• 9.370.308 stemmen

Oorsprong: Denemarken / Verenigd Koninkrijk / Thailand

Geregisseerd door: Howard J. Ford

Met onder meer: Joseph Millson, Sarah Alexandra Marks en Louis James

Plot River of Blood

Twee jonge koppels verblijven in een resort in een jungle. Ze willen gaan kajakken en huren een gids in die de jungle goed kent. Als de gids plotseling verdwijnt, gaan de vrienden naar hem op zoek. Ze realiseren zich niet dat ze het territorium van een groep moordlustige kannibalen betreden.

avatar van Collins

Collins

De droomvakantie van vier verschrikkelijk irritante personages in de jungle van Zuidoost-Azië verloopt niet zoals gedacht. Het verschrikkelijke viertal gedraagt zich ongelooflijk dom en valt geheel terecht ten prooi aan hongerige kannibalen. Het is meteen het enige positieve dat je over de film kunt zeggen. Ik gunde hun dat lot van harte.

De regisseur van dit filmische vehikel is Howard J. Ford. Samen met zijn broer Jonathan verantwoordelijk voor de aardige zombiefilm The Dead (2010). Een betere film. Een amusantere film. Een film die spanning weet te genereren. Een film met een protagonist met wie je kunt meeleven. Het zijn kwalificaties die niet voor het amateuristisch in elkaar geflanste River of Blood gelden. Ik wil er ook niet meer woorden aan vuil maken. Het was erg.

avatar van Phantasm

Phantasm

Beter dan verwacht, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van ibendb

ibendb

Een groep vrienden maakt tijdens hun reis naar Zuidoost Azië een kayaktrip. Volgens legendes zou in deze jungle echter een stam kannibalen wonen die niet blij is met deze indringers.

Naar plotomschrijving toe hoopte ik hier op een nieuwe The Green Inferno maar dit misbaksel komt daar niet eens in de buurt. Dit is een enorm ongeïnspireerde thriller waarin je volcontinu hoopt dat de personages een zo bruut mogelijke dood sterven. Jammer dat de vijandige stam hier totaal incapabel in is en meer olijk loopt rond te huppelen dan wat anders. Een bende seutenkannibalen, dus.

Dit kan helemaal overgeslagen worden. Ik zou zeggen: doe geen moeite.

avatar van ronnieboy

ronnieboy

Wat een gedrocht van een film dit, dramatisch slecht geacteerd, om over die kannibalen nog maar te zwijgen...........Lucio Fulci zou zich omdraaien in zijn graf als hij dit vehikel zou zien.

avatar van Boeikens

Boeikens

Toch allemaal net niet.

Zielloze karakters en dito acteerwerk.

Boeit nagenoeg nergens, geen spanning en slechte FX.

Voor het genre vooral veel te braaf en slecht uitgewerkt.

avatar van Theunissen

Bij gebrek aan beter zocht ik gisteravond mijn toevlucht tot "Prime Video" en stuitte ik al snel op deze Horror / Thriller film, welke me wel interessant leek vanwege kannibalen. Maar dat had ik dus mis!

In "River of Blood" draait het om twee bevriende jonge koppels. Het ene koppel, bestaande uit Ritchie (David Wayman) en Jasmin (Sarah Alexandra Marks), heeft alles goed voor elkaar en bulkt van het geld. Deze rijke stinkerds trakteren hun bevriend koppel op een tripje naar Zuid-Amerika. Die gulle gift valt niet goed bij Ajay (Louis James), een onzekere macho die zijn baantje dankt aan de relatie met zijn vriendin Maya (Ella Starbuck). Schoonvader regelde werk voor hem. De verhoudingen staan op scherp nog voordat er aan een kajakavontuur begonnen wordt, onder begeleiding van de mysterieuze gids Nick (Joseph Millson), door het territorium van een vermoedelijk kannibalistische stam, waarbij op een gegeven moment Ritchie plotseling verdwijnt.

"River of Blood" is een film die oog heeft voor visuele sfeer. De tropenlocaties in Thailand zorgen voor visueel indrukwekkende beelden, zoals de weelderige natuur en zinderende rivierlandschappen. Maar daar blijft het ook bij, want wie op zoek is naar pure horror met emotionele diepgang of spannende opbouw, zal teleurgesteld zijn. De personages zijn onsympathiek, de spanning ontbreekt en de horror is nauwelijks aanwezig.

Eigenlijk is "River of Blood’" ook geen kannibalenfilm. Want ook al zijn er meerdere inheemse bewoners te zien (waaronder een kind), er is eigenlijk maar één geschminkte menseneter (Suwajchai Anubhat) te zien die rondloopt in een hippe zwemshort en die een blinkende gouden ring in zijn neus heeft. Er wordt overigens in deze film meer geplast, dan dat er mensenvlees gegeten wordt.

Er is dus weinig echte spanning of horror, het geweld blijft veelal buiten beeld (er zijn wel een paar korte momenten met bloed of wonden), jumpscares zijn voorspelbaar en de kannibalen zijn karikaturaal en niet bedreigend. In plaats van angst op te wekken, voelen veel scènes eerder verveeld of verward aan. Alsof dat nog niet suf genoeg is, moet je ook nog eens door het vermoeiende acteerwerk van de cast heen ploeteren, waarbij uiteraard sprake is van jaloezie en ontrouw (zo heeft Ajay een relatie met Ritchies vrouw Jasmine die hij ook zwanger heeft gemaakt).

De cast is niet al te best en alleen Joseph Millson als gids Nick levert nog enigszins charismatisch acteerwerk af. De cast heeft het ook niet gemakkelijk met de tenenkrommende teksten die het script ze voorschotelt en de mannen van de twee koppels zijn vooral irritant en je bent uiteindelijk dan ook blij als ze gepakt / gedood worden. Daarbij ontpopt Ajay zich wel nog als een soort van held, zijn camouflage scène in de modder en het doden (onthoofden) van de menseneter was best aardig, die zichzelf uiteindelijk ook opoffert voor de veiligheid van de vrouwen. Hoewel de vrouwen ook niet al te best acteren, zagen ze er wel niet onaardig uit en liepen ze er opzicht ook best sexy bij (zie ook de filmposter).

Al met al is "River of Blood" gewoon een matige tot slechte Horror / Thriller film, die het genre kannibalenfilms onwaardig is.

avatar van Han Solo 420

Han Solo 420

Dit is echt schandalig.

avatar van Shadowed

Shadowed

Een combinatie tussen allerlei griezelconcepten die door regisseur Howard J. Ford nooit doeltreffend bij elkaar worden gebracht, waarmee hij laat zien toch vooral een vakman te zijn die het van de gefocustere werkjes moet hebben. River of Blood bevat een mengelmoes tussen avontuurlijkere momenten, overlevingsscenes en wat kannibalen die af en toe om de hoek komen kijken. Het problematische is dat geen van die richtingen effectief weten te worden, waardoor het eindresultaat nergens spannend of innemend wordt. Het acteerwerk is daarnaast niet briljant, maar op het vlak van cinematografie oogt het allemaal wel verzorgd. Qua bloedvergieten zijn er bovendien een aantal grafische (alhoewel korte) momenten.

avatar van Tapa

Tapa

Ik heb helaas het advies van de commentaren genegeerd, ik moet ze gelijk geven, het is zonde van de tijd, tenenkrommend slecht, als er wat gebeurt zie je niets....

avatar van lang pee

lang pee

Ze klagen al eens dat ik veel lage scores geef, en ze hebben gelijk. Het is een beetje mijn eigen schuld. Goed weten na de trailer dat het een vreselijk gedrocht is, maar toch nog kijken.

Hier moeten ze een taakstraf voor geven...

avatar van Noodless

Noodless

Toch beter dan verwacht gezien de negatieve recensies. De film wordt vooral afgerekend op het ontbreken van brutaliteit gezien het thema kannibalisme, maar dit soort films kan je ook niet meer vergelijken met de kannibalenfilms van de jaren 70 en 80 waar nog alles kon en mocht. Tegenwoordig is de censuur toch onverbiddelijk aanwezig. Er wordt inderdaad veel gesuggereerd en buiten de camera gelaten, maar er zitten toch nog een paar bloederige scènes in de film. Waar de film wel in positieve zin opvalt, zijn de geweldige beelden en locaties die opgenomen zijn in Thailand. Onlangs in de zomervakantie geweest en het is een dikke aanrader.

Ook de kritiek op de kleding van de kannibalen is onterecht gezien het feit dat deze stam al heel wat slachtoffers heeft gemaakt waarvan ze de kleding achteraf gebruiken. Dus een short kan zomaar. Het acteerwerk is minder, maar stoorde niet echt. En de twee bevallige dames zorgen ook voor wat eye candy. 6/10

avatar van jordandejong

jordandejong

Het kannibalen genre, in de 70's en 80's booming, maar inmiddels een vergeten genre. Wat dat betreft leuk dat het in 2024 een nieuw leven in werd geblazen met deze film. Maar wat een gedrocht is het zeg....

Nochtans van 1 van de makers van de uitstekende zombiefilm The Dead. Alleen geen grijntje van de kwaliteit uit The Dead is terug te vinden in River of Blood.

Zwakke characters en dito acteerwerk. Het wordt ook nooit echt spannend, mede door hoe niet angstaanjagend de kannibalen zijn. De gore is helaas CGI en ziet er werkelijk niet uit (dat hoofd in dat pannetje kokend water... Serieus?).

Op het eind wordt het ook een eindeloze herhaling van zetten en is het echt wachten op de aftiteling. Bijzonder matige film.