The Bridge of San Luis Rey (2004)
Verenigd Koninkrijk / Spanje / Frankrijk
Drama / Romantiek
120 minuten
geregisseerd door Mary McGuckian
met Robert De Niro, Kathy Bates en Harvey Keitel
Lima, ergens in de 18e eeuw. Vijf mensen komen om bij een ongeluk waarbij een brug instort. Een priester gaat op zoek naar een hogere, goddelijke, reden voor deze bloederige ramp. In zijn zoektocht vindt hij bepaalde achtergronden van de mensen, die bij het ongeluk omkwamen. Maar hij komt tevens in conflict met de kerk.
TRAILER
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
Je moet wel met een erg beroerd verhaal of adaptatie aankomen wil je dit verknallen.
Ik hoop het van harte.

De film kreeg daar opvallend slechte recensies maar persoonlijk vind ik het wel mee vallen. De muziek is erg mooi en de acteurs acteren goed, vooral Abraham en Keitel.
Verwacht niet al teveel van De Niro en Byrne trouwens, want ze komen er amper in voor.
Ik laat het op 3 sterren
3,5 ster
Visueel is dit nul, muzikaal is dit nul, behalve de grote acteurs krijg je alleen maar soapies te zien lijkt t wel. The bridge of San Luis Rey heeft totaal niets te bieden. Was leuk DeNiro en Keitel als vanouds weer in 1 scene te zien maar ik vraag me dan echt af waarom ze dat niet in een wat betere of uitdagende film doen. Zeer slecht dit. 0,5*
Behoorlijk traag en een verhaal dat niet enorm boeiend is. De vertolkingen zijn dan wel weer prima en bepaalde verhaallijnen aardig, maar dat was het dan ook wel.
Kritische, bij vlagen langdradige film die het vooral moet hebben van de goede acteerprestaties. Uitblinkers zijn Robert De Niro en Harvey Keitel. Verder een goede climax en mooie kostuums.
Mijn verwachtingen lagen hoog vanwege de cast, misschien te hoog.

Robert the Niro vond ik geen goede keus, hij paste simpelweg niet in het decor. Ik denk dat zijn kop te bekend is. Hij kwam op mij zeer misplaatst over.

F. Murray Abraham zag er geweldig uit(eindelijk weer eens een soort Amadeus allure) maar overtuigde me niet.
De beste prestaties kwam uit twee hoeken: een verwachte, Harvey Keitel, en een onverwachte, Kathy Bates. De laatste wist me te boeien, en hield me tijdens de film als een van de weinige bezig.
Het verhaal is niet goed uitgewerkt. Het maakt een zeer rommelige indruk, en boeit daarom vaak niet. Ik vond de film prachtig om naar te kijken, maar niet om te volgen.
Het koste me dikwijls moeite om op te letten, en dat heb ik niet vaak.

Deze film wordt gedragen door de kostuums en de locaties. Ik als een geschiedenis fan, kon de kostuums en de plaatjes(soms net schilderijen) erg waarderen.

Deze film bewijst dat een film alleen om de kostuums e.d. de moeite waard kan zijn. Maar dat het verhaal daarmee niet beter wordt.

Mooie cast in een dramatisch saaie film. Beelden zijn prachtig maar daar blijft het wat mij betreft ook bij.
Ik sluit me hierbij aan.
springt eruit. 4*
Ik ben er wel dooreen gekomen en de muziek is natuurlijk erg mooi, maar een goede film vond ik TBOSLR absoluut niet, maar aan de andere kant is die ook weer niet zo slecht als wat sommige beweren.
DeNiro ( daarom huurde ik em ook ) had hier maar een klein rolletje in, en ook absoluut onnodig.
Maar ja, ik hou ook niet zoveel van films die om en nabij de 18de eeuw afspelen....vooral de middeleeuwen.
Wel mooie beelden.
Kleine 2.
Jammer. Want van bv 'The Mission' heb ik heel erg genoten. Dit was verspilde euri's. Nou ja...het waren er gelukkig maar 3.
0,5
Tjeesus! Saai in het kwadraat deze film! Halverwege vond ik zelfs de binnenkant van mijn ogen er interessanter uitzien. Een uur later de dvd teruggespoeld en weer opnieuw geprobeerd. Het bleef vechten tegen de slaap, of tegen de neiging naar andere minder saaie bezigheden.
Zoals het kijken naar mijn aquarium. Het groeien van mijn cactus. Wat? Zelfs een show van Seth Gaaikema uit 1983 in slowmotion zou ik minder saai vinden dan deze film! Of de EO-psalmen op zondagochtend!
En dat met zo'n topcast en met prachtige decors en requisieten?
met zo'n cast mag je toch wel wat meer verwachten