• 9.369.466 stemmen

Elton John: Never Too Late (2024)

Documentaire / Biografie | 102 minuten

Genre: Documentaire / Biografie

Geregisseerd door: David Furnish

Met onder meer: Elton John, Bernie Taupin en John Lennon

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Elton John: Never Too Late

"He risked everything to find himself."

Elton John blikt in deze documentaire terug op zijn leven en de beginjaren van zijn 50-jarige carrière. De zanger doet dit terwijl hij zich voorbereidt op zijn laatste concert in Noord-Amerika in het Dodger Stadium. Elton neemt de kijker terug in de tijd en vertelt over zijn strijd met misbruik en verslaving, hoe hij deze overwon en wat leidde tot zijn status als icoon.

Zichzelf (archiefmateriaal)

avatar van GMember

GMember

Indrukwekkend, wat een leven heeft die man gehad en dan nog zo actief..... Diepte respect voor een spectaculair artiest.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

102 minuten is wel te lang voor zo'n documentaire. Hoewel ik zijn muziek wel oké vind is de persoon Elton John minder boeiend voor hem. (waarom kijk ik dan? Nou ja, een liedje is genomineerd voor de Oscars en dan komt die film op de watch list). Al moet ik zeggen dat juist de persoonlijke momentjes, vooral met zijn kinderen, het leukst zijn. Of als hij bezig is met muziek maken. De stukken geschiedenis vond ik in zoverre minder interessant en dan duurt de film simpelweg te lang. Door de verscheidenheid aan manieren van vertellen nog wel een voldoende. En het liedje is aardig maar ben je ook zo weer vergeten. 3,0*.

avatar van james_cameron

Veel prachtige muziek en mooie verhalen in deze onderhoudende, zij het wat oppervlakkige documentaire. Een carrière van 50 jaar laat zich natuurlijk ook wat lastig vangen in een documentaire van nog geen 105 minuten. Elton John blikt openhartig terug terwijl hij zich voorbereidt op zijn allerlaatste concert in Noord-Amerika. Iets teveel zijsprongetjes naar minder interessante gebeurtenissen en bepaalde periodes worden volledig overgeslagen. Dit had waarschijnlijk beter gewerkt als serie.

avatar van McKoenski

McKoenski

Ik vind het altijd fascinerend hoe getalenteerde en extreem gedreven mensen tot iets komen, zo ook het verhaal van Elton John.

Jammer dat er, zoals hier ook werd aangehaald, periodes werden geskipt, in de 80's heeft hij toch ook redelijk commercieel succesvolle albums uitgebracht maar het lijkt of hij die hele periode zelf niet zo interessant vindt?

Ook het verhaal achter zijn familie / zoons wordt niet verteld, dat vond ik wat eigenaardig gezien de rol die zij in z'n leven hebben.

Anyway, tot halverwege interessant maar het einde vond ik enigszins afgeraffeld en minder relevant.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Documentaire die zich maar beperkt over een bepaald gedeelte van zijn carriere. De laatste 30 40 jaar komt amper aan bod. Ik had daar een andere keuze in gemaakt. Misschien is 2 of 3 keer 60 minuten ook beter dan 1,5 uur.