• 8.898.362 stemmen

Going Off Big Time (2000)

Thriller | 86 minuten

Genre: Thriller

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jim Doyle

Met onder meer: Neil Fitzmaurice, Dominic Carter en Nicholas Lamont

Gesproken taal: Pools en Engels

Plot Going Off Big Time

"Yesterday they were just shouting their mouths off ..."

Omdat hij toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plaats is, krijgt Mark Clayton vier jaar aan zijn broek. Hij doorstaat het lugubere leven in de bajes en begint een eenzame strijd tegen het systeem dat hem een oor aan heeft genaaid. Achter de tralies raakt hij bevriend met de zware crimineel Ozzi. Als ze hun tijd achter de rug hebben, zijn ze vastbesloten om de macht over de georganiseerde misdaad in de stad over te nemen. De slimme Mark weet snel een belangrijke positie op te bouwen in de drugshandel. De bende die hij samen met Ozzi leidt, heeft de juiste mix van power en brains. Het enige probleem blijkt toch Ozzi te zijn, door zijn onberekenbare en agressieve karakter is hij een wandelende tijdbom die elk moment kan exploderen.

logo tmdbimage

avatar van dttom

dttom

Was wel aardig, heb wel wat gelachen. Maar het einde was te makkelijk en een paar dingen waren niet echt duidelijk.

avatar van GerwinF

GerwinF

Waar is deze film mee te vergelijken? Lock Stock?

avatar van Padd0

Padd0

Een mislukte poging iets in de trant van lock stock te maken. De grappen zijn niet leuk en de actiescene's zitten zonder actie. 1,5*

avatar van bisse

bisse

Ik vond dat deze film toch echt heel wat te bieden had en stijgt zeker boven het gemiddelde uit wat vertelstijl betreft.3 ster Ik vond het plotse einde juist zeker wat hebben

avatar van 606

bisse schreef:

3 ster Ik vond het plotse einde juist zeker wat hebben

ik vond deze ook zeker wel 3 sterren

mooi verhaal en redelijk geacteerd.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Veel beter dan verwacht met die "crappy" cover.

3,5

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Nog wel een vrij vermakelijk Brits misdaadfilmpje die leentjebuur wilde doen bij Lock Stock en Snatch... zoals zovelen van rond die tijd. Het is zoals het moet zijn; grofgebekte gajes, zwarte humor en typerende karakters.

Mark komt doordat hij op de verkeerde tijd en verkeerde plek is in de bajes terecht. Ik moest hier toch een beetje denken aan de latere film Avengement. De film ontpopt zich al snel tot een gevangenisfilm met zijn harde wereld en de gemene regels omtrent het sterkste. Als Mark vrij komt en beseft dat de maatschappij niet op hem zit te wachten moet hij de knoop doorhakken en wraak zoeken. Daarvoor klopt hij aan bij de boss die hij in de cel heeft ontmoet.

Leuke momenten als die ijscokar en die lompe ontvoering

Alles verloopt vrij standaard, maar de twist vond ik nog wel goed te doen. Geen hoogvlieger in de Britse gangstercinema, maar als tussendoortje wel goed te doen.