• 9.370.978 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Spanje / Mexico

Geregisseerd door: Lance Hool

Met onder meer: Tom Berenger, Joaquim de Almeida en Daniela Romo

Plot One Man's Hero

"One man's hero is another man's traitor."

One Man's Hero vertelt het verhaal van de St. Patrick's Brigade. Zij waren een groep Ierse immigranten die van de VS naar Mexico vertrokken vanwege hun geloofsovertuiging.

Captain John Riley

Seamus McDougherty

Daniel Grzbalski

avatar van madmax1

madmax1

Weinig kijkers voor deze prent, ik had er ook nog nooit van gehoord.

Als western fan,viel me deze op, en Tom Berenger is een goede acteur

Het verhaal is waarheidsgetrouw de Amerikaanse geschiedenis en een stuk Mexicaans historie, Santa-Anna bij San Jacinto ,verslagen keert na 10 jaar terug in de Amerika- Mexico oorlog 1846- 1848.

Nadat kapitein Jonh-Riley een Ier in dienst van de U.S. Army, een aanvaring heeft met een hogere geplaatste, deserteert, en vlucht met nog wat Ieren richting Mexico.

Santa Anna beloofd alle Ieren een godsdienstig leven met een stuk land, en zo krijgen we de andere kant van de oorlog te zien de Ieren sluiten zich aan bij de Mexicanen,

Een pracht van een film actie drama en romantiek, in een schitterend landschap .

Vakkundig gefilmd.

Na dat ik deze film heb afgekeken,blikte ik eens op de landkaart,ongelofelijk wat Mexico in deze oorlog aan land had verspeelt .

avatar van trebremmit

trebremmit

Tragisch en waargebeurd verhaal over Ierse immigranten die uit het Amerikaanse leger deserteerden omdat ze daar slecht behandeld werden en omdat ze katholiek waren. Ze sluiten zich aan bij het Mexicaanse leger en terwijl ze dat doen raakt het land in oorlog met Amerika.

TV film met een goede rol van Berenger, had zelf nog nooit van dit verhaal gehoord en daarom is het best wel een boeiende film, maar wel met beperkte middelen en soms niet helemaal waarheidsgetrouw als ik wikipedia moet geloven.

John Riley

Duitse dvd heeft een aardige beeldkwaliteit en Engelse audio, best een aanrader maar ik zou er niet teveel voor betalen.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Vandaag te zien op TV > AMC > 22:00 uur

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Een te onbekend pareltje.

Zeer van genoten.

Goed acteerwerk van Berenger een aantal anderen.

avatar van Movsin

Movsin

De historische achtergrond is zeker al iets dat interesse opwekt en mij boeit : de massale sterfte in Ierland, halverwege de 19de eeuw, en de daarop volgende immigratie naar de States, diet niet voor iedereen op een sukses uitdraaide met voor velen een (opgedrongen) aanwerving in het Amerikaans leger, in oorlog met Mexico.

Van daaruit wordt een stevige film opgebouwd, die dus meer inhoudt dan een gewone avonturenfilm en bovendien ook filmisch mag gezien worden, met vele gevechtsscènes, onvermijdelijk wat clichés, o.m. wanneer de romantiek binnensluipt, maar die toch in zijn geheel garant staat voor een paar uur filmvertier.

avatar van W.V.

W.V.

Een dappere poging om een vergeten stukje geschiedenis van de VS op film te zetten, maar het blijft bij een poging.

Wanneer er een beter script was geweest dan had dit zelfs een uitstekende film kunnen zijn, maar nu verzand het in een beetje geschiedenis, een beetje actie en een beetje romance, ingrediënten welke in de jaren 50 van de vorige eeuw op dergelijke wijze ook werden gebruikt in films, dus het doet in mijn ogen hopeloos ouderwets aan. Dat zie je ook af aan de actie, soms zie je de stuntmannen al vallen voordat het schot is afgevuurd of de explosie heeft plaats gevonden.

Berenger is een goede acteur, maar in deze rol overtuigd hij niet, dat geld trouwens in mijn ogen ook voor de rest van de cast, met uitzondering van Gammon, maar ja met die kop overtuig je in iedere western.

De film blijft gedurende 2 uur maar hinken op meerdere gedachten, de producenten hebben het waarschijnlijk niet aangedurfd om het discrimineren van de Ieren verder uit te diepen, dat stukje geschiedenis blijft nu in mijn ogen onderbelicht en daardoor verzand de film in een standaard film zoals ook in de jaren 50 van de vorige eeuw werd gemaakt.

De mooie landschapsplaatjes ontbreken gelukkig niet, anders was de film helemaal mislukt, vanwege de plaatjes en toch het verfilmen van een onbekend stukje geschiedenis de film op 2,5 gewaardeerd, maar deze zal ik niet snel een tweede keer zien.