• 9.372.347 stemmen

Oorsprong: Argentinië / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Gonzalo Mellid

Met onder meer: Valentina Mas, Pachi Lucas en Julia Kraiselburd

Plot Saint Catherine

Het weesmeisje Ellie, gered uit een satanisch ritueel, wordt naar het Saint Catherine institutie voor dakloze jongeren gestuurd. In het instituut ondergaat ze een strenge training, zowel fysiek als spiritueel, terwijl ze ook vecht tegen de demonen uit haar verleden die haar blijven achtervolgen. Terwijl ze nieuwe vaardigheden leert en haar innerlijke strijd aangaat, vinden de demonen nieuwe kansen om weer op te duiken, waardoor haar vastberadenheid en overlevingsvermogen op de proef worden gesteld.

avatar van joolstein

joolstein

Hm, zal de film zelf ook zo opgezet zijn als een soort van hel? Want moet zeggen dat ik aan het begin aardig in de war raakte van de verhaallijn. Dingen ontvouwen zich op een manier die nogal onsamenhangend zijn. De film is zo chaotisch dat ik me afvroeg wat er aan de hand was. Nu had ik nog niets over de film gehoord of gelezen. Daardoor realiseerden ik me pas tot bijna halverwege dat het een bloemlezing van losse verhalen was...Sterker het is een horroranthologie van vier reeds bestaande shorts.

De wrap-around is van Gonzalo Mellid en gaat over het meisje Ellie die naar het Sint-Catharina klooster wordt gebracht nadat ze is gered van een seriemoordenaar. Het klooster heeft een kast met vervloekte voorwerpen uit satanische rituelen die de nonnetjes voor één of andere reden moeten aanraken, waarna je doormiddel van de shorts enkele verhalen van deze totems ziet, Uiteraard rond het ook de aard van Ellies eigen problemen af.

Een non heeft interactie met een spiegel; Segment 1 "Midnight Talk" van Raffael Oliveri Een jonge vrouw krijgt van haar grootmoeder te horen dat ze een demon in haar lijf heeft en vertelt haar over een ritueel om ervan af te komen. Dit loopt natuurlijk mis door een plotwending. Het iet er mooi uit maar geen idee, wat de bedoeling was.

Een non heeft interactie met een paar foto's; Segment 2 "665" van de Spaanse regisseur Juan de Dios Garduño Een zwangere vrouw vastgebonden aan het bed, een strijd om het ongeboren kind, een kindermoord, en er is een demon. Best grof en bloederig. De demon zag er goed uit maar bij deze blijft het wat vaag.

Een non heeft interactie met een autosleutel; Segment 3 "Makr" van (volgens mij) Amerikaanse Hana Kazim maar is uit de Verenigde Arabische Emiraten. Een Imam bezoekt het huis van een man die denkt dat zijn vrouw bezeten is door een Djinn. Echter de exorcist is een bedrieger en de echtgenoot is gewelddadig en lijdt aan waanideeën. De ontknoping is gewoon onbevredigend.

Een non heeft interactie met een ketting met een kruisje; Segment 4 "The Daughters of Virtue" van de Amerikaanse Michael Escobedo. Een vrouw in (wat ik denk) een gebedsgroep heeft een affaire met de echtgenoot van een van de andere vrouwen. Ze moet voor haar leven vrezen, als de dames iets te fanatiek haar ziel willen verlossen van het kwaad. Onder de vrouwen bevindt zich ook Maria Olsen maar heel goed was dit ook niet.

Het meisje Ellie nu non heeft interactie met een priesterboord; Segment 5 "Fé" en de tweede voor de Spaanse Juan de Dios Garduño. Een priester komt een echtpaar helpen wiens dochter bezeten is. De priester googelt exorcisme rituele tekst op zijn telefoon wat een plotwending oplevert. Hoewel ik geen idee had... waarom? Net zoals dit overduidelijk en pijnlijk was nagesynchroniseerd.

Terug naar de wrap-around en blijkt het meisje het kwaad in zich draagt ​​en oorzaak dat de andere nonnen niet slagen. Vind bij deze film het wel mooi dat er een verbindend thema's was, omdat ze allemaal over demonen en bezetenheid gaan maar de filmpjes waren weinig effectief, veel van de film voelt gewoon verwarrend en een echte uitschieter was er ook niet. De film komt van Black mandala films (regisseur Nicolás Onetti) die al veel van dit soort anthologiefilms deed! Maar dit was erg middelmatig...