Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Bryan Fuller
Met onder meer: Mads Mikkelsen, Sophie Sloan en Sheila Atim
Releasedatum: 29 januari 2026
Plot Dust Bunny
De achtjarige Aurora verdenkt het Dust Bunny monster ervan haar ouders te hebben opgegeten. Ze vraagt hulp aan haar mysterieuze buurman. Deze, een huurmoordenaar, moet het monster, dat zich onder haar bed zou bevinden, doden. De buur zelf denkt dat haar ouders het slachtoffer waren van moordenaars die het op hem gemunt hebben.
mcdaktari
Dit lijkt me wel een aangenaam filmpje voor de feestdagen. Als ik de trailer zie moet ik denken aan "Leon" en "Kill Bill". Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het ook werkelijk zo'n film zal zijn maar ik moest er wel gelijk aan denken.
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 29 januari 2026 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)
omniesbonsai
Aangename verrassing
Visueel verbluffend kleurgebruik en sfeer, schitterend
Niet overdreven bloederig,omdat er nogal wat mensen worden opgegeten
Aangenaam spannend
Soms wat John wickachtig maar mischien ook geen vergelijking
Geslaagd regie debuut van Bryan Fuller
schumacher
Speciale film waar je voor moet zijn, is minder mijn ding.
Visueel wel goed.
mcdaktari
Of je dan ook ff met een debuutfilm voor de dag komt zeg. Wat is dit een mooie frisse te gekke film. Een leuke rol van Mikkelsen en de jonge Sophie Sloan die Aurora speelt daar verwacht ik nog wel meer van te zien in de toekomst. Ik zou dit niet direct een horrorfilm noemen, eerder een fantasie/thriller. Of een heel mooi visueel gemaakt kleurrijk sprookje voor volwassenen bijna. Het zal echt niet voor iedereen even goed zijn, maar ik heb me er prima bij vermaakt. Dit zie ik graag op z'n tijd.
knuppel ihhh
Vond dit een bijzondere film. Leuke art nouveau omgeving met hoewel het donker is leuke kleuren. Vond iedereen goed spelen. Is geen horror film maar eerder zwarte humor. Niet verveeld en geen idee hoe lang deze film heeft geduurd. Mogen er meer van gemaakt worden.
Goodfella1812
Eerste kwartier ofzo gekeken, totaal niet mijn ding en weer afgezet. Moet ik er doorheen en wordt het allemaal wat 'normaler' of blijft de gehele film zoals het eerste stuk?
mcdaktari
Je moet het natuurlijk zelf weten maar ik zou toch de film helemaal kijken. Dan heb je er wel een betere kijk op. Maar euh....normaal wordt het niet.
mrklm
De 8-jarige Aurora [Sophie Sloan] heeft nachtmerries over een reusachtig konijn dat onder de grond leeft (de titel verwijst naar een bolletje stof dat zich vormt onder haar bed) en iedereen opeet die de vloer aanraakt. Wanneer het monster haar ouders [Lina Kruse, Caspar Phillipson] heeft verorberd, roept ze de hulp in van haar “buurman” [Mads Mikkelsen], die in werkelijkheid een superheld is. Of je dit nu fantasierijk of absurd vindt, origineel is het in ieder geval. Er zijn fijne bijrollen voor Sheila Atim en Sigourney Weaver, maar de actiescènes zijn nogal vermoeiend en uiteindelijk uitputtend. Laat je niet misleiden door de titel: dit is niet geschikt voor kinderen!
filmkul
Redelijk sterke mix van diverse genres. Het verhaal is best leuk bedacht. De uitwerking is verrassend goed op alle vlakken. Na een korte opbouw volgt een mysterieus verhaal waarbij je als kijker lang in het ongewisse blijft over wie nu de waarheid spreekt. Wat volgt is mooie gebalanceerde mix van wat spanning, actie, een vleugje humor, fantasy en lichte horror, waarbij geen bloed vloeit. Visueel is de film zeer geslaagd, met een kleurrijke vormgeving en duister sfeertje wat sprookjesachtig aanvoelt. Ook het acteerwerk is erg sterk. De kleine Sloan zet een zeer overtuigende rol neer. Ook de onderlinge chemie met acteerkanon Mikkelsen is prima. Kortom, een aangename verrassing. 4.0
Leuk, heel mooi vormgegeven duister sprookje, een soort kruising tussen Amélie en Leon. Mads Mikkelsen mag weer eens opdraven in een amerikaanse film als huurmoordenaar maar heeft hier zowaar een erg toffe rol. De scenes tussen hem en de jonge hoofdrolspeelster Sophie Sloan zijn heerlijk onderkoeld en vaak erg grappig. Ook Sigourney Weaver is op dreef in een belangrijke bijrol. De eerste helft van de film is aan de trage en statische kant, mede door het grotendeels ontbreken van diaogen, maar zodra plot en personages los gaan is het genieten.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit
moord mysteriemonster under the bed