• 9.378.761 stemmen

Mythica: The Darkspore (2015)

Actie / Avontuur | 107 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Anne K. Black

Met onder meer: Melanie Stone, Adam Johnson en Jake Stormoen

Plot Mythica: The Darkspore

Wanneer Teela's zus is vermoord en daarnaast blijkt dat een krachtig relikwie is gestolen, zullen Marek en haar vrienden de confrontatie aan moeten gaan met een nieuwe sinistere vijand – Kishkumen, een krachtige magiër met als missie het vinden van de 'darkspore' voor zijn meester Szorlok. Gewapend met twee geheime kaarten racen Marek en haar team tegen Kishkumen door landschappen vol monsters naar een eeuwenoude verlaten ondergrondse stad. Vergezeld door de mysterieuze krijger Qole reist het team diep onder de grond om te ontdekken dat de verwoeste stad nu de thuisbasis is van een immense draak. Gevangen tussen Kishkumen en de draak, moeten Marek en haar team al hun vaardigheid en magie gebruiken om het beest en Kishkumen te verslaan…

avatar van joolstein

joolstein

Nu moet ik eerst kwijt dat ik een enorme fantasy liefhebber ben! Dit beïnvloed dus voor een gedeelte mijn waardering van deze film. De eerste film in de reeks was voor mij een super film! Het was een B-film waarvoor geld door fans was ingezameld via kickstarter.Dit is bij deze ook het geval! Nu moet ik zeggen dat deze film een veel minder sterke verhaal-lijn heb. Vandaar dat ik het misschien ook allemaal wat minder vind. Het kan ook zijn dat het budget net iets te laag was. Wederom ontmoeten we de (onverwachtse) helden. En waar het eerste deel zo beetje stopte gaat het nu verder. De draak die we krijgen te zien is zeer mooi in beeld gebracht. Wat niet kan worden gezegd van een scene waar een stad word bestormd! Al met al is het een leuke knullige B-film. Die vooral voor liefhebbers goed te doen is! Alles lijkt een beetje op L.A.R.P. Melanie Stone vind ik daarnaast ook wel een schatje!

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Niet slecht, ik heb mij wel vermaakt met dit verhaal in beeldvorm! Mijn vriendin was er minder over te spreken maar heeft hem wel uitgezien en dat doen we echt niet als een de film erg slecht vindt.

Voor de liefhebber dus echt wel te doen, zelf hou ik ook van fantasie en mysterie en schaar mij dan ook onder deze groep.

avatar van deRappe

deRappe

Ben na een half uur afgehaakt....veel te wazig allemaal!

avatar van macrobody

macrobody

Dit was echt niet best. Misschien met het budget wat ze te spenderen hadden niet slecht maar maak dan helemaal geen film. Deel 1 niet gezien maar dat gaat ook zeker niet gebeuren. Dit was pure tijd verspilling.

avatar van Bantavoer

Bantavoer

Vond deze beter dan de eerste. Meer special effects. En toch zal ik deze film niet vaker gaan bekijken, zo goed vond ik 'm nou ook weer niet. De draak is prima gedaan, maar de rest. Toch heb ik het idee dat er ook een deel drie zit aan te komen. Hopelijk met meer budget.

avatar van Turbodevil

Turbodevil

Actie/avontuur is helemaal mijn smaak, dus vind ik het bijna altijd wel mooi.

Dit deel is verder gegaan waar deel 1 stopte.

Het groepje maakt weer van alles mee.

Nicola Posener en Melanie Stone maakt het kijken ook wel wat makkelijker.

Ben benieuwd naar de volgende delen.

avatar van schumacher

schumacher

Redelijk b-filmpje.

avatar van patmaniac

patmaniac

deel 2 van de mythica serie....dezelfde regisseur die ook nu weer een rommeltje er van maakt...het hapert aan alle kanten alsof ze die films geschoten heeft, op vakantie ging en tegen de cuttingroom zei: zoek ut uit, als je maar niet het begin op het einde zet ofzo...en ik weet niet in welk tijdsbestek ze deze films maken, maar die vechtscenes blijven een ramp om naar te kijken...is voor die acteurs/actrices misschien een goed idee om tussen de films door te oefenen en iets van yoga of waar ze ook maar een beetje lenig van worden te doen...verhaal heeft wel iets waardoor je wilt weten hoe het afloopt op naar deel 3...

avatar van lezertje

lezertje

Regisseur en medeschrijfster Anna Black maakt er werkelijk een zooitje van dit tweede deel van ‘Mythica’, een zeer mislukte kloon van de ‘LOTR’. De special effects bestaan voor 90% uit lichtstralen die de een of andere macht/kracht moeten verbeelden en vaak ontploffen en de slechtste geanimeerde draak uit de filmgeschiedenis. Verder veel gewauwel over duistere en zwarte krachten, aan alles ontbreekt in de film: logica, humor, spanning, maar vooral originaliteit. Alles is geplukt uit eerdere films of verhalen: Een relikwie dat uit meerdere delen bestaat en bij elkaar gebracht moet worden, de lightsabers uit de ‘Star wars sage’, de toverspreuken uit de Harry Potter films, zelfs uit ‘The terminator’ wordt gequoteerd en of dat nog niet genoeg is wordt er ook nog een miniatuur Stonehenge van stal gehaald om toegang te bieden tot een andere dimensie. Daarnaast worden aan belangrijke zaken, bijna geen aandacht geschonken, Dodelijk gewonden protagonisten zijn in de volgende scène weer springlevend en ook de bevrijding van Marek gaat wel heel makkelijk. Wellicht had Black, van het geld dat ze via Kickstarter bijeen gesprokkeld heeft beter een cursus scenario schrijven kunnen volgen. Oh ja, er wordt ook nog miserabel slecht geacteerd in deze film.