen.

Door het uitstekende acteer spel, van Bette Midler en Woody Allen waardoor het uiteindelijk een vermakelijke film is.

Een inmiddels nineties classic.

avatar van Collins

Collins

Het is kerstfeest in zonnig Californië en Woody Allen rent samen met Bette Midler en een surfboard door een gigantisch winkelcentrum in Los Angeles. Ze verbeelden een echtpaar dat hun 16-jarig huwelijk viert en inkopen doet voor het feestelijke diner dat ’s avonds plaatsvindt. Ze kopen sushi ter waarde van 1100 dollar, drinken champagne, eten kaviaar, kopen bizarre kleding en zeggen het avondlijke diner twee keer af en herroepen het twee keer. Ze hebben ruzie of zijn zich aan het verzoenen..

Een praatfilm met twee mensen in een dynamisch decor. Een winkelcentrum met mensen. Overal mensen. En midden in de hectiek de twee pratende hoofdpersonages. Het is een lawaaiige bedoening. Het is dan ook rustgevend om af en toe even van Allen en Midler af te buigen om te kijken naar een goochelact die zich ergens voltrekt of toe te horen bij een bandje dat kerststemmig aan het rappen is. Vervelend is de mimespeler die te pas en te onpas opduikt om zijn niet-grappige ding te doen. “These Guys are worse than Hare Krishnas!”, roept Allen op een gegeven moment wanhopig uit. Hij heeft gelijk.

De dialogen die Allen en Midler voeren, zijn snel, ad rem, grappig, stekelig en gewoon heerlijk om naar te luisteren. Meestal dan. Dat hebben de schrijvers waarvan regisseur Pail Mazursky er een is, goed gedaan. Midler en Allen zijn goed op elkaar ingespeeld en de teksten die vaak om elkaar heen draaien en elkaar af en toe bijten, klinken uit hun mond allesbehalve overdreven of toneelmatig. De film zelf heeft die toneelmatige uitstraling wel. De film bestaat uit een aantal scènes die zich steeds in een ander deel van het winkelcentrum afspelen en van elkaar worden gescheiden door een stukje winkelcentrumvertier. Die structuur en uitvoering zijn ondanks de chaotische achtergrond waartegen de film zich afspeelt, vrij statisch van aard, en voelen als het fundament voor een toneelstuk. Zo ervaarde ik het althana. Het stoorde me niet.

Ik houd van spitse teksten en geestige oneliners en kwam redelijk aan mijn trekken. Het belangrijkste aspect in de film zijn immers de teksten. De rest zoals bewegende actie is bijzaak en bovendien amper aan de orde. Ik vond Scenes from a Mall een aangenaam toneelstuk.