• 9.375.080 stemmen

Geregisseerd door: John Woo

Met onder meer: Sandrine Holt, Ivan Sergei en Nicholas Lea

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Once a Thief

Mac Ramsey en Li Ann Tsei hebben een relatie met elkaar en zijn professionele dieven, die gescheiden worden door de man die de twee heeft opgeleid. Mac komt terecht bij een misdaadbestrijdingsteam en na een tijdje wordt hij herenigd met Li Ann die nu verloofd is met een ex-agent. Als snel komen de twee mannen in een serie van conflicten terecht en als ze dan nog eens ontdekken wat hun gezamenlijke missie is, moeten ze de vrede bewaren om de missie te kunnen volbrengen.

Li Ann Tsei

The Director

Robertson Graves

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Inderdaad, dit was een slechte Woo-film. vast een Direct to Video van hem. Ik kon af en toe echt niet geloven dat dit van John Wo kwam. De acteurs waren zeer irritant en humorloos. De actiescenes waren ook niet al te best en het verhaal was ook niks. Gewoon opnieuw erg jammer!!! Waarom is John Woo ook ooit naar Amerika gegaan. Hard Target vond ik dan wel redelijk maar de rest was allemaal niks met een tekort koming aan actie en veel gelul. Maar deze film sloeg echt alles.

Oef.

Ik was gewaarschuwd en kreeg zo ongeveer waar ik voor vreesde. Een pilot voor één of andere vreselijke 90s serie. Als Michael Wong het hoogtepunt van een film is dan weet je dat het allemaal niet veel kan voorstellen.

Visueel stelt het absoluut niks voor (geweldige 4:3 helpt daar uiteraard niet aan mee), het verhaaltje is flauw, de actie ondermaats en veelal ook gewoon afwezig. Dieptepunt is het acteerwerk, dat echt niet om aan te zien valt.

Heel af en toe schemert er een beetje van Woo's invloed door, maar dat zijn maar erg beperkte momenten die het gehele niveau van de film amper weten op te krikken. De slechtste Woo die ik gezien heb, zelf nog een gradatie erger dan Hard Target. Had beter het origineel nog een keertje gekeken.

avatar van Metalfist

Metalfist

I've seen it in a movie once

Ik heb Once a Thief lang links laten liggen. Oké, ik had de DVD (samen met een 3 andere actiefilms) wel aangeschaft vanwege het feit dat dit een film van John Woo was, maar ik dacht eigenlijk dat ik gewoon een (gedubte) versie had van Woo's Once a Thief uit 1991. Een tijd geleden viel het me echter op dat dit blijkbaar echt wel twee verschillende versies zijn (jammer alleen dat die 1991 versie dus gedubt is, daar moet ik nog is iets aan doen) en gisteravond maar eens voor gaan zitten.

Zonder weinige voorkennis dus, maar zelfs dan valt het op dat dit duidelijk is gemaakt voor televisie en dat dit eigenlijk gewoon een verlengde pilot is. Je voelt zelfs dat de verhaallijn een beetje inzakt wanneer we de 45 minuten zijn gepasseerd om dan terug op te bouwen naar het einde toe. In ieder geval: zo'n verlengde pilot hoeft niet altijd een slecht teken te zijn. Deze Once a Thief is echter een schim van de regisseur die Woo was in zijn geboorteland en het is maar zelden dat zijn stijl (geen duiven deze keer!) komt bovendrijven. Hier en daar nog eens een ietwat amusante shootout maar algemeen gezien stelt het allemaal niet veel voor. Het grote probleem is dat het plot langs alle kanten rammelt en simpelweg niet boeiend is. Vraag me trouwens af of die knipoog wanneer ze het schilderij willen stelen (Mack en Victor die aan een kandelaar hangen en zich willen laten zweven boven de elektrisch geladen vloer terwijl Mack zegt dat hij dat eens in een film heeft gezien) een referentie is naar Mission Impossible. Ik zat met het idee dat Woo het eerste deel uit die franchise had geregisseerd, dat toevalligerwijs ook uit 1996 stamt, maar het ging nog tot 2000 duren vooraleer hij zich met de reeks ging moeien.

Maakt verder weinig uit, maar het was wel één van de weinige geinige momenten uit de film en dat is zonde. Waarom? Omdat de film wel erg hard zijn best doet om een komedie te zijn. Het trio dat de hoofdrol moet spelen heeft geen enkele chemie met elkaar waardoor de running jokes, de steken onder water, eigenlijk alles wat grappig moet zijn compleet zijn effect mist. Het helpt dan ook niet dat Ivan Sergei als Mack een wel heel erg belabberde acteur is en dat zijn twee kompanen (Nicholas Lea en Sandrine Holt) ook weinig voorstellen. Lichtpuntje is nog Michael Wong die als slechterik toch nog ietwat charme in de film probeert te brengen. Die kan echter de film ook niet redden en zinkt samen met de rest naar de dieperik.

Het Chinees werk van Woo kan ik nagenoeg over de gehele lijn appreciëren en het is een regisseur die me in zijn Amerikaans werk ook nog wel weet te charmeren. Dit is echter beneden zijn niveau en dat is toch zonde, want dit soort film zou op zich nog wel iets leuks kunnen brengen, dan deed bijvoorbeeld een Lethal Weapon het wel heel wat beter.