• 9.373.991 stemmen

She-Devils on Wheels (1968)

Actie / Drama | 83 minuten

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: Herschell Gordon Lewis

Met onder meer: Betty Connell, Nancy Lee Noble en Christie Wagner

Plot She-Devils on Wheels

"See! Female Hellcats Ruling Their Men With Tire-Irons As Their Instruments Of Passion!"

Een groepje vrouwelijke bikers doet niets liever dan de boel op stelten te zetten en rijden regelmatig races om te beslissen wie de komende nacht met een man mag doorbrengen. Al gauw trekken ze echter de aandacht van een rivaliserende bende en de twee groepen vechten het uit tot het bittere einde.

avatar van Jurado

Jurado

Wat een top acteurs!

avatar van henkula

henkula

wel leuk om die oude motoren te zien, maar wat er op zit...

avatar van Jurado

Jurado

en die muziek...

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Toch een beetje gemiste kans van HG Lewis. De film bevat zeker een aantal scènes die me deden terugdenken aan 2000 Maniacs met als hoogtepunt een decapitatiescène. Hoewel ik geen fan ben van actiefilms moet ik zeggen dat in deze film meer actie zeker interessanter had gemaakt. Eigenlijk dacht ik dat het zou gaan eindigen met een eindgevecht tussen beide bendes, maar dat kwam er dus niet. Ze worden domweg opgepakt door de politie. Misschien was daar niet meer genoeg budget. De motoren zijn heftig, de dames erop zijn op Karen en Honey Pot na niet om aan te zien. Ik snap dan ook niet echt dat er mannen waren die het geweldig vonden om door die feministische manhatende vrouwen te worden gebruikt. De naam van hun gang "Man-Eaters'" was op die manier wel toepasselijk al denk ik dat het titulaire She-Devils of "Hell-Cats" zoals ze zichzelf beschrijven in de openingssong toch sterker gevonden. Nu kwam het teveel over als zich gedragen als halve mannen hoewel ze er met hun orgieën (weliswaar zonder bloot te gaan) duidelijk niet zonder het andere geslacht konden.

avatar van joolstein

joolstein

Die Herschell Gordon Lewis toch! Heb je een heel oeuvre opgebouwd met nudie-cuties. Vergeet je in deze film over een vrouwelijke motorbende, de dames te laten uitkleden? Er is wel sprake van 'ruige orgieën' maar er wordt vooral met de kleren aan gerollebold. Deze scènes zijn maar weinig erotische en zelfs een beetje saai. Er wordt zelfs nog weggedraaid tijdens een shot van een dame onder de douche. Nu is het ook niet zo dat de dames heel erg knap zijn, dus misschien toch nog een geluk! Wat het geweld betreft valt het nog mee gelukkig. Knullig is het wel maar een paar scènes zijn wel geslaagd. De beste scène is er een waarbij de dames ijzerdraad over een weg spannen en hiermee een rivaliserend bendelid onthoofden. Het budget zal laag geweest zijn en om nog aan iets van een behoorlijke speeltijd te komen heeft Lewis ervoor gekozen om de dames voor het grootste gedeelte te laten rondlopen en rondrijden zonder enig doel. Deze exploitatie-film van HG Lewis mist zijn uitwerking omdat het meeste net te tam is.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

joolstein schreef:

Kan me ook helemaal in jouw review vinden. Blijkbaar is dit een van Herschell's favorieten en de cast lijkt zich ook geweldig te amuseren. Maar voor deze kijker had het te weinig amusementswaarde. Als je hier al verveeld raakte door seks en gevrij met kleren aan kan je de volgende films meteen overslaan: Blast-Off Girls, Suburban Roulette, How to Make a Doll.
Zijn beste niet-horror zijn voor mij Moonshine Mountain; The Girl the Body and the Pill; The Living Venus en The Alley Tramp. Die laatste heeft naakt in overvloed. Idem voor Linda en Abilene; The Ecstasies of Women maar dat vond ik heel matige films. En als je je aan een nudie wil wagen kijk dan Miss Nymphet's Zap-In en The Adventures of Lucky Pierre. En Boing valt ook nog mee al vind ik dat geklungel van die gasten eerder irritant dan grappig (maar dat ligt eerder aan mij, volwassen gasten die zich plots idioot gaan gedragen of reageren bij het zien van naakte vrouwen vond ik 20 jaar geleden misschien wel grappig maar nu niet meer).

avatar van Phantasm

Phantasm

Voor die tijd aardig gemaakt, maar echt geweldig was het allemaal niet.