Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Kevin Hooks
Met onder meer: Wesley Snipes, Bruce Payne en Tom Sizemore
Releasedatum: 6 mei 1993
Plot Passenger 57
"He's an ex-cop with a bad mouth, a bad attitude, and a bad seat. For the terrorists on flight 163 . . . he's very bad news."
Vliegen is veilig, zegt de FFA. Maar dan kennen ze passagier Charles Rane nog niet. Want als deze superterrorist zijn vijfde aanslag plant, dan is een behouden vlucht voor de passagiers van vlucht 163 zo goed als uitgesloten. Gelukkig reist er nog iemand mee: de passagier van stoel 57, undercover veiligheidsexpert John Cutter. Tijdens zijn toiletbezoek heeft Rane het vliegtuig gekaapt en Cutter weet wat hem te doen staat; gaan of eraan gaan.
John Cutter
Forget
Vincent
Chief Biggs
neo
redelijk goeie actiefilm.snipes is weer goed.ik vind hem meestal in zijn films wel een realistische actieheld.
geronimo
- 1955 berichten
Twee 'n halve ster voor Bruce Payne! Yeah!
Uit de tijd dat Liz Hurley er nog niet achter was dat je je wenkbrauwen kan epileren. Sjiez, ze lijkt hier wel de tweelingzus van Bert!
sn@ke
- 2077 berichten
Voor zover ik het me kan herrineren was het een goede simpele en ontspannende actiefilm. Meer moet dat niet zijn. 2,5*
Diesel
Coolste quote uit de film:
"Always bet on black!!"
Sjan
Overdreven actiefilm met totaal ongeloofwaardige scenes. Toch leuk om ff tussendoor gezien te hebben. 2*
zeus
Gisteren kwam ik hem tegen tijdens het zappen en vond het een beetje te overdreven.
Keezz
Kon me herinneren, dat dit een heerlijke actiefilm was. Nu voor de tweede keer op tv gezien en door de enigszins hoge verwachtingen viel ie dan ook jammerlijk tegen. Een aardige film, maar niet meer dan 2,5*
morpheus
Amen!
**1/2
Captain Pervert
Beetje over the top, maar een heel aardige "Snipes-vehicle". Wordt ieder jaar drie keer uitgezonden door SBS6 trouwens, net als Outbreak.
Mike Lopez
lekker spannend film, irriteert soms aan wesley snipes gedrag. veel actie een 3,5 sterren (***1/2)
Claus
Ben niet echt liefhebber van actiefilms maar deze sprak me behoorlijk aan.
William Wallace
Ontzettend slechte film: slecht acteerwerk, onnozele (verborgen) humor, uiterst voorspelbaar, irritatie over het gekopieerde plot van andere kapingsfilms (bij dergelijke films zijn de plotten allemaal hetzelfde...), voorspelbaar einde en kenmerkende stereotype typetjes: domme boeren politieman, terrorist (terroristen uiterlijk..), de gladde tv man, ....
Purmerend
Die franse terrorist Forget zag er echt niet uit met die blauwe oorbel van hem. Redelijke filmpje, al vond ik het eind veel te simpel. 2*
Thrillerfanaat
Vermakelijke Actie-Thriller die je met een flinke korrel zout moet nemen. 3 sterren
djelle
Matige actiefilm. Niet dat een veelgebruikt plot of stereotiepen mij stoort, verre van, maar er waren hier net iets teveel scenes van dezelfde aard. Altijd maar die eenvoudig in beeld gebrachte kung fu, weinig schietpartijen, weinig variatie in het algemeen. 2*
SuperSideSwipe
Redelijke actiefilm die danzij Snipes zeker het kijken waard wordt.
Nog vrij boeiend en spannend voor een actiefilm die zich in zo een klein gebied afspeelt.
3,5
pimp-juice
Wesley Snipes

wat nou wesley snipes
hij is echt wel een geweldige speler en alleen vandaar al 5* voor de film...
mikey
Aardige film, soort voorloper van con air. 3***
Quote van de dag voor wesley: Always bet on black
D-ark
Twee 'n halve ster voor Bruce Payne! Yeah!
das waar

Fangs (crew films)
Vlakke, clichévolle actiefilm die zelfs met zijn relatief korte speelduur van 84 minuten niet helemaal kan boeien. Payne is vermakelijk als schurk en Snipes doet het goed als actieheld, maar de film gaat ten onder aan een aantal lamme actiescènes en een gebrek aan variatie. > 2*
aerogp1
leuke film. de bad guy kwam wat nep op mij over. traag praten en bewegen en vreselijk stereotiep.
2,5 ster
Materny
Zelfde liedje, nieuwe zanger.
Na het kijken van de zoveelste film over gijzelingen op 3 km hoogte heb ik toch het gevoel dat de originaliteit er vanaf is.
Vondt zowel Payne als Snipes bij vlagen om te huilen, maar al met al produceren ze een redelijke show.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Kopps
Actie / Komedie, 2003

Vantage Point
Thriller / Drama, 2008
luchthaventerroristfloridafbihijackingex-agentlos angeles, californiëalways bet on black