Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Kevin Hooks
Met onder meer: Wesley Snipes, Bruce Payne en Tom Sizemore
Releasedatum: 6 mei 1993
Plot Passenger 57
"He's an ex-cop with a bad mouth, a bad attitude, and a bad seat. For the terrorists on flight 163 . . . he's very bad news."
Vliegen is veilig, zegt de FFA. Maar dan kennen ze passagier Charles Rane nog niet. Want als deze superterrorist zijn vijfde aanslag plant, dan is een behouden vlucht voor de passagiers van vlucht 163 zo goed als uitgesloten. Gelukkig reist er nog iemand mee: de passagier van stoel 57, undercover veiligheidsexpert John Cutter. Tijdens zijn toiletbezoek heeft Rane het vliegtuig gekaapt en Cutter weet wat hem te doen staat; gaan of eraan gaan.
John Cutter
Sabrina Ritchie
Forget
Vincent
Chief Biggs
ik vond die terrorist toch goed dan alleen zijn gezichtsuitdrukking.
snipes was ook redelijk.
sizemore is ook een behoorlijke acteur.
bert_vl
BLAAAAAAAAAADDDDDDEEEE !!!!
Ik heb de film nog niet gezien, ben benieuwd !
kiriyama
Erg slechte actiefilm die op geen enkel moment boeit. Ook de acteerprestaties en het verhaal zijn erg slecht.
Vooisje
als je goed oplet...
als je Snipes een boek ziet lezen in het vliegtuig
dan zie je dat het "The Art Of War Is"
en heel toevallig is die laatst ook nog op tv geweest
en raad eens wie er de hoofdrol in speelt..
inderdaad Wesley Snipes
Niriath
Gewoon een lekker domme, 12 in een dozijn actiefilm voor de zondag. Als je helemaal niets anders te doen hebt is dit een leuke opvulling van je avond...
Joram Binsbergen
Ik geef hem 1 ster. Niets bijzonders gewoon een standaard actie film. Matige actie sene's, matig verhaal. Wel leuk om eens gezien te hebben.
P8rb
gewoon lekkere actie film met een matig verhaal, maar toch leuk om een keer te zien.
2,5
Usual Suspect
Van dit soort films zijn er al zoveel geweest, dat de orginaliteit dus weer ver te zoeken is.
Maar toch heeft deze film me weten te vermaken, wat toch wel te danken is aan Payne, die uitstekend een terrorist neerzet.
Verder bevat de film flink wat actie en doet Snipes het uitstekend.
Maar naar het einde toe verliest de film weer veel aan kracht, het wordt gewoon veel te ongeloofwaardig.
3***
nightbreed
Boring en cliche, ik kan er nog wel meer woorden aan vuil maken maar dat verdiend deze fantasieloze film niet.
Cijfer: 1
Shinobi
Ach op zich wel een aardige actie film toch, al is het verhaal niet al te origineel. Je kunt je toch best wel vermaken met deze film, als er niks anders op tv is.
Ik geef 'm 3, 0 sterren.
Sannepan
Matig actiefilmpje.
Hoewel het maar een kort filmpje is, kon ik m'n aandacht er niet helemaal bijhouden. De film gaat uiteindelijk ten onder door te weinig variatie in de actiescenes (het kon wel wat spectaculairder), het gebrek aan humor (op 1 of 2 uitzonderingen na) en het feit dat het ongeloofwaardiger en ongeloofwaardiger wordt.
niethie
Snipes is nooit een van mijn favoriete actiehelden geweest (dit kwam vooral omdat ik nooit veel films van hem zag, en ik heb hier nu dan ook geen behoefte meer aan). Leuk en vermakkelijk actiefilmpje, vol met wat coole actie momenten een coole badguy. Voor de rest is dit gewoon weer het zoveelste cliche gijzelings verhaaltje waarvan we er al 10657 van gezien hebben, maar ik stoor me hier nooit aan, zolang er maar genoeg actie in zit is zo'n soort filmpje best leuk op zijn tijd. 3 sterren
hellblazer93
Leuke actiefilm voor tussendoor maar erg realistisch is het niet.. Het komt allemaal neer op toeval en geluk. Wel vermakelijk en leuk. Die bad guy paste ook erg goed in zijn rol. Mijn mening: vermakelijke actiefilm vol goede momenten. 3.0*
serge tettinck
zwakke actiefilm-ongeloofwaardig-verhaal uit de duizend-typisch Snipesfilm-jammer dat ik gekeken heb
K@i
niks negatiefs dit is gewoon prima kijkvoer voor op een saaie avond
Schiedammer
Gewoon een aardige 'Snipes' film om je jezelf een avondje te vermaken. Film is niet goed maar ook niet slecht. Verhaal is heel simpel met een hoop toevalligheden en onwaarschijnlijkheden maar ja daar draait het meestal om in een actiefilm. Beeldkwaliteit van de film is goed evenals het geluid op dvd (5.1) met een typisch jaren 90 soundtrack. Kortom alles bij elkaar kom ik toch op een voldoende uit en daarom is de film voor mij 3* waard.
Gabbere
Een leuke, vermakelijke film, waar het hier en daar een beetje voorspelbaar is.
Deze is echt al wel 100000x op tv geweest...daarom kan ik hem nog moeilijk echt positief waarderen.
Zeer clichematige actiefilm. Wel aardig, Snipes is ook wel oke maar verwacht niks bijzonders.
Weertenaar
Een uitermate karig, clichematig kapingsverhaaltje: 1.50
Na een ongelooflijk drukke week eindelijk weer eens tijd om een filmpie mee te pakken, en dus had ik niet echt behoefte aan een diepgaande film waar veel bij nagedacht moet worden. Met Passenger 57 had ik daarom de perfecte film te pakken, want veel inhoud heeft deze prent niet. Het verhaal is zeer simpel gehouden, het acteren is van een gering niveau, het realisme moet met een flinke korrel zout worden genomen en cinematografisch word het ook geen moment hoogstaand. Ik kan het niet laten om weer op de man te spelen, dus daar gaat ie weer: je kunt ook weinig anders verwachten met Wesley Snipes in een film, net zoals films van Jean Claude van Damme, Steven Seagal, en Jackie Chan in de regel nooit verder dan 'middelmatig' reiken, een uitschieter daargelaten.
Ondanks dat er toch best wel aardig wat films bestaan die over vliegtuigkapingen gaan komen ze voornamelijk op hetzelfde neer, en dat ligt er met Passenger 57 wel heel dik bovenop. Het is een script zoals dat rechtstreeks uit een schoolboek zou kunnen komen. De verhaallijnen rondom de terrorist en de agent ontwikkelingen zich, komen uiteindelijk tesamen, de strijd tussen de twee barst los en na wat 'spannende' actiescenes aan het slot is het weer gebeurd en staat de agent met de trofee in zijn handen, in dit geval een vrouw waar hij in het het begin van de film mee in 'conflict' lag... (hoezo cliche). Nou hang ik de film absoluut niet op aan het feit dat de agent weet te overleven, dat is immers altijd zo, maar het verhaaltje van Passenger 57 is zo simplistisch, fantasieloos, clichematig, voorspelbaar en onrealistisch, de enkele, volledig misplaatste, humorloze one-liners nog daargelaten...
Ik heb ondertussen al heel wat werkjes van Wesley Snipes mogen bewonderen, maar keer op keer stelt het gewoonweg weer heel weinig voor. Het is vooral zijn vechtstijl en zijn 'coole' image waar hij het van moet hebben, want zijn acteertalent is en blijft zeer beperkt, en dan druk ik me nog zacht uit. Zowaar begon hij nog redelijk aan de film, maar al snel vervalt hij in de 'actieheld Snipes' en is het acteren niet langer zijn ding waar hij zich op focust. Verder vind ik Bruce Payne in de rol van terrorist een lachertje. Hij probeert kil en meedogenloos over te komen, maar de overdreven houding die Payne zich aanmeet heeft eerder een averrechts effect. Tom Sizemore deelt vervolgens mee in de malaise, net als de voornamelijk als typetjes gevormde bijrolletjes. De dialogen zijn daarbij van een zeer mager niveau.
Met het realisme word het in actiefilms nooit zo nauw genomen, en zo ook niet in Passenger 57. De voornaamste actie waar ik me zeer over verbaasde is het feit dat de terrorist gewoon weer terug het vliegtuig in word gestuurd terwijl er nog maar twee terroristen over waren. Erg kortzichtig en bovendien volledig onverklaarbaar. Wat wilden ze er in hemelsnaam mee bereiken om hem het vliegtuig in te laten gaan en hem bovenaan de trap neer te schieten??? Voor mij komt het over als een uitvlucht in het script om het verhaaltje een andere wending mee te geven, wat werkelijk totaal is mislukt. Naast deze 'actie' zitten er nog een paar ongeloofwaardige zaken in de film, maar die zal ik verder niet noemen. Daarnaast zijn de actiescenes een tikkeltje overdreven, en de explosie van de ladderwagen een typisch voorbeeld van wat spectaculaire explosieve beelden die tot dan toe nog niet plaats hadden gevonden en deze prent wat meer 'kleur' moesten geven.
Cinematografisch stelt het ook allemaal niet heel veel voor. De actiescenes zijn over het algemeen aardig, maar naargelang de film vordert meer van hetzelfde. Daarnaast worden de gevechten zeer matig in beeld gebracht, wat eigenlijk voor de rest van de film ook geldt. Ook de montage is van een bedenkelijk niveau en springt men vooral in het begin van deze prent van de ene naar de andere scene. De special effects en stunts zijn over het algemeen dan wel weer redelijk in orde, zeker voor een film die alweer ruim vijftien jaar oud is. Ik weet niet goed wat ik van de coordinatie van de scenes in het vliegtuig moet vinden. Het ene moment lijkt het een ongeorganiseerd zootje, en het andere moment oogt het weer volslagen rustig alsof er niks aan de hand is. Verder noem ik nog de muziek, wat ik niet heel erg denderend vond.
Opnieuw dus geen hoogstaande prent van Wesley Snipes, om nog even terug te komen op mijn laatste paar zinnen in de eerste alinea. De stapel met middelmatige films op zijn conto stapelen zich in rap tempo op, en lijkt het me sterk als hier ooit nog een einde aan komt. Ja, waarschijnlijk pas als hij er als acteur de brui aan geeft. Passenger 57 oogt als een zeer plichtmatig werkje waar weinig moeite is gedaan om er echt iets 'uitzonderlijks' van te maken. Het verhaal is een van de grote boosdoeners in deze, want het is Wesley Snipes nauwelijks aan te rekenen dat zijn acteertalenten niet verder reiken dan wat hij hier laat zien. Echter laat ook de rest van de cast het afweten en is het realisme met een flinke korrel zout genomen, waardoor Passenger 57 afstevent op een behoudend cijfer. Verder noem ik nog de uitermate beknopte zuivere speeltijd van slechts 78 minuten, waar ik voor een film toch wel minimaal 90 minuten aan speeltijd gevult wil zien worden om van een film te mogen spreken. Maar goed, het hoort een beetje bij de 'goedkope' uitstraling van Passenger 57, en daar is de beoordeling dan ook naar: 1.50 (1.70)
Colombo
Mijn god, deze film wéér op tv. De mensen van Veronica hebben ook niks beters te doen dat een film 100 x in hun leven uit te zenden.
Zoveel films en dan toch deze. bizar.
Leuke actie film. Ook best leuk om een jonge Elizabeth Hurley te zien.
tommykonijn
Niet echt een spetterende film met Wesley Snipes, sommige dingen waren nogal nep en niet echt geweldig uitgevoerd maar verder gewoon een actiefilm die je ooit als hij op TV komt en er is geen andere leuke film op dan kun je deze opzetten al vind ik niet dat je dan moet verwachten dat het 5* wordt maar goed smaken verschillen!
odyssee
Redelijk standaard trillertje met een zoals altijd overtuigende Snipes. Zonder veel nadenken, voldoende spannend en onderhoudend.
gerwinmaster
Leuke film, maar door dew matige special effects kan ik niet hoger geven dan 3,0*. (Goede B-film, net als Cube)
Aapje81
Redelijk onderhoudende actiefilm. Alles is natuurlijk al eens eerder gedaan. Maar hier heb je best een leuke avond mee
sartbeau
Vermakelijke actie-film. Er zijn er meerdere van dergelijke films over een bezet vliegtuig, maar toch is deze zeker het bekijken waard.
Spannend met veel actie.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Kapsalon Romy

Kopps
Actie / Komedie, 2003

Vantage Point
Thriller / Drama, 2008
luchthaventerroristfloridafbihijackingex-agentlos angeles, californiëalways bet on black