• 9.371.057 stemmen

Uchu Kara no Messeji (1978)

Actie / Sciencefiction | 105 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: Message from Space / Message from Space: Galactic Wars / 宇宙からのメッセージ・銀河大戦

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kinji Fukasaku

Met onder meer: Sonny Chiba, Jerry Itô en Vic Morrow

Gesproken taal: Japans

Plot Uchu Kara no Messeji

"Where Fantasies are Real & Reality is Fantastic."

De vredige planeet Jillucia wordt aangevallen door de vijandige Gavanas, wiens leider liever naar zijn moeder luistert dan naar zijn heerser. King Kaiba, de koning van Jillucia, stuurt acht krijgers op pad in de hoop dat ze iemand zullen vinden die hem wil helpen zijn planeet te verdedigen.

General Garuda

Prince Hans (as Sonny Chiba)

Emeralida (as Sue Shiomi)

Ernest Noguchi

Rockseia XII

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

De trailer van dit misbaksel was één van de hoogtepunten van de afgelopen Nacht van de Wansmaak ... Hilarisch!

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Van deze film werd ook een serie gemaakt (San Ku Kai) die in de jaren '80 te bekijken was op de franse tv. Ik weet nog dat ik er zeer graag naar keek.

Ondertussen is de reeks verkrijgbaar op DVD, maar voor zover ik weet enkel in frans gedubde versie.

Enkel voor nostalgici (als dat woord moest bestaan), want eerlijk gezegd, het ziet er ondertussen allemaal hopeloos gedateerd uit.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Na lang zoeken heb ik "Uchu Kara no Messeji" dan toch gevonden en gisteren heb ik hem gezien (weliswaar in frans gedubde versie).

Wat eerst en vooral opvalt is dat de hij er vergeleken met de serie beter en vooral duurder uitziet. Dat neemt echter niet weg dat sommige kostuums, decors en vooral speciale effecten er toch wel redelijk knullig uitzien.

Het verhaal is een samenraapsel van elementen uit "Seven Samurai" en "Star Wars", dus origineel kan men "Message From Space" ook al niet noemen. Er is ook nog eens een gebrek aan actie, maar op één of andere manier blijft deze film toch de aandacht vasthouden en wordt hij zelfs beter in aanloop naar de leuke climax (ook weer een rip-off van "Star Wars"). Dat komt vooral door het enthousiasme waarmee het geheel gebracht wordt en het hoge "camp"-gehalte.

Leuke film, ideaal voor de liefhebbers van kleurrijke, hopeloos gedateerde en knullige science fiction.

Misschien moeilijk te geloven, maar dit zou in de tijd de duurste Japanse film ooit geweest zijn...

Ook nog even dit: de affice is er één van de serie, niet van de film.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Hier gratis te bekijken dan wel te downloaden.

avatar van Bantavoer

Bantavoer

Special effects was slecht. Ook al is de film uit 1978. Heb 'm dan ook niet uitgekeken, want zo goed is deze film echt niet. Beter nog, het is waardeloos.

avatar van joolstein

joolstein

"Een lange tijd geleden in een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan..." Euh een Star Wars-film...? Nee...dit is Japans en had maar het halve budget! (destijds wel de duurste Japanse productie) Nu zit er zoveel Japans in Star Wars (Vaders samoerai-outfit, semi-Japanse namen als Kenobi en Yoda, verhaalelementen geleend van The Hidden Fortress, etc.) dat je misschien niet van een rip-off of kloon hoort te spreken?

Naast de invloed van Kurosawa's film-plot (en Star-Wars) is het ook een hervertelling van de Japanse roman 'Nanso Satomi Hakkenden' dat gaat over acht krijgers die voorbestemd zijn om samen te komen. Voor deze sciencefiction-variant worden er acht magische bollen (die lijken op walnoten) de ruimte in geschoten, en nagereisd door prinses Emeralida, totdat ze de voorbestemde helden vinden. De zaden komen terecht in de handen van een krijger-prins, een robot, een stel sympathieke idioten van de aarde en de oorlogsvermoeide generaal Garuda.

Het resultaat is een hopeloze maffe en opzichtige combinatie van Sword-&-sorcery-fantasie en Sciencefiction. Gedurende de 105 minuten durende speelduur van de film zijn er een verscheidenheid aan creatief ontworpen miniatuur ruimtevaartuigen, (in de vorm van een zeilschip, een gigantische gevechtsstation, onderling verbonden star-fighters en zelfs een hele planeet vliegt) lasergeweer en zwaardgevechten. Ook de kostuums lijken op dat wat ze hadden hangen met een allergaatje van de mode uit de jaren 70 tot gehoornde pakken van middeleeuws Japanse harnassen en zelfs marine-uniformen.

Wat de film bijzonder maakt, is de verbazingwekkend kleurrijke campy kracht en cheesy enthousiasme waarmee het wordt uitgevoerd. Hoewel het gebrekkig is en enigszins ook gedateerd, is het ook een zeer leuke niet-al-serieus-te-nemen film! Ongegeneerd puur leuk en het blijft consistent entertainen!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Kitscherige space opera. Wil duidelijk meeliften met de Star Wars hype van toen, maar doet dat lomp en zonder enige klasse. Je ziet ook een RD2 lookalike, Beba genaamd. Het verhaal is krakkemikkig, stroef en absurd. Zo moet de maan eraan geloven. De film was inderdaad een inspiratiebron voor de reeks San Ku Kai, daar zat ook zo'n in de ruimte vliegende boot in en heel wat beeldmateriaal uit de film werd in de reeks geïntegreerd.
Ik ben nog niet klaar met films van Fukasaku. De man heeft zowat alle genres aangedaan maar SF was duidelijk geen succes.