• 9.201.190 stemmen

Sumagurâ: Omae no Mirai o Hakobe (2011)

Alternatieve titel: Smuggler

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Katsuhito Ishii

Met onder meer: Satoshi Tsumabuki, Masatoshi Nagase en Hikari Mitsushima

Gesproken taal: Japans en Mandarijn

Plot Sumagurâ: Omae no Mirai o Hakobe

"Body bags pay the bills"

Ryôsuke probeert tevergeefs zijn carrière als acteur te lanceren, maar faalt keer op keer. Om brood op de plank te krijgen neemt hij een baantje aan in een pachinko-tent, maar daardoor ontwikkelt hij zelf een geldverslindende gokverslaving die hem al gauw in de problemen brengt. Gangsters eisen dat hij gaat werken als smokkelaar om zijn gokschulden te voldoen. De smokkelwaar betreft lijken, die hij moet zien te dumpen en voor iedere geslaagde aflevering krijgt hij 50.000 yen. Voordat Ryôsuke het goed en wel door heeft zit hij door zijn activiteiten middenin een bendeoorlog.

logo tmdbimage

Mochizuki Rokuro

Film is (eenmalig ??) te zien in De Balie op 7 april (22.15u) in het kader van CinemAsia Festival.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Mochizuki Rokuro schreef:

Ja ik zag het, gaan er MMers heen? Ik ben er in ieder geval wel te vinden.

Mochizuki Rokuro

Hij is gelijkertijd met Headshot en dan geef ik de voorkeur aan Headshot denk ik.

(ik hoop dat deze ook op Camera Japan komt)

kinjutsu schreef:

Ja ik zag het, gaan er MMers heen? Ik ben er in ieder geval wel te vinden.

Ik zag je in elk geval niet bij Headshot, maar heb je deze wel gedaan (zie nog geen stem)? En Chuck T? In de drukte bij De Balie was het in elk geval niet makkelijk een bekend gezicht te vinden.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Mochizuki Rokuro schreef:

Haha ja ik zocht je ook nog, kon je niet vinden. Ik was naar deze. Maar had beter ook naar Headshot kunnen gaan volgens mij.

edit: Of niet, net je bericht bij Headshot gelezen haha. Maar vond deze ook niet echt meevallen... Op enkele geslaagde scenes en een mini-cameo van Terajima na...

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Lekkere onzin met een geweldige mix van komedie, misdaad en drama. De (soms) meesterlijke effecten in slowmotion waren top!

Aanrader

*3.25

Katsuhito Ishii is er weer!

Smuggler harkt terug naar z'n eerste films. Weg is het warme en melancholische van Cha no Aji, in de plaats een hoop freaky personages in een duister misdaadverhaal. De humor is voor het grootste gedeelte weg, al zorgen de weirde personages voor genoeg grijnsjes.

Verder een vlot verhaal, coole personages en een droomcast. Nagase cool as ever, Osugi en Terajima in toffe cameos en Ishii favorite Gashuin zit er ook weer bij. Maar het is uiteindelijk toch Masanobu Ando die de show steelt. Z'n presence alleen al is compleet af.

Puur fun, heerlijk vermaak, maar wel iets donkerder dan normaal. Dat resulteert in een klein beetje gore en gemartel, niks waar de doorsneel horror fan van opkijkt, maar mensen die een tweede Cha no Aji verwachten kunnen zich een beetje mispakken.

Erg fijne terugkeer van Ishii!

4.5* en een uitgebreide revie

avatar van Chr.s

Chr.s

Is de humor/aktie verhouding een beetje te vergelijken met Shark Skin Man and Peach Hip Girl?

Nopes. Ik vond er op zich redelijk weinig humor inzitten. Shark Skin Man is best expliciet grappig (die toilet scene), zulke zaken zitten niet in Smuggler. Nog wel gekke personages die zorgen voor een glimlach, maar het is in z'n geheel wat duisterder en minder gezellig. Qua actie zal het wel meer die richting uitgaan denk ik. Een paar erg mooie scenes, maar wel gedoseerd en geconcentreerd.