Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Edgar Wright
Met onder meer: Glen Powell, Josh Brolin en Michael Cera
Releasedatum: 13 november 2025
Beleef deze film nu bij Pathé! TIPOn Demand:
Donderdag 22 januari in één bioscoop (Rotterdam)
Plot The Running Man
"Hunt him down."
In de nabije toekomst is The Running Man de best bekeken serie op televisie – een dodelijke competitie waarbij deelnemers, bekend als Runners, 30 dagen moeten overleven terwijl ze worden opgejaagd door professionele huurmoordenaars. Elke beweging wordt uitgezonden voor een bloeddorstig publiek en elke dag levert een grotere geldprijs op. Wanhopig om zijn zieke dochter te redden, wordt de arbeidersklasse-aanhanger Ben Richards door de charmante maar meedogenloze producer van de serie, Dan Killian, overgehaald om als laatste redmiddel mee te doen. Maar Bens verzet, instincten en doorzettingsvermogen maken hem tot een onverwachte favoriet bij de fans – en een bedreiging voor het hele systeem.
Ben Richards
Sheila Richards
Jenni Laughlin
Partyboooi
Aardig popcorn vermaak.
Verhaal wijkt wel flink af van het origineel met Arnie. Daar werden nog iconische characters gebruikt als de jagers, dat is wel jammer dat dat hier niet gebeurd, ook de hoofdjager niet. Verder is het best een onderhoudende film met actie en spanning. Ikzelf kan Powel niet zo goed pruimen, alhoewel het niet verkeerd doet. Maar ik had een andere lead -man gekozen
Kondoro
"Stop filming me!"
Inderdaad pure popcorn vermaak, meer dan dat is deze film ook niet. Een film die me overigens met een enorm dubbel gevoel laat zitten, en dat irriteerde me de gehele film wel een beetje. Het origineel met Schwarzenegger heb ik begin vorig jaar ook pas voor het eerst gezien, en ik moet eerlijk bekennen dat die film me helemaal niet bij staat. Toen deze remake werd aangekondigd was ik best enthousiast, zeker omdat ik zag dat Glen de hoofdrol op zich nam, en ook prima afgetraind voor deze film; prima acteur! Ik kan de laatste tijd wel genieten van zijn films, en zo deed ik dat ook wel met deze film.
Maar wat me heel erg tegen stond was de hipheid die deze film wou uitstralen. Tuurlijk zat er een klein politiek sausje overheen gegoten (wat mij per definitie niet stoort), maar de uitspraken van Glen wel. Alles en iedereen "Goons" noemen is iets wat niet had gehoeven, leuk voor de "jongeren" (val ik daar nog onder?). Goed, daar kun je wat van vinden; ik vond het heel irritant. Maar voor de rest sloeg de film juist weer heel erg aan. De film kent echt een waanzinnig leuke lijst aan actiescènes, en is op een gegeven moment ook gewoon heel vermakelijk om te volgen. Is het niet dat de film me toch wel af en toe wat te lang is, want op een gegeven moment hekelde ik wel dat ik nog drie kwartier moest en het eigenlijk ook allemaal wel prima vond.
Het einde zag je opzich wel aankomen, maar het hele kat- en muisspel tussendoor vermaakte mij enorm. Een naar toekomst beeld wat geschetst wordt (en misschien nog wel reëel is ook), met toch af en toe best vermakelijke en leuke komedie en een berg aan prima actie. Maar meer dan een tussendoortje is het ook niet, ik denk dat ik ook deze remake op een gegeven moment wel weer ben vergeten, en hem in de toekomst rustig nog eens ga herzien, wat uiteraard niet erg is.
filmkul
Aardige sci fi action film. Het verhaal is net even anders dan de Schwarzenegger variant. Ook hier wat maatschappij kritische elementen met daaromheen de jacht in de vorm van een spelshow. De film kent een lekker tempo en verveelt geen moment ondanks de best lange speelduur. De actiescenes zien er goed uit maar zijn nergens memorabel. Minpunt is wel dat de men weinig spectaculaire jagers gebruikt, daar blonk de eerdere variant juist in uit. Dit bij elkaar maakt de film vrij doorsnee. Powell zet verder een goede rol neer. Visueel zit de film goed in elkaar, met prima camerawerk, strakke montage en goede cgi. Ook de soundtrack is dik in orde. 3.0/3.5
Een goed idee, deze nieuwe versie van het boek van Richard Bachman (aka Stephen King), maar uiteindelijk is het toch niet helemaal geworden waar ik op hoopte. Daar is de film simpelweg iets te langdradig en net niet spannend genoeg voor. Jammer, want visueel is alles dik in orde en Glen Powell, hoewel niet helemaal overtuigend als aktieheld, doet het verdienstelijk in de hoofdrol.
mrklm
Tweede verfilming van de roman van Stephen King over een wanhopige man [Glen Powell] in een dystopische, cynische toekomst, die één mogelijkheid ziet om de levensreddende medicatie voor zijn dochter te kunnen betalen voor het te laat is: deelname aan ‘The Running Man’, een show waarin kandidaten iedere dag geld kunnen verdienen door te overleven. De adders onder het gras? Kijkers kunnen geld verdienen door de kandidaten uit te schakelen en tot nu toe heeft geen enkele kandidaat het maximum van 30 dagen gehaald. Powell treedt in de voetsporen van Arnold Schwarzenegger en dat betekent dat de hoofdpersoon het meer moet hebben van inventiviteit dan van fysieke kracht. De maatschappijkritische elementen liggen er iets te dik bovenop, maar Wright houdt de vaart erin en dankzij een fijne ondersteunende cast (met o.a. Josh Brolin als het brein achter de televisieshow) is dit voer voor de fans van actie en sciencefiction.
Jynxter
Ik keek aardig naar deze remake uit, aangezien ik de 1987 versie als jonkie erg tof vond.
Maar wat een chaotische hoop lulkoek is deze nieuwe versie geworden zeg. De hele film slaat werkelijk nergens op. Uiteraard was het origineel ook niet bijzonder geloofwaardig, maar ondanks de karikatuur-jagers wel logischer, sfeervoller en vooral minder dom dan dit gedrocht. Om één klein voorbeeldje te noemen: Cera's karakter weet te vertellen dat The Network vals speelt. Want ze kunnen de runner lokaliseren wanneer hij een video in de post gooit. Serieus!? Via de postbus? Elke runner heeft verdorie een hightech armband om zijn pols! En zo zit de hele, toch al te lange film, vol met werkelijk ongekend oenige zaken. En dan heb ik het nog niet gehad over de vreselijk irritante host dan wel voiceover en nog een hand vol andere aspecten waar ik me aan ergerde.
Wat een enorme tegenvaller. Ik hoop dat de op zich niet slecht spelende Powell zijn volgende rol zorgvuldiger kiest. Er blijven nog twee sterretjes over omdat The Running Man visueel wél goed in orde is.
Jynxter
Van The Running Man (2025) - ikruikversemosterd:
Minder meligheid, meer ernst. Dit is de Ben Richards die ik wil zien. De versie van The Running Man die ik wil zien."
"Meer ernst"? Meen je dat nou serieus?
MrHorror
Nou en of. Hier geen aria's zingende jagers waar Schwarzenegger tegen moet vechten
Gerlof78
Dik 2 uur van mijn leven die ik niet weer terug krijg, man wat is dit een slechte film zeg. Zoutloos, chaotisch, slechte casting Glen Powell en Josh Brolin speelden zonder charisma en actie die niet echt uit de verf kwam. Terwijl het verhaal nevens de 87 versie wel trouw is aan het boek, dat is dan weer een pluspuntje zeg maar. Erg jammer maar goed je kan ook niet alles die 2 uur krijg ik niet meer terug, Hollywood kan beter maar ophouden met het maken van remakes//reboots.
boemboem27
vond de uitvoering van Running man van Swarzenegger beter.
Gebaseerd op een kort verhaal van Stephen King.
deze film was erg rommelig/chaotisch ,meer over de top als het origineel.
wel genoeg aktie, dat wel .
met een paar goede acteurs zoals Glen Powell, Josh Brolin etc
maar ach hij is te genieten
JacoBaco
Geen idee waarom deze film zo lang moet duren, maar gelukkig gaat het allemaal vrij vlot. Het is een leuke actiefilm, maar het rammelt aan alle kanten en komt op momenten erg random over. Hierdoor is allemaal wat rommelig. Jammer, want Glen Powell lijkt het erg naar zijn zin te hebben.
Corcicus
Deze reboot is een beetje de politiek-correcte versie van The Running Man uit 1987 en delft op zowat alle vlakken het onderspit tegenover het origineel.
De kills zijn minder spectaculair, de killers zien er echt niet uit en oneliners ontbreken volledig. De dystopische 'Big Brother'-achtige wereld is wel lekker in de verf gezet en de cgi is er uiteraard op vooruitgegaan. Het is ook leuk dat Wright er zijn eigen ding mee heeft gedaan en op verschillende vlakken afwijkt van het origineel, zodat het toch de moeite blijft om deze te zien, ook als je zoals ik, het origineel 3 keer hebt gezien.
CorvisChristi
Op terugwerkende kracht toch niet zo'n beste film, ondanks dat de film probeert trouwer te zijn aan het boek. Oprecht jammer, want de potenties lagen er met Edgar Wright aan het roer. Dodelijk zonde dat de uitwerking dan tóch te wensen overlaat. Het kabbelt te lang oeverloos door, het wordt nergens echt spannend en het toch wel behoorlijk slappe, irritante einde doet nog eens extra afbreuk aan het geheel.
In de verte vermaakt de film nog gelukkig best wel en Lee Pace zet een toffe bad guy neer, maar daar blijft het wel bij. Een héél krap 3tje is er nog wel aan te geven, omdat de film her en der nog zo zijn momenten heeft, maar het blijft spaarzaam en beperkt.
Sepiroth
Je kan liever zelf The Running Man spelen. Hard wegrennen en vluchten van dit filmpje. Een lange rit met saaie actie. Je bent beter af als je naar de laatste actiefilms van Steven Seagal gaat kijken.
UmbraVitae
Heerlijke en zeer amusante actiefilm, met een lekker tempo. Blijkbaar is er ook een uit 1987, nog niet gezien.
joolstein
Zo maak je een film/boekverfilming op de juiste manier. Vergeleken met "The Running Man" uit de jaren 80 is deze versie in vrijwel elk opzicht veel beter. Deze was veel grootser opgezet. Het is regisseur Edgar Wright die dit verhaal van Stephen King bewerkt …tot een vermakelijke actiefilm die tenminste wel de essentie van het oorspronkelijke verhaal weet te vangen! Wat wil je nog meer? Door zijn tempo, montage en de soundtrack.is er voldoende energie om er een zeer vermakelijke actie-blockbuster van te maken!
Graaf Machine
Wat is eigenlijk de essentie van het oorspronkelijke verhaal?
joolstein
Wat is eigenlijk de essentie van het oorspronkelijke verhaal?
Graaf Machine
OK.
Nee, ik heb een jaar of wat geleden eens serieus een stuk of 10 boeken gelezen van King. Een geweldig saaie en slechte schrijver. Maar zijn ideeën zijn vaak wel goed, daarom kijk ik wel verfilmingen van zijn boeken.
Heeft overigens niets met deze specifieke film te maken hoor. Ik heb hem 3 sterren gegeven en dat is niet per se laag, dacht ik zo.
CorvisChristi
Collins
De nieuwe verfilming van het verhaal van Stephen King pakt het wat grootser aan dan de film met Arnold Scwarzenegger uit 1987. De nieuwe verfilming speelt zich niet meer af in een verlaten deel van de stad die als game zone dienst deed, maar breidt de zone uit naar de gehele stad. In de eerste film werd de jacht op een mens als vorm van entertainment bekritiseerd. In de nieuwe film wordt die boodschap ook afgegeven maar is de factor entertainment alsmede de afstomping van de kijker nog groter geworden door de toeschouwers als spotters van het doelwit actief te laten deelnemen. En uiteraard geeft regisseur Edgar Wright de fenomenen “fake nieuws” en “gemanipuleerde beeldspraak” een veel prominentere en allesbehalve subtiele plek.
Overdaad kills. Hoe grootser en prominenter, hoe overdrevener en willekeuriger. Het had allemaal wel wat minder gekund. Dat geldt voor de maatschappijkritiek die de kijker met de botte bijl door de strot wordt gedouwd. Dat geldt zeker voor de lengte van de film die echt geen 133 minuten nodig heeft om het verhaal van Ben Richards en zijn vlucht voor de jagers te vertellen. Minder van alles had ongetwijfeld een film opgeleverd die prettig to the point en veel vermakelijker zou zijn geweest.
Ondanks de irritaties is The Running Man toch nog een redelijk genietbare film. Verantwoordelijk daarvoor is vooral het acterende ensemble dat alleraardigste personages tot leven brengt. Allereerst natuurlijk Glen Powell als de onderkoelde en stoere Ben Richards. Maar ook Josh Brolin als cynische tv-producer, Michael Cera als enthousiaste rebel en Colman Domingo als flashy showmaster zijn het aanzien waard. Leuke personages waarbij de laatste drie vooral zorg dragen voor de luchtigheid en Powell vooral verantwoordelijk is voor de actie. Prima luchtigheid en prima actie in een film die veel te lang duurt, over het algemeen niet vervelend wegkijkt en die na afloop maar weinig blijvende indruk heeft gemaakt.
joolstein
Vind je? Het oorspronkelijke verhaal is toch veel groffer, grimmiger en gewelddadiger dan deze verfilming... Tevens hebben ze het daverende en gedurfde einde van het boek wel op een gekke, irritante manier anders gedaan. Blijft over een goed bedoelde film die weliswaar voor een groot deel trouw is aam het boek maar waar nog steeds veel meer uit viel te halen.
Ja dat vind ik! De jaren 80 versie vind ik als boekverfilming verschrikkelijk. Die biedt enkel een podium voor Schwarzenegger, waar ik al geen fan van ben en verder doet het maar weinig met het verhaal. Dat het boek is aangepast voor film is niet perse erg...gebeurd altijd wel... bij deze film heb je tenminste echt het gevoel dat bijna het hele land mee doet. Enfin...voor mij in ieder geval een fijnere en betere blockbuster dan die andere!
Thomas83
Nog wel wat leuker dan ik had verwacht. Dit is weliswaar een totaal onnodige en overdreven lange nieuwe verfilming van King zijn boek, maar Wright maakt er in elk geval een erg vlotte en energieke film van met een rebelse toon (die soms wel overslaat in het puberale, zoals wel vaker in Wright zijn films). Powell is niet altijd even sterk maar is sympathiek genoeg om de film nog enigszins meeslepend te maken. De actie is ook dik in orde.
De camp van de film met Schwarzenegger is wel wat verloren gegaan. De dystopische wereld is ook vrij standaard hier, en het verhaal is wat aan onze tijd aangepast, met een aangedikte versie van de Amerikaanse politiek en bijvoorbeeld deepfakes die worden gebruikt om het volk te manipuleren. Dat maakt het wat al te rommelige laatste deel wel wat onlogisch voor mij. Waarom zou iemand ook maar iets van wat Ben zegt geloven als hij geen directe lijn heeft om met het volk te communiceren en alles via de machthebbers moet doen?
Koller
De film begon nog "veel belovend", maar gaandeweg werd al snel duidelijk dat het de zoveelste mislukte remake van een topper werd. Voor de hoofdrol had wat mij betreft een een acteur gecast mogen worden van een ander kaliber en het einde van de film raakt kant noch wal. Het vermoeden bestaat dan ook bij mij, dat het budget of tijd(?) op was om een origineel of passend einde te creëren.. helaas...
omniesbonsai
Ik bekijk dit spiritueel gezien
Waar het in deze maatschappij veel aan ontbreekt
Dit soort film hebben gewoon een slechte invloed
Het is satanisch !!!!
Bruh, ga toch fietsen dominee
Filmreiziger
Een zwakke start, een beste redelijk goed middendeel en een dramatisch slecht einde dat helemaal uit de bocht vliegt. Dat zou mijn samenvatting zijn.
Laat ik beginnen dat ik van dit soort films houd. Ik ben ook een groot fan van de Hunger Games. En daar heeft deze film héél goed naar gekeken. Het kan echter nog niet in de schaduw staan van zijn voorbeeld. Nu had ik ook niet dat niveau verwacht, dus op zich is dat niet erg. Acteerwerk is standaard zoals voor een gemiddelde actiefilm. Niet goed, niet slecht, maar voldoende om je er niet aan te storen. Natuurlijk is het allemaal wat over de top en niet erg realistisch, maar dat is bij dit soort films niet direct heel erg. Toch moest ik daar bij de start even aan wennen. Ik begreep ook niet alles en het is allemaal niet erg logisch wat er in het begin gebeurt. Typisch gevalletje: vooral niet te veel over nadenken en veel popcorn eten.
Het middendeel wordt echt een stuk beter: spannend en goede actie. Hier begint de film ook meer logica te bevatten en kwam ik beter in het verhaal. Er is één deel waar de boel echt even ontspoort: je belandt in een remake van Home Alone, maar dan zonder kinderen en zonder de kerstsfeer. Geloof me, als je de film kijkt weet je welke scenes ik bedoel. Een complete dissonant waarbij je je na afloop verwondert afvraagt waar dat goed voor was. Gelukkig herpakt de film zich daarna weer. Tot het einde...
Tja, dat einde.... dramatisch... Vanaf het moment dat Ben de megafoon pakt en het vliegtuig in gaat raak ik echt het spoor bijster. Ik kan het verhaal nog wel volgen zoals het is bedoeld, maar elke vorm van logica ontbreekt hier. Waarom zou Ben ook maar iets geloven van de deep fake filmpjes van de moord op zijn gezin (ik geloofde er in ieder geval helemaal niets van)? Hij wist dat ze alles faken en hij wist dat zijn boosheid precies is wat ze willen. Waarom weet een deel van de wereld wel dat Ben de 'good guy' is terwijl hier helemaal geen informatie over bekend is gemaakt? Het verschil tussen arm en rijk komt uit de lucht vallen en wordt niet uitgewerkt. En ga zo maar door. . Naarmate je dichter bij het einde van de film komt wordt het allemaal nog idioter en nog ongeloofwaardiger tot op een niveau dat de film gewoon niet meer klopt. Dit maakt dat ik na ruim 2 uur achter bleef met een gevoel: waar heb ik nu in godsnaam naar zitten kijken? En wat moet ik hier mee?
Hoeveel sterren geef je zo'n film. Met name van het middendeel - uitgezonderd de Home Alone parodie - heb ik wel kunnen genieten. Maar het einde helpt de film om zeep. Uiteindelijk kan ik de film niet aanraden. Dan kan ik ook niet meer dan 2 sterren geven.

Eerste trailer voor 'The Running Man' met Glen Powell: moderne remake van Arnold Schwarzenegger-film
gebaseerd op boekdonkere komedieoverlevingop de vluchttelevision network nabije toekomstmaliciousdepressingmean spiriteddystopian futuredystopian sci-fi