• 9.374.489 stemmen

Geregisseerd door: Drew Casson

Met onder meer: Drew Casson, Georgia Bradley en Sam Carter

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Hungerford

"No matter what happens... we film everything."

Cowen Rosewell woont samen met een kleine groep van oude vrienden in een sjofele flat in een klein Engels stadje. Net zoals vele tieners die in 2014 de school verlaten, zijn er weinig vooruitzichten voor mensen zoals Cowen. Daarom heeft hij zich laten inschrijven voor een mediacursus als manier om de tijd te verdrijven. Zijn eerste opdracht is om één week van zijn leven vast te leggen op beeld. Het eerste verslag dat Cowen filmt zijn de willekeurige gewelddadigheden waar hij getuige van is en die in het stadje blijkbaar de gewoonste zaak van de wereld geworden zijn. Maar wanneer een van zijn beste vrienden wordt aangevallen door een vreemdeling, doden zij bij zelfverdediging de aanvaller. De onverklaarbaar ernstige aard van de verwondingen waarschuwt hen voor een meer verontrustende realiteit.

Philippa Martell

Cowen Rosewell

Squad Leader

avatar van perceived

perceived

Aardig.

Tijdje geleden gezien en zeker niet vervelend om te bekijken. Alweer een footage filmpje... Desondanks dus niet verkeerd, maar de uitwerking vond ik op 't naadje. Typisch nèt niet filmpje, denkelijk door het schamele budget. Zat meer in! 5/10*

avatar van mikey

mikey

getergde jeugt in gevecht met bodysnatchers. (Night of the) creeps mag trouwens ook. Geen idee waar ze vandaan komen, geen idee wat ze willen. Geldt ook voor de film.

Het zelfbewuste in de film werkt vertragend..

Regisseur (ook hoofdrolspeler) was zo in zijn nopjes dat er een vervolg is gemaakt.

avatar van jippie2010

jippie2010

Nou nou... veel slechter worden ze niet.

Dat deze op netflix staat is een wonder.

Een film die niet boven het gemiddelde studentenniveau uit komt.

Of ik het vervolg The Darkest Dawn (2016) ga kijken? Ja natuurlijk.... *1,5

avatar van Zwolle84

Zwolle84

De azijn vloeit weer rijkelijk hier.

Ik heb me uitstekend vermaakt met Hungerford. Leuke B-film die zichzelf geen moment serieus neemt, waarmee het afstand neemt van veel soortgenoten. De lekkere dorky humor doet het prima in combinatie met de over the top actie/horror.

Volgende week zal ik de film weer vergeten zijn, maar zo voor een keertje is het erg fijn.

avatar van frans123

frans123

Hhahahaah wilde de film aanzetten op netflix....maar las hier de reacties...Weet genoeg. Overslaan...Naar de volgende baggerfilm op Netflix....

avatar van horizons

horizons

Voor verloren anderhalfuurtje niets mis met deze film.

avatar van frans123

frans123

Toch gekeken...ach found footage...body snatchers.....Hoe vaak gezien....???/ 25 keer???? En ja hoor belangrijke gedeelten in het donker....Dan moet je raden wat er te zien valt..Eigenlijk niks spannends, je weet wat er gaat gebeuren of volgen....2 sterren

avatar van Rickyman

Rickyman

Voor een low-budget zag het er wel redelijk uit en wist het nog aardig te vermaken.

Gewoon een Britse variant van Cloverfield (1).

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Beetje misbaksel deze, komt zeer goedkoop over, hatelijk en irritante acteurs, 0 spanning...

avatar van bvonk

bvonk

Leuk om te zien maar dan vooral om hoe je het niet moet doen.

Het idee dat je tijdens een ramp met een camera alles filmt is zo vaak gedaan maar dan veel beter. Waarom zou je bijvoorbeeld zelf filmen hoe je zelf een lijkt probeert weg te werken..... Te veel van dit ongeloofwaardige dingen en gewoon slecht acteer en film werk.

avatar van WhitecatWendy

WhitecatWendy

Nu gekeken tussendoor op zaterdagmiddag, zou teleurgesteld zijn als ik hier een avond voor ging zitten.

Traag,saai,niet spannend.

Heb hem niet uitgezet,hopend op dat het beste nog moet komen,maar ga zeker niet nog een keer kijken.

Alles wat al eens gezien is maar dan slechter.

avatar van Shadowed

Shadowed

De net wat betere SyFy.

Vooral omdat Casson ervoor kiest zijn film in found footage stijl te maken, waardoor de brakke CGI effecten niet optimaal in beeld gebracht worden. Hierdoor is er wat meer ruimte voor spanning en chaos, al zijn die eigenlijk niet goed gebracht.

Wat deze film ook heeft, is verrassend goed acteerwerk. Al zijn de dialogen soms behoorlijk cliché, de acteurs doen goed hun best en weten er vaak het maximale wel een beetje uit te halen. Bradley bijvoorbeeld in de rol van 'Phil' steekt erbovenuit en mag weleens ontdekt worden.

Helaas zijn de effecten vrij brak en valt de spanning vaak door de mand. Soms is er geprobeerd wat chaos te creëren maar deze zijn eigenlijk dom in beeld gebracht en vooral heel minimaal. De keuze om het meeste uit beeld te houden was ook dom, maar waarschijnlijk had dat te maken met budget.

Die insecten zijn er wel grappig uit eigenlijk en de tactiek om ze aan te pakken is leuk gedaan, en gelukkig blijven ze voor een groot deel wat uit beeld waardoor er minder ruimte is om door de mand te vallen. De found footage is leuk bedacht, maar de bewegingen met de camera zijn te 'goed', hoe ze de camera soms nog zo recht kunnen krijgen en de beelden zo duidelijk in beeld kunnen krijgen is opmerkelijk. Casson had eigenlijk een First-Person-View moeten kiezen, dat had hier heel goed kunnen werken.

Duidelijk door het budget, maar het is uiteindelijk zo slecht nog niet. Misschien mist het de spanning, chaos en dreiging en had er meer aandacht naar het verhaal moeten gaan (Het komt niet in het nieuws, maar brillenmans krijgt wel het leger mee, sowieso dat dit niet bekend werd is opmerkelijk), maar eerlijk is eerlijk, dit had veel minder gekund. Het goede acteerwerk helpt het ook allemaal wel wat omhoog.

Ben wel benieuwd, misschien ooit nog eens het vervolg opzetten. Al had Casson gewoon de FPV moeten toepassen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ondanks de lage score toch een opvallend aantal berichten die dit broddelwerkje somewhat steunen. Ontstijgt het niveau afstudeerfilm nergens. Dat danéén iemand in 't groepje roept; ik heb After Effects wel eens opgestart, komt wel goed joh. Binnen de golf aan Found Footage titels moet je wel één uniek twistje aan het geheel geven; dat lukt Hungerford niet. Die strontvervelende goedkope glitch-effects komen ook m'n strot uit inmiddels. Het is de makkelijke route en heeft niks met creatief low-budget filmmaken van doen. Inspiratieloze drek zonder charme en zonder blijk van talent. Toegegeven; het vervolg ziet er wel beter uit. Nu maar hopen dat die wat authentieker aanvoelt en niet als een 13 in 't dozijn Youtube shortfilm.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Ik had hier eigenlijk niet zoveel problemen mee. Voelde vooral erg lang aan voor 79 minuten, maar ik kan dat houtje- touwtje werk wel waarderen. Ik vond het er ook prima uitzien en het geluid was ook goed - dat is nog wel eens anders bij no-budget films.

Hungerford voelde voor mij erg inventief - 'knallen met de weinige middelen die we hebben' - en dat maakte ook dat ik wat makkelijker over het gebrek aan logica heen kon kijken. En stiekem vind ik het found footage genre eigenlijk vaak wel leuk.

Doe eens gek, we maken er 3,5* van.