Genre: Horror
Releasedatum: 16 april 2026
Beleef deze film nu bij Pathé! TIPOn Demand:
Te zien in 85 bioscopen
Plot Lee Cronin's The Mummy
"What happened to Katie?"
Acht jaar geleden verdween de jonge Katie, dochter van een journalist, spoorloos in de woestijn. Nu verschijnt ze plotsklaps weer voor haar familie, die in shock verkeert. Het blijde weerzien markeert echter het begin van een nieuwe nachtmerrie wanneer duidelijk wordt dat Katie niet helemaal de oude is.
Charlie Cannon
The Magician
Layla Khalil
Young Katie Cannon
Anjin
Trailer was in iedergeval wel goed..
Denk dat ik wel voor deze film na de bioscoop ga..
mcdaktari
Dit lijkt me wel een heel aardige horrorfilm te zijn. De trailer ziet er in ieder geval niet verkeerd uit. Ik hoop dat heel de film zo is.
Komt deze eerst in de bioscopen of gelijk op de streamingdienst? Lijkt me geen verkeerde voor in de bios.
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 16 april 2026 in de bioscoop (Warner Bros. Pictures)
Timk
Dit ziet er best creepy uit voor een blumhouse … misschien toch even mee pakken in de bios.
Freakje554
Ik kijk niet snel weg tijdens een film, maar hier zaten er toch wel wat *** scènes in!
Gekke film. Lang geleden dat ik nog na een horror film met een WTF gevoel naar buiten ging
Zalige première avond, waar iedereen dezelfde mening had over de film
Meer van dit aub, ga ik hem nog eens zien? Ja absoluut maar nu in IMAX
Walter S.
Zalige première avond, waar iedereen dezelfde mening had over de film
Meer van dit aub, ga ik hem nog eens zien? Ja absoluut maar nu in IMAX
Wat zijn *** scenes?
Freakje554
Fucked up gore scenes, maarja beetje letten op taalgebruik hé haha
MrD.O
De trailer beloofd wel wat.. spanning en toch ook al wat enge stukken. Als de film in daadwerkelijk is zoals de trailer laat zien, dan lijkt me dit wel een topper te worden. We gaan het meemaken!
catdog
- 2050 stemmen
Hoe kan je dan al gestemd hebben?
Andersom123
Eindelijk nog eens een film zonder grenzen, er mogen meer van dit soort films zijn. Gewoon lekker los gaan.
Jammer dat het verhaal en de acteurs wat minder waren.
neighbourkiller
Jammer dat het verhaal en de acteurs wat minder waren.
tja trailer dit en dat,wat zeg dat nou dan.al die mummie films vind ik maar hopeloos
Graaf Machine
Ben niet zo bekend met al die andere mummy-films, maar ik dacht dat het voornamelijk avonturen/horrorfilms waren die over een mummy gaan die kwaad zaait over de wereld.
Nou, dit is gewoon een aflevering van de serie The Exorcist, maar dan in mummy-verpakking.
Film is op zich niet eens slecht, maar het brengt ook niets nieuws. Beetje telekinese, veel kotsen, onmogelijke fysieke prestaties en natuurlijk hele domme mensen. Je vraagt je af waar ze het einde aan verdiend hebben.
zemmel
Erg ranzig, standaard verhaal en het duurt iets te lang. Vooral smerig
Eens met Graaf Machine.
Matige film waarin een koppel na acht jaar weer herenigd wordt met hun ontvoerde dochter. Je zou het een frisse blik kunnen noemen op de Mummy-films, maar ik vond het meer een misleidende titel (Nasmaranian of zelfs Exorcist was meer passend geweest wat mij betreft). Op sommige momenten wat langdradig en de film gaat te lang door. Qua horror en gore zit het wel redelijk goed.
pierre18
100% mee eens
Glacius
Met een minder standaard commercieel horror uitwerking, had dit verhaal een zeer sterke horrorfilm kunnen opleveren. Meer mysterie, meer psychologische horror en meer body horror... Helaas moet de film alles blootleggen. Ook was er her en der wat matige CGI te spotten. Iets beter dan de gemiddelde 13 in een dozijn horror, maar verre van geweldig.
dhrdeen
Prima horror, maar na Evil Dead rise meer verwacht. EDR gaat wel een stuk verder qua gore. Duurt 20min te lang, maar valt ook nooit echt stil.
Doom4
aardige film.....
kreeg meer een excorcist gevoel.... verder vind ik 130 minuten veel te lang...
Niet eng of spannend....
Rietkerk1978
Wat een waanzinnige horrorfilm!!! Compleet anders dan de andere mummy films, mooie effects, super spannend en lekker goor. Soort van Exorcist 2.0. Geen seconde verveeld en de tijd vloog voorbij. Maak aub meer vanndit soort films....puur vermaal!!
Daarom ook ☆☆☆☆,5 ster
Walter S.
Beter dan ik op basis van wat ik hier las verwacht had. Kan mij wel vinden in wat degene boven mij schrijft, hoewel ik iets minder enthousiast ben, geen 5 maar 4 sterren. Vond hem niet te lang, verhaal wel prima voor een horrorfilm, best wel goor en naar, kortom vinkt aardig wat vakjes af wat mij betreft.
Jojo 2
Ik heb deze net gezien en wát een mokerslag. De beelden hangen nog in mijn hoofd. Als het de bedoeling was om het publiek de stuipen op het lijf te jagen, dan zijn ze daar bij mij meer dan in geslaagd.
Verwacht geen luchtig avontuur zoals de oude films; dit is pure body horror. De combinatie van misselijkmakende gore, psychologische terreur en die onheilspellende muziek hield me de volledige film in een wurggreep. Ik heb constant met een opgejaagd gevoel gezeten.
Eén waarschuwing: kijk dit absoluut niet voor het slapengaan. Dat deed ik jammer genoeg wel
Deze film is geen vermaak, het is totale waanzin.
Ook wel een minpunt, vandaar 4 sterren:
Hoewel de horror geweldig is, vond ik het gedrag van de ouders en die grootmoeder pijnlijk naïef. Het in huis nemen van hun dochter die op een monster lijkt en hun reactie op de dreiging ervan voelde voor mij onlogisch, wat soms botste met de verder ijzersterke sfeer. Collectieve blindheid
mjk87 (moderator films)
Ik ging zonder veel kennis hierheen behalve dat ik wel vermoedde dat het om horror ging en met een beetje voorkennis van de avonturenfilms van The Mummy waar deze film verder weinig tot niets mee vandoen heeft. De film begint sfeervol maar verzandt al snel in een typische horror met alle clichés en domme acties vandien - het duurt ook wel erg lang voor er een lampje gaat branden dat er iets mis is met dochterlief. Af en toe wordt er wel gespeeld met clichés en dat zijn de betere momenten hoewel irritatie in eerste instantie naar boven komt, als die agente bijvoorbeeld alleen een donkere tunnel en een huis ingaat maar dat leidt juist tot een doorbraak (in plaats van haar dood zoals je zou verwachten). Maar de film duurt vooral te lang, is niet bijzonder genoeg en sleept te vaak van scène naar scène. 2,5*.
FilmFreak2223
Dit is echt gestoord, maar zo leuk
Pure horror dit, niet iedereen zal hier tegen kunnen.
MovieFreakje
Eindelijk nog eens een horror film die echt horror is
Lee Cronin kent geen limiet, je kan er enkel maar positief over zijn. Kunnen er veel een voorbeeld aan nemen.
Je kan wel zeggen dat het verhaal wat minder is, maar maakt niet uit. We willen horror en krijgen echt horror
neighbourkiller
Eindelijk nog eens een horror film die echt horror is
En dat van blumhouse,ik ben niet zo weg van die blumhouse horror.nog niet 1 heeft mij kunnen bekoren.aan de trailer te zien is dit een exorcist rip off.niet datik dat erg vind want van mij mogen er 333 exorcist vervolgen komen.dus zit er in dat ik de film dan toch wel op waarde ga schatten.
HearHear
Prima film, maar snap niet dat mensen dit extreem vinden.
Natuurlijk de meeste extreme verhalen komen uit Amerika, die mensen kunnen ook tegen niet veel
Plus het is ook weer voor volk te lokken.
Wel jammer, weer een film die overhyped wordt.
De sfeer en locatie in de film was wel weer goed dan, verhaal was eigenlijk ook goed.
Maar de meeste punten scoort de film bij Natalie Grace die Katie speelt. Heel sterk.
Lee Cronin mag zeker nog films maken.
Maar deze is niet zijn beste, Evil Dead Rise was bruter en vuiler.