• 9.378.921 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Paul Greengrass

Met onder meer: Matthew McConaughey, America Ferrera en Yul Vazquez

Plot The Lost Bus

"Inspired by a true story of survival."

In november 2018 ontstaat er een bosbrand in Butty County, Californië. Kevin McCay is een schoolbuschauffeur die in de bosbrand terecht komt samen met een leraar en 23 kinderen. Hij moet zich door het helse gevaar heen zien niet te manoeuvreren om zichzelf en de kinderen te redden.

avatar van Boneka

Boneka

Film had campfire moeten heten.

avatar van scorsese

Aardige film over een natuurbrad die razendsnel om zich heen grijpt en gevaar vormt voor een stadje. Een vrij standaard rampenfilm gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een goeie eerste helft waarbij de enorme omvang van de brand duidelijk wordt. De tweede helft komt wel erg over-gedramatiseerd over (al helemaal voor een film van Paul Greengrass). Onderhoudend, maar 3.5 sterren zou net wat te veel zijn.

avatar van lang pee

lang pee

Standaard rampenfilmpje, niets speciaals maar wel prettig om volgen. Al vind ik de film wel te lang, mocht een halfuurtje minder zijn. Sterke prestatie van McConaughey, die zeker niet mijn favoriete acteur is...

avatar van Neder0001

Neder0001

Als ze nou even dat overdreven Amerikaanse sentimentele gedoe hadden geschrapt, dan had deze film op 90 minuten kunnen uitkomen en was het makkelijk 4* of hoger geweest. Nu is het toch weer zo'n film geworden die je één keer kijkt en nooit meer weer.

avatar van james_cameron

Goedgemaakte, intense rampenfilm gebaseerd op ware gebeurtenissen, met Matthew McConaughey als buschauffeur die in een helse bosbrand terecht komt samen met een lerares en een schoolklas bestaande uit 23 kinderen. De opbouw vond ik beter dan de uiteindelijke claustrofobische gebeurtenis waar het allemaal om draait, vooral omdat richting het einde één en ander te lang doorzeurt en te zoetsappig wordt, maar spannend en visueel indrukwekkend is de film zeer zeker. En McConaughey zet overtuigend een loser neer die kans ziet op een cruciaal moment boven zichzelf uit te stijgen.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijk sterke rampenfilm. Het verhaal is eenvoudig en zoals omschreven lijkt het niet zo heel veel ingrediënten te hebben om een hele film mee te vullen. Maar Greengrass krijgt dat wel voor elkaar. De hele speelduur is boeiend en met name de eerste helft is ijzersterk. Er wordt vakkundig opgebouwd naar de ramp en als kijker wordt je meegesleurd de chaos in. Het tweede deel, waarin de focus ligt op de bus, is iets minder maar zeker niet slecht. Het duurt wel iets te lang maar blijft wel boeien. Visueel is de film ijzersterk en ook het acteerwerk is van prima niveau. 3.5

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag deze film bekeken en heb mij hier wel mee vermaakt.

Een goede en spannende rampenfilm over een bosbrand, de hoofdpersoon is buschauffeur en verantwoordelijk voor 23 kinderen in de bus en een leerkracht (de dame), we zien een spannend stuk als hij eenmaal de kinderen oppikt van school en ze naar een veilige plek moet brengen.
Onderweg een hoop vuur en spannende momenten, goed verhaal verder en de film kabbelt lekker voort.

Verder weinig andere verhalen want alleen de bus en de brandweer wordt gevolgd in deze film.

Heb mij hier wel mee vermaakt, maar echt spektakel was er niet, het ging allemaal nogal braaf... er vallen geen doden..
Einde was wel geslaagd vond ik.

avatar van Noodless

Noodless

Intrigerende rampenfilm gebaseerd op de bosbranden 2018 in Butty County, Californië. De film heeft een goede opbouw met niet alleen aandacht voor de schoolbuschauffeur, maar ook voor al de andere mensen die instaan om de brand te sussen en levens te redden. Daarbij een goede cast en knappe beelden die een realistisch beeld geven over deze ramp. Misschien iets te lang uitgesponnen met zijn 130 minuten. 7,5/10