• 9.371.740 stemmen

La Morte ha Sorriso all'Assassino (1973)

Horror | 85 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Death Smiles on a Murderer / Death Smiled at Murder

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Joe D'Amato

Met onder meer: Klaus Kinski, Ewa Aulin en Angela Bo

Gesproken taal: Italiaans

Plot La Morte ha Sorriso all'Assassino

Een moordenaar denkt met zijn daden weg te komen, totdat iemand zijn spoor van doden ontdekt. Diegene gebruikt een eeuwenoude Inca-formule om de doden weer tot leven te wekken en een aantal wraakmoorden te plegen.

Greta von Holstein

Dr. von Ravensbrück - Walter's Father

Professor Kempte

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Kinski in een Italiaanse horror. Dat moet ik zien, iemand een idee waar ik hem kan vinden?

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Hij is verschenen op DVD in de Benelux, een paar jaar geleden.

avatar van jande

jande

Iemand enig idee waar ik de dvd van Death Smiled At Murder van Joe d'Amato met Klaus Kinski zou kunnen vinden? Hij is een paar jaar geleden uitgebracht door Italian Shock Dvd (Japan Shock).

La morte ha sorriso all'assassino (1973) - imdb.com

avatar van ghostman

ghostman

Mario Bava meets Tio Franco . Joe D'Amato heeft dus wel goede films gemaakt ! Zeer sfeervol maar ook een ' vaag ' filmpje dit . De soundtrack is onvergetelijk ...

soundtrack :

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Ik heb de film nog niet gezien maar wel een paar scene's. Die scene op de poster was erg overdreven en iets te lang. Maar daarna zag ik nog een scene met een soort koets incident, en die zag er best top uit

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

Leuke film goede muziek mooie omgevingen

avatar van knusse stoel

knusse stoel

jande schreef:

La morte ha sorriso all'assassino (1973) - imdb.com

Dat is dezelfde film als deze, het is een Engelse titel. Kijk hierboven maar bij de 'alternatieve titel'.

De vraag stelde je 4 jaar geleden en ik vermoed dat je er inmiddels zelf al uitgekomen bent?

Deze film was een prettige film om te bekijken, hij voldeed aan alle eisen die wij aan dit soort stellen.

Vandaar de 3,5*. Ik zie dat het wel in de gemiddelde score verwerkt is maar niet bij dit bericht is geplaatst.

avatar van Insignificance

Insignificance

Meh. Niet iets waar ik veel mee kan. Er is een kat die opvalt, de Duitser mag eventjes de mad scientist uithangen (dat had best wat uitbundiger gekund, D'Amato, het is per slot van rekening Kinski!), de POV shotjes en wat wilde zooms doen wat ze moeten doen, maar verder valt er niet veel in het pulletje. Dat begint al met de tijd waarin het zich afspeelt, 1909 zo ongeveer, het is niet echt mijn era.

Als je dan ook nog met een verkleedpartijtje en bijbehorend spelletje op de proppen komt, ben ik weg. De muziek is erg aanwezig, af en toe mierzoet, redelijk vaak treffend ook en soms weer dat het nergens op slaat. Melodrama ten top wanneer iedereen gek is op de stoeipoes en vice versa, een dub van niks en het verhaaltje weet maar van geen ophouden. Van zo'n maskertje krijg ik ook niet de bibbers.

avatar van perceived

perceived

Beetje een tegenvaller. Stond al lange tijd, uiteindelijk onterecht, in m'n must-see-lijst. Heeft een behoorlijk aanzien, maar dat heb ik blijkbaar niet kunnen ontdekken.

avatar van Smallprint84

Smallprint84

Komt binnenkort op Arrow bluray!!

Death Smiles On A Murderer [Blu-ray]: Amazon uk

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Een film die zich kennelijk afspeelt in 1909 al leek het aan de kostuums nog langer geleden. Het verhaal is nogal warrig en het is niet altijd even duidelijk wat nu echt of surreël is. Ook zijn er flashbacks die het nog wat moeilijker gaan maken. Af en toe wat naakt van de dames en het welbekende Black Cat element passeert hier ook de revue. Ik kon er eerlijk gezegd niet veel mee.

avatar van goongumpa

goongumpa

Grappig rommeltje van 'Joe D'Amato', toen nog gewoon Aristide Massaccesi. Een van 's mans genietbaardere films. Kinski staat groot op de poster, maar kon duidelijk maar een dag of twee op set zijn, niet teveel verwachten van zijn rol dus. Ewa Aulin is wel altijd een prettige verschijning op het scherm. Verder cheap en snel, soms wel fijn en bevreemdend gefilmd, vanuit gekke hoeken met vervormende wijde lenzen. De gore ziet eruit als spaghettisaus maar is wel ruimschoots aanwezig. Leuke trash!

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Greta verongelukt met haar koets en is haar geheugen kwijt, mijnheer en mevrouw nemen haar in huis en beginnen beiden een relatie met haar. Huisdokter Klaus Kinski gaat er met haar medaillon vandoor en ontdekt dat daar de formule op staat om de doden weer tot leven te wekken, in Inca-geschrift.

Joe D'Amato, dan weet je eigenlijk al dat je wat bloot en bloed krijgt, ramt hier ook nogal wat Poe door z'n werkje heen. Allemaal begin twintigste eeuw sjiek verder, maar af en toe flinke klodder bloed en verder nog wat darmen, oogbollen, maar verwacht verder niet te veel van de film.

avatar van Noodless

Noodless

Een bizar, chaotisch filmpje waarbij zowel het mysterieus gegeven van het verhaal en de flashbacks het er zeker niet gemakkelijker op maken. Maar er valt toch wel voldoende te genieten. Na de aftiteling kun je het verhaal toch enigszins plaatsen, al blijven hier en daar wat vraagtekens hangen. Nochtans is het begin van de film de kern van het hele verhaal. Je krijgt een droomsequentie van Luciano Rossi die hier de broer speelt van de mooie Ewa Aulin ( Greta ), maar zelf crazy op zijn zus is en haar bespiedt bij haar minnaar. Bij een tragische gebeurtenis sterft Greta en weet de broer met magische krachten haar uit de doden terug levend te maken. Het geheugen van een uit de dode opgestaan moordenares komt geleidelijk aan terug in combinatie met wat fantasierijke verbeeldingen. Ewa Aulin weet alle aandacht naar zich toe trekken, maar ook Angela Bo is een mooie verschijning. Naakt en bloed is er voldoende aanwezig. Klaus Kinski heeft hier een niet al te grote rol en Luciano Rossi die de broer van Ewa Aulin speelt, weet overtuigend over te komen.

Rare film, maar best wel aardig. 6/10

avatar van starbright boy

Voor het eerst dat ik iets zie van Joe D'Amato. Hier nog onder zijn eigen naam Aristide Massaccesi, omdat hij deze film prima vond en dicht daarmee zijn serieuze editing carrière in gevaar bracht. Niet altijd even samenhangend en eenduidig qua sfeer en het verhaal stelt weinig voor. Ook een van die Kinski rollen waarvoor hij zicht niet erg inspande. Maar bij vlagen wel lekker wild en een beetje psychedelischt. Vooral een film die een soort brug lijkt te zijn van de traditionele Poe griezelfilms (feitelijk is dit ook weer de zoveelste variant op zijn zwarte kat-verhaal) naar de latere giallo-films. Maar in beide hoeken zijn genoeg betere films te vinden.

Of dat voor Joe D'amato geldt is gezien zijn reputatie twijfelachtiger.