• 9.371.809 stemmen

Geregisseerd door: Helmut Schleppi

Met onder meer: David Arquette, Tim Blake Nelson en Emily Mortimer

Gesproken taal: Engels en Russisch

Plot A Foreign Affair

"They're not looking for love, they're looking for a wife!"

Als hun moeder overlijdt beseffen de boerenzonen Jake (Tim Blake Nelson) en Josh (David Arquette) dat ze een vrouw in hun leven nodig hebben. Ze besluiten haar te gaan zoeken in Rusland. De oudste zoon Jake heeft de reis heel zorgvuldig voorbereid - de vrouw moet vooral aardig en betrouwbaar zijn en zeker geen oppervlakkig feestbeest. Maar Josh kan maar niet kiezen uit al die vrouwen. Al hun zuurverdiende geld geeft hij uit aan drank, feesten en bontjassen. De Engelse journaliste Angela wordt door Jake ingeschakeld om als tolk op te treden. Angela wil echter meer dan alleen maar vertalen...

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Is dit nou die film die op Sundance draait , die van Nederlandse makelij zou zijn ?

avatar van Jordy

Jordy

Volgens Boulevard is dit een Nederlandse film??

avatar van Jordy

Jordy

Haha, populair programma

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ja ik hoor het toevallig omdat hier Boulevard opstaat, weet iemand (echte deskundigen) of deze film ergens te koop is ?

avatar van starbright boy

De scriptschrijver heet Geert Heetebrij (IMDB). Klinkt ook vrij nederlands. Nog nooit van die man gehoord trouwens.

De in Almere gevestigde Nederlander David Jan Bijker is executive producer/producer. Dat staat in een persbericht. Zie ook imdb.

Kan het kloppen dat deze film als alternatieve titel '2 Brothers And A Bride' heeft?

avatar van Hate Hater

Hate Hater

[email protected].=- schreef:

idd dat klopt

als kos dat ff kan aanpassen

Dat is volgens imdb de dvd-titel in Amerika. Ik zie geen reden om dat er dan bij te zetten.

avatar van Hate Hater

Hate Hater

kos schreef:

Ik zie geen reden om dat er dan bij te zetten.

gewoon voor de volledigheid...

als iemnd nu zoekt op "2 brothers and a bride" en hij vindt niks

misschien maakt ie dan een eigen review (van een film die er eigenlijk al opstaat)

Geert Heetebrij is mijn oom. Het is een Nederlander die nu ongeveer 7 jaar in de VS woont. Degene met wie hij de film maakte (regisseur) is ook zo'n Nederlander. En hij heet Two brothers and a bride omdat alles met Foreign is de VS minder goed verkoopt. Verdere vragen?

stond ook in dvd valley

avatar van Producent

Producent

Aanstaande vrijdag zal Rene Mioch in zijn programma de film als zijn "Kerst aanbeveling" noemen! En dat voor een film die niet gesponsord word door een grote productie maatschappie/distributeur.

Film is inderdaad door nederlanders gemaakt. Geert (schrijver) en Helmut (regisseur) wonen in LA. Behalve script en regie hebben ze ook een groot deel van de productie gedaan. Daarnaast was o.a. David Bijker betrokken als executive. Film ligt op dit moment bij video land in de schappen, en is via amazone.com in The States te bestellen.

avatar van robertinho

robertinho

De film wordt nooit echt grappig of echt dramatisch, leuk tijdverdrijf maar meer echt niet. **1.2

avatar van hellblazer93

hellblazer93

De film is als komedie totaal niet geslaagd, het acteerwerk was ronduit matig en de personages waren verveled. Het verhaal is wel leuk en wordt wel redelijk goed gebracht. Maar voor de rest is het een matig filmpje. Gelukkig duurt hij niet lang. Van mij 2 *

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Een romantische dramafilm met een vleugje humor. Zo valt deze film het beste te omschrijven.

De opnames vonden plaats tijdens een echte St. Petersburg romance tour. Helmut Schleppi maakte hiermee zijn regiedebuut. De film werd tevens opgedragen aan Dirk-Jan Bijker die in 2001 op 55-jarige leeftijd overleed.

Voor de rest is er maar weinig bekend over deze film. Over het einde ontstond ook wat verwarring. Zo verbleef Jake met Angela in Rusland, en waren Anna en Josh weer teruggevlogen. Ondanks alles kijkt de film aardig weg, en zorgt voor een voldoende.

3,0 *