• 9.456.959 stemmen

Lee Cronin's The Mummy (2026)

Horror | 134 minuten

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 16 april 2026

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Lee Cronin's The Mummy

"What happened to Katie?"

Acht jaar geleden verdween de jonge Katie, dochter van een journalist, spoorloos in de woestijn. Nu verschijnt ze plotsklaps weer voor haar familie, die in shock verkeert. Het blijde weerzien markeert echter het begin van een nieuwe nachtmerrie wanneer duidelijk wordt dat Katie niet helemaal de oude is.

Charlie Cannon

The Magician

Layla Khalil

Young Katie Cannon

avatar van rep_robert

Het eerste half uur was echt tenenkrommend. Debiel acteerwerk, een plot dat niet lekker loskomt en een score die heel amateuristisch door de film heen dendert. Het werkte compleet op mijn zenuwen. En als het de dochter uiteindelijk gevonden wordt en er letterlijk als een lijk uitziet gewoon mee naar huis mag alsof er niks aan de hand is....dat is gewoon too much bs voor mij om aan te kunnen. Audiovisueel wordt het beter. Maar de domme dingen in deze film zijn niet op twee handen meer te tellen. Verschrikkelijk. Had hier drie zitjes voor nodig om me doorheen te worstelen. Het is een goed jaar voor horror, maar deze film mag rechtstreeks de prullenbak in

avatar van bugels

bugels

Dit is ... ...fantastisch

Feitelijk leent Cronin een klein stukje expositie van 'the exorcist' en bouwt daar een hele nieuwe film van.

Hij is duidelijk fan van Sam Raimi en ik kan niks anders dan dat toejuichen.

4,5

avatar van bugels

bugels

bugels schreef:

Dit is ... ...fantastisch

Hij is duidelijk fan van Sam Raimi en ik kan niks anders dan dat toejuichen.

Ik zie een hoop visuele humor en vooral veel pure 'over the top' narigheid en chaos zoals je dat ook tegenkomt bij Raimi, verbaast me daarom ook niet dat deze man ook binnen is gehaald als producer van de komende 2 films in de evil dead universe.

4,5

De film vond ik allemaal een beetje overdreven. In de mummie-gerne vond ik deze film niet de beste en ook niet de slechtste.

Voor mij duurde de film te lang. Het verhaal komt ook wat traag op gang en daarnaast is de film redelijk voorspelbaar. Hierdoor kon ik niet echt genieten van de film als ik had gehoopt.

En voor een horror genre vond ik een paar momenten redelijk schrikwekkend, maar over het algemeen was het niet echt eng.

Matige score wat mij betreft. Het scoort voor mij net geen voldoende 2.5*

avatar van fabbyke