• 9.369.636 stemmen

I Know What You Did Last Summer (2025)

Horror | 111 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië / Canada

Geregisseerd door: Jennifer Kaytin Robinson

Met onder meer: Madelyn Cline, Chase Sui Wonders en Jonah Hauer-King

Releasedatum: 17 juli 2025

Plot I Know What You Did Last Summer

Nadat vijf vrienden per ongeluk een dodelijk auto-ongeluk veroorzaken, verzwijgen ze hun betrokkenheid en besluiten ze het geheim te houden in plaats van de gevolgen onder ogen te zien. Een jaar later komt hun verleden terug en worden ze gedwongen om de confrontatie aan te gaan met de gruwelijke waarheid: iemand weet wat ze vorige zomer hebben gedaan en is vastbesloten om wraak te nemen. Terwijl de vrienden één voor één worden belaagd door een moordenaar, ontdekken ze dat dit al eerder is gebeurd. Ze wenden zich voor hulp tot Julie James en Ray Bronson, die eerder in 1997 een bloedbad overleefden.

avatar van mrkos

mrkos

I Know What You Did Last Summer

In I Know What You Did Last Summer keert een groep vrienden een jaar na een dramatisch ongeluk terug naar hun kuststad. Hun verleden laat hen niet los wanneer ze bedreigd worden door iemand die duidelijk weet wat er die zomer is gebeurd.

Ja, deze remake voegt helemaal niets toe. We zitten inmiddels in 2025, na talloze slashers, en dan kom je met zo’n standaard remake aanzetten? Er is geen enkele innovatie, geen eigen identiteit, en het verhaal hangt vol tegenstrijdigheden. Ik ben dan ook zwaar teleurgesteld.

Het enige positieve is dat de film er visueel verzorgd uitziet en redelijk wegkijkt, waardoor er niet veel écht saaie momenten zijn. Toch begon de tweede helft voor mij eindeloos te slepen. Een slasher draait om gruwelijke kills en spanning, maar beide ontbreken volledig. Geen enkele memorabele kill, en van spanning is geen sprake.

De personages zijn typische slasher-stereotypen: ze maken de meest idiote keuzes, missen diepgang en wekken daardoor nauwelijks betrokkenheid op. De onthulling van de dader(s) voelde bovendien vrij voorspelbaar, net als de rest van de film.

Misschien had deze remake beter in de kast kunnen blijven liggen, naast de haak van de Fisherman.

2 sterren.

avatar van Corcicus

Corcicus

mrkos schreef:
[i]Ja, deze remake voegt helemaal niets toe. Er is geen enkele innovatie.

Ik volg je kritiek grotendeels, maar dit klopt niet. Niet alleen is de dader hier een vrouw, het is ook een van de mensen die iets verkeerd hebben gedaan last summer. Ten derde is wat ze doen, niet hetzelfde. In de originele rijden ze een voetganger omver en nu zijn ze zelf de voetgangers. Duidelijke innovaties dus.

avatar van mrkos

mrkos

Corcicus schreef:

Je hebt gelijk dat er verschillen zijn met het origineel, zoals je noemt. Voor mij voelde dat echter meer als kleine variaties op een bekende formule dan als echte vernieuwing. Daardoor miste ik alsnog een eigen identiteit en bleef het voor mij aanvoelen als een vrij standaard slasher.

avatar van Kruegerke86

Kruegerke86

Deze film heeft teveel afgekeken van de Scream-franchise...De droom-scene met Sarah Michelle Gellar kan je vergelijken met die van Maureen Prescott (die vermoord is)plots bebloed aan Sidney haar raam staat.

Freddie Prinze Jr. en Jennifer Love Hewitt lijken verdacht veel op Sidney en Dewey uit Scream, en ga zo maar verder...

Nee, deze film komt nog niet in de buurt van de eerste 2 films (I Know... & I Still Know...), en al zeker niet op het niveau van de ganse Scream-Franchise...

Gemiste kans, jammer!

avatar van james_cameron

Geen reboot, zoals de titel doet vermoeden, maar zowaar een erg late sequel, met vrijwel identiek plot. De cast kan er mee door, met vooral Madelyn Cline leuk in de hoofdrol, maar qua script en vormgeving valt er bar weinig te beleven. Eén en ander neemt richting de finale belachelijke vormen aan, waarna de film niet meer serieus te nemen valt. Ik moet zeggen dat ik me er wel mee heb vermaakt, maar de film is (onbedoeld?) meer komedie dan horror.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Okay, het origineel was ook niet wow, maar deze is echt povere "slasher", heel weinig spanning, geen boeiende personages, eerder irritant, nee teleurstellend.

avatar van alacer9

alacer9

Niet echt een goede film maar wel vermakelijk

avatar van Waku

Waku

Ik weet nu niet of dit toch weer een vervolg is of een ordinaire remake.

Het lijkt op het laatste.

Hoewel ik mij niet verveeld heb vond ik deze "I know what you Did....:) wel erg cliche matig en standaard.

Inclusief de onknoping. De kills zijn ook niet bijster origineel gevonden.

2.5*/3*

avatar van mrklm

mrklm

Belabberd verlaat vervolg van de horrorfranchise met bijrollen voor oorspronkelijke castleden Jennifer Love Hewitt, Freddie Prinze Jr. en Sarah Michelle Gellar en durft het zelfs aan om halverwege de aftiteling de deur open te zetten naar een vervolg. Dat zal dan waarschijnlijk niet zijn met de bordkartonnen tienerpersonages die centraal staan in deze sfeerloze horrorfilm waarin Robinson gore verkiest boven spanningsopbouw en zelf verantwoordelijk is voor de karikaturale vertolkingen. Even waardeloos als nutteloos.

avatar van filmkul

filmkul

Matige sequel. Het verhaal is vrijwel identiek aan zijn voorganger. Wat wel enigszins leuk is, is de connectie met het origineel, maar dan heb je ook wel alle originaliteit gehad. De uitwerking is vrij standaard en zoutloos. Op 1 of andere manier moet je er ook een beetje inkomen. Eenmaal opgang is het wel vermakelijk maar erg voorspelbaar op de dader na. Richting het eind komt uiteraard de grote verrassing, die niet erg inslaat en ook eigenlijk helemaal niet meer boeit. Het acteerwerk is goed te doen. Visueel redelijk maar de kills zijn niet echt memorabel. 3.0

avatar van Kondoro

Kondoro

"People are always trying to kill that woman. I hope she's in therapy."

Ach, je ziet het al aankomen maar alsnog was ik verbaasd dat dit behoorlijk teleurstellend is. Het is allemaal zo onwijs vlak en saai, en dat stond me behoorlijk tegen. Gen-Z ten top, en daar moet je wel echt van gaan houden merk ik, ik vond het origineel al niet héél boeiend, een remake/sequel zoals dit kan daar eigenlijk ook helemaal niets goeds mee doen. Vermoeiend was het bijna, maar misschien stiekem met kleine vlagen ook wel geinig.

Laten we vooropstellen dat het inderdaad veel op het origineel lijkt, althans het neigt vaak leuk terug naar de films uit de eind jaren negentig. Maar daar is ook wel veel mee gezegd, dit nieuwe deel brengt toch vooral een onwijs zwak en saaie cast met zich mee, die geen van allen het nodige empathisch niveau hebben om overtuigend te zijn. Daarnaast pakt Robinson het vrij standaar den doorsnee aan, en wordt voornamelijk het boekje gevolgd waar ook op geen moment van af geweken lijkt te worden.

De kills zijn prima, ja. Maar hadden in mijn ogen vele malen extremer mogen zijn. Precies het type slasher film wat ik in de loop van tijd ben gaan haten, eentje waar je eigenlijk gewoon te weinig ziet. De kills werden met verloop van tijd wel wat bloederiger, echt gore werd het nergens, althans niets extreems. En dat maakt deze slasher gewoon vrij tam, en dat is misschien wel het meest jammerlijke van deze hele film. Zonde, hier had echt zoveel meer in gezeten, maar ook weer totaal zoals ik het had verwacht.

avatar van joolstein

joolstein

Nu kijk ik veel low-budget films, en vaak proberen die er nog iets van te maken....maar hier is met een budget van 18 miljoen het volgens mij niet eens geprobeerd! Met gemak is dit, één van de meest ongeïnspireerde remake-pogingen, het is slecht geschreven, creatief failliet en als horrorfilm nergens overtuigend. Oké de film van inmiddels al bijna dertig jaar geleden was ook niet de beste. Maar dat rechtvaardig niet dat deze nog minder zal zijn.

Het begint al met de speelduur want...Tjonge maar liefst twee uur omdat….euh, ja dat is me niet echt duidelijk? De spelers bezitten in ieder geval geen greintje persoonlijkheid...Misschien de sfeer of nostalgie van die film uit de jaren '90 maar dat is er niet veel. Men gooit er gewoon een veel te hip, modern sausje over. Alsof ze een remake maken maar niet weten hoe? En het werk van de moordenaar...tja die zijn als gewoonlijk buiten het zicht van de camera. Het resultaat is een remake die alleen maar verveeld.

avatar van egelhunter

egelhunter

Vroeger de eerste film als brugklasser gezien met groepje vrienden met een zak chips. De tijd dat we nog naar de videotheek moesten fietsen. Leuke slasher was het a la Scream.

Nu deze bekeken en toch wel weer prima vermaak. Gewoon weer die zak chips erbij alleen nu kon ik hem vanaf de bank bekijken zonder dat eind te fietsen

3* voor de oude cast die weer meedoet. Paar leuke scenes.

avatar van Noodless

Noodless

Tja, eigenlijk is deze film totaal geen remake zoals vele mensen misschien denken. Het is een vervolg op de tragische gebeurtenissen uit de originele film met een paar personages die gespeeld worden door de oude cast.
De opbouw van het verhaal is goed en de killer komt toch wel uit een zeer verrassende hoek, al handelt deze wel niet alleen wat ergens ook logisch is gezien het verloop van de kills. De weg naar de kills is leuker om te volgen dan de kills zelf. Hier heeft men ook meer oog voor de présence van de killer gezien de camerastandpunten en het geluid. De jonge cast kan helaas aan de oude cast van het origineel niet tippen qua persoonlijkheid en uitstraling. Voldoende spannend, maar de uitwerking naar het einde toe heeft toch wel wat bedenkingen en het ultieme slot had weggelaten kunnen worden. Zeker niet verveeld met dit simpel revenge horrorwerkje. 7/10

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Helaas, ook deze reboot/sequel hebben ze weer verknald!!

Net als Scream hebben ze deze horror reeks ook weer uit de kast getrokken. Fijn, want ik vind zowel I Know.. en Scream geweldige nostalgische klassiekers. Helaas is bij beide de reboot uitwerking teleurstellend slecht gemaakt. Ik snap niet dat Jennifer en Freddie en zelfs Sarah Michelle zich hiervoor hebben geleend. Het is een hele grote middelvinger naar het origineel.

Niets, maar dan ook niets lijkt dit op het origineel. Het is dat enkel de visserman en de originele castleden weer terugkeren anders had het net zo goed iets anders kunnen heten. Het heeft totaal niet dezelfde sfeer, geen diepgang, geen charismatische, sympathieke hoofdrolspelers en de locatie helpt ook niet mee. Terwijl het in het origineel een heel karakteristieke vissersdorp was, met zo zijn vuiligheid, maar bijzondere sfeer is het hier vlees noch vis. Het heeft geen enkele sfeer of onderliggend beangstigend gevoel. Zelfs het vervolg had toen een geweldige sfeer op de stormachtige Bahamas. Hier hebben ze de locatie totaal niet gebruikt. Zonde.

Ook het ongeluk is echt heel erg lachwekkend slecht gedaan. Slecht geacteerd, domme dialogen. Waarbij het eerste deel nog sprake was van overtuigend acteerspel en dilemma's om het lichaam weg te werken of de politie te bellen is dat hier niet het geval. Geen enkele dilemma. Gewoon achterlijk gedrag. Dit is totaal niet een moeilijke keuze waar ze voor komen te staan. Ook heeft het helemaal niets met het motief van de dader te maken. Het slaat nergens op. Het had er net zo goed niet kunnen zijn.

En vooral wat ze met Ray hebben gedaan is echt gruwelijk. Hoe kunnen ze dit bedenken?? Ik snap echt niet dat Freddie dit heeft goedgekeurd. Dit slaat nergens op. Hoezo is hij ineens de psychopaat? Hij is nu de visserman terwijl hij 2 keer Julie wilde redden in de vorige twee delen. In Scream hebben ze Dewey om zeep geholpen op een achterlijke manier en hier Ray. Het is ongelofelijk. Hebben ze dan echt niemand meer die goede scripts kan schrijven? Is er überhaupt iemand fan van het origineel of is dit gewoon een cash grab? Een leuk idee, maar totaal niet weten waarom het eerste deel zo succesvol was.

De rol van Jennifer stelt ook helemaal niets voor. Voegt letterlijk niets toe. Het eind slot is niet spannend en is veelte makkelijk. Een tienermeisje die een volwassen vent even te sterk af is? ALWEER. Vervolgens nog aan het einde vertellen dat mannen in therapie moeten gaan anders was dit helemaal niet gebeurd. Volgens mij was het dat wijf die uiteindelijk de eerste stappen heeft gezet naar deze slachtpartij. Het is zo dom. Ze weten zelf niet eens meer wat ze schrijven. Alleen activisme.

Wel leuk om Sarah Michelle Gellar te zien in een kleine cameo. Dat was het enige wat ik nog oke vond. Al had ik het liever in een droom van Julie gezien, omdat de nieuwe cast geen connectie met Helen Shivers heeft. Maarja, dat kon niet, want ze haten elkaar in het echt of is dat nu nog niet duidelijk genoeg?

Ook heb ik geen karakter ontwikkeling gezien. Na de gebeurtenissen in het origineel zie je duidelijk dat ze eraan onder door gaan wat ze hebben gedaan. Maar de huidige generatie z gaat lekker feest vieren of neuken. Tja, of het is echt zo of het is heel oppervlakkig bedacht. ALWEER. Nergens zit meer diepgang in.

Een terechte 0,5* voor deze troep.

avatar van Anjin

Anjin

Je had wel heel snel door wie de vissersman( vrouw) was..

Maar toch wel vermaakt,geen hoogstandje,wel een voldoende..

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1944 berichten

Deze remake was iets wat een tegenvaller. De spelers zijn stuk voor stuk niet interessant en slecht gecast. Ze hadden geen charisma. Soms leken scenes wel allemaal AI gecreëerd. Allemaal zo nep en gladjes.

Toch uiteindelijk wordt het nog een beetje spannend en leuk, maar ZEKER niet geweldig! Wel wil ik nu nog eens het origineel en het vervolg kijken. Puur om eens terug te gaan naar die eerste 2 films.

Volgens mij komt er nu ook nog een vervolg op deze, maar dat hangt af of de film winst heeft gemaakt. Dat heeft deze film wel, heb ik opgezocht. Ben benieuwd.

avatar van Boneka

Boneka

Met deze titel heb ik mijn beste vriendin nog vaak geplaagd. De eerste twee delen vond ik best vermakelijk en zat er voor mij wel een beetje horror gevoel in. Het derde deel heb ik geloof ik nooit gezien.

Okay 2025 komt er dus een reboot/remake van het eerste deel. Beetje anders in elkaar gezet, maar lang niet zo creepy. Het geheel is nogal gladjes en we gaan langzaam van de ene slash naar de andere toe. Maar je schrikt nergens nog van. Anno 2025 verwacht je toch wel iets meer. Totaal geen spanningsopbouw. Bovendien hier en daar slordig in elkaar gezet. Er zijn nog wat spelers meegenomen van de vorige delen. Uiteraard zonder Anne Heche die zelf nogal creepy aan haar eindje kwam en haar rol was toen subliem. Maar goed dat niveau haalt ie bij lange na niet. En ja een vervolg komt natuurlijk ook nog. Halverwege de aftiteling komt er alvast een voorproefje. Brandy Norwood zien we daar van jawel I still know what you did last Summer!

Film 3,0

Beeld 4K 4,5

Geluid 4,5

avatar van hans blieb

hans blieb

worden er tegenwoordig nou echt geen goede films meer gemaakt? of kies ik altijd de verkeerde uit...........................................................................................

avatar van teigertje

teigertje

• 2075 stemmen

Na vele jaren het vervolg op de oude versie van I know what you did last summer.
Deze film is een grote teleurstelling, en totaal overbodig.
Waarin je hoopt, op iets beters, omdat ook de oude cast van stal is gehaald, echter wordt dit in deze film verpest.
Vanwege bepaalde personages in het verhaal ineens de slechteriken zijn, totaal ongeloofwaardig wordt deze film hierdoor.
Als dat achterwegen gelaten was, dan was deze film ook niet sterk geweest, maar door dit totaal is deze film een draak van een film geworden.
Ook de spanning is ver te zoeken.
Vroeger was Jennifer Love Hewitt een fenomenale actrice, maar ook zij speelt hier onder haar niveau en middelmatig.
Een waardeloze film.

avatar van Thomas83

Thomas83

Even overwoog ik alle films uit de reeks opnieuw te kijken ter voorbereiding van deze film. Maar toen bedacht ik me dat de originele films allemaal een soort slap aftreksel op Scream zijn, gepolijst en met best wat grote namen in de cast, maar verder niet heel bijzondere slashers gericht op een jong publiek. Wat een tijdverspilling zou dat ook zijn geweest, want dit vervolg is ook echt bagger.

In mijn ogen moet een slasher of relatief serieus en spannend zijn met een vriendengroep waar je om kan geven, of de personages zijn er puur om afgeslacht te worden, zoals de best komische bimbo's en himbo's hier. Dan moeten die kills alleen wel de moeite waard zijn om hun gore, creativiteit en eventueel humor. Niets van dat alles hier. Ik vond het ook wel wat goedkoop dat het lang duurt voor de hoofdpersonages aan de beurt komen.

Verder loopt de film ook totaal niet lekker. Iets aan de editing voelde erg vreemd. Het slotakkoord vond ik ook best een anticlimax. Stevie is op zich nog een logische killer, Ray als voormalig protagonist absoluut niet. Gellar overklast in een cameo ook nog even de voltallige cast.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Oei, heel erg matig dit. Vooral nooit spannend of eng, ook te weinig lekkere gore en de personages zijn volstrekt inwisselbaar, mede door het enorm vlakke spel. Visueel af en toe met een aardig shot maar dat was het ook wel. 1,0*.