• 9.371.052 stemmen

Geregisseerd door: Jung-chi Chang

Met onder meer: Brando Huang

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Gong Fan

Huang is een introvert buitenbeentje, Lin is een nerd en Yeh is een punker die er van houdt om rotzooi te schoppen. Ze hebben niets gemeen en gaan niet met elkaar om. Alles verandert als ze alle drie onderweg naar school de dood van hun klasgenote Hsia gadeslaan. Ze besluiten samen te gaan werken om uit te vinden hoe Hsia ècht om het leven kwam. Ze komen er achter dat ze een dagboek bijhield waarin ze geheimen van anderen optekende. Als ze díe vinden, komen ze achter de waarheid over haar dood. Maar Huang, Yeh en Lin hebben ook zelf zo hun geheimen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Taiwanese mystery/thriller.

Taiwan staat toch bekend om z'n drama. En wanneer er dan toch andere genres bij betrokken worden komen ze meestal op de tweede plaats. Deze film keert die balans. Nog steeds genoeg drama kenmerken, maar het is toch overheersend een mystery geworden.

Visueel sterk, waardige soundtrack en goed acteerwerk. Maar vooral een perfect afgeborsteld en gebalanceerd geheel. Er zit een donker randje aan, het intrige wordt mooi in stand gehouden en hoewel er wel een twistje zit op het einde is dat duidelijk niet de kern van de zaak.

Fijne ontdekking deze Chang, hopelijk kan hij zich verder richting op het maken van features, al leert het verleden dat die nieuwe Taiwanese regisseurs het niet zo makkelijk hebben om snel en vlot een lijvig oeuvre uit te bouwen.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van Baggerman

Baggerman

Hé, Onderhond was me één dag voor...

Tijdens het toevoegen intrigeerde (het plot) van de film me al en de Taiwanese cinema stelt me de laatste jaren niet teleur, dus hier echt naar uitgekeken. Ik had eigenlijk iets luchtigs als 4th Period Murder Mystery verwacht, maar het blijkt toch ècht wel een Taiwanese film. Hopelijk gaan mensen niet met de verkeerde verwachtingen kijken.

Zelf kan ik met zowel deze als de andere genoemde film uit de voeten. Voor velen zal dit veel te uitgesponnen en te lang duren, maar ik vond het mooi drama met genoeg mysterie om het geheel boeiend te houden. Daarnaast is de film bijzonder stijlvol geschoten. Elk shot is raak en een plaatje op zich. Gek, tijdens het kijken besefte ik me dat dit al bijna 'gewoon' voor me wordt voor films uit 'Groot China'!

Onderhond schreef:

Helemaal mee eens. Als ik het gemiddelde (6.5) op IMDB zie, vrees ik je laatste zin. Hopelijk krijgt Chang vaker kansen.

Edit: hmm, hij blijkt al eerder een film te hebben gemaakt die ik óók heb toegevoegd, maar die staat onder een andere naam op MM. Even een correctie indienen.