• 9.369.469 stemmen

Geregisseerd door: Seth Worley

Met onder meer: Tony Hale, D'Arcy Carden en Bianca Berry Tarantino

Releasedatum: 7 augustus 2025

Plot Sketch

Het gezin Wyatt heeft het moeilijk om de dood van de moeder te verwerken. De weduwnaar Taylor begraaft alle pijnlijke herinneringen en besluit naar een andere plek te verhuizen zodat zijn kinderen gemakkelijker verder kunnen met hun leven. Echter, fantaseert zijn zoon Jack over de herrijzenis van zijn moeder en vult zijn zus Amber haar schetsboek met bizarre tekeningen. Wanneer het boek in een magische vijver terechtkomt, wordt de inhoud ervan tot leven gewekt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 7 augustus 2025 in de bioscoop (WW Entertainment)

avatar van kleintje 2

kleintje 2

"Deze film deed me sterk denken aan die klassieke films die fantasie en avontuur boden, terwijl ze relevante thema's overbrachten en oprechte emoties bevatten; want ‘Sketch’ bezit die creatieve uitgangspunten en emotionele basis, aangezien het verhaal ingaat op onze behoefte aan creatieve expressie als middel voor emotionele catharsis. De film is beperkt, neemt zichzelf serieuzer dan nodig is en mist een unieke sfeer en narratieve soliditeit, maar blijft niettemin een film die we meer nodig hebben dan we willen toegeven."

Een onverwachte 6,5/10. Een moderne fantasiefilm over het creatief verwerken van gevoelens die nog net wat budget miste om het verhalend en visueel iets krachtiger te maken. Desalniettemin hebben ik en mijn beste vriend en zijn kleine zusje genoten van deze film die meer in zijn mars heeft dan je aanvankelijk zou denken. Vooral het einde raakte me enigszins.

avatar van james_cameron

Fantasierijk, leuk vormgegeven verhaal over rouwverwerking, verpakt als avontuurlijke jeugdfilm. Kinderachtig wordt het gelukkig nergens en de film balanceert aangenaam tussen humor en spanning, met sympathieke personages en inventieve special effects. Tegen het einde is de rek er wel een beetje uit en beginnen de tekortkomingen van het script op te vallen, maar overwegend is dit een fris en vooral veelbelovend debuut van regisseur Seth Worley.

avatar van stinissen

Aardige film een beetje humor en rouwverwerking.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Vond dit een prettige film. De communicatie van de kinderen was heel realistisch. Aanvankelijk best wel tempo. Niet te sentimenteel of echt spannend.

avatar van schumacher

schumacher

Goede reviews hier maar ik ben minder enthousiast.

Waarschijnlijk omdat het vooral toch op een zeer jong publiek gericht is, dat is al een reden.

En het duurt wel wat tijd eer het iets wordt.

Verveelde me, kan aan mij liggen & iemand anders die dit anders ervaren heeft .

avatar van Anjin

Anjin

Bar en bar slecht..

Na 3 kwartier maar uitgezet,kinderen die net uit een boek lezen, en een vader die heel dom moest lijken..

Nee flauwekul verhaal..