• 9.373.940 stemmen

Met onder meer: Nick Frost, Aisling Bea en Sebastian Croft

Gesproken taal: Engels en Fins

• meJane Bekijk via meJane

Plot Get Away

"Get ready for a killer holiday."

Een familie uit Engeland gaat op zomervakantie naar een afgelegen eiland in Zweden. Daar ontdekken ze tot hun verrassing dat er op het eiland een seriemoordenaar rondloopt. Helaas voor hen is de lokale bevolking niet bepaald geïnteresseerd in het helpen van de gestrande familie.

avatar van Corcicus

Corcicus

Ik zie Nick Frost graag spelen, maar hij suckt als scenarist. Er valt heel weinig te lachen in deze horrorkomedie en ook de horror was niet zo overtuigend.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Redelijk vermakelijke horrorkomedie. Grappig dat deze productie geregisseerd is door de regisseur van New Kids. In die tweede film zat ook al een horrorkomedie-element. De Zweden komen er niet echt goed van af als volk. Probleem met de film is dat het pad van het genre horrorkomedie volledig platgetreden is. Resultaat is dan ook dat bijna alles bekend voorkomt. Film is eigenlijk een komedie variant van een kruising tussen Wicker Man en Midsomnar.

avatar van perceived

perceived

Aardig filmpje. Voor een horror-comedy wat weinig horror en wat weinig (geslaagde) humor, maar de film keek best lekker weg. Het is min of meer een parodie op Midsommar (Film, 2019) Meest opvallend en verrassend is dat de film door Steffen Haars is geregisseerd. De samenwerking bij Krazy House (Film, 2024) met Nick Frost (deze keer naast acteur ook scenarist) is beide blijkbaar goed bevallen. 6/10*

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Net gezien IFFR en toch wel van genoten. Beter is om hier zo min mogelijk van te voren van te zien en je dan te laten onderdompelen in de bizarre wereld van Steffen Haars en in dit geval scenarioschrijver Nick Frost. Krachtige en soms komisch
bedoelde geweldexplosies worden niet geschuwd

avatar van Fortune

Fortune

Het concept is best goed, de acteurs doen het ook goed maar de uitwerking laat steken vallen. Het is wel vermakelijk maar helaas nergens echt grappig. Het is bijna alsof het concept uit zichzelf grappig moet zijn maar dat is niet genoeg. Het is ook wel een erg overdreven concept natuurlijk waar je niet bij na gaat denken of dat in het echt ook zo gebeurt natuurlijk maar wel geinig. De rollen worden omgedraaid in deze satirische folk horrorfilm. Jammer genoeg zijn er weinig tot geen scenes de speciaal zijn als het gaat om humor of horror. Ik kan me nu al niet veel herinneren van deze film.

avatar van mrklm

mrklm

Het Britse echtpaar Richard [Nick Frost] en Susan [Aisling Bea] heeft een vermeende B&B geboekt op het Zweedse eiland Svetla tijdens de jaarlijkse ‘Karantan Play’ waarbij normaal gesproken geen buitenstaanders welkom zijn. Zoon Sam [Sebastian Croft] en Jessie [Maisie Ayres] zijn ook van de partij, maar het gezin wordt bepaald niet warm onthaald. Wat volgt is een sneue parodie op de legendarische Britse horrorfilm The Wicker Man. Een totale mislukking.

avatar van mrklm

mrklm

perceived schreef:
A Het is min of meer een parodie op Midsommar (Film, 2019)

De setting op een afgelegen eiland, de zonderlinge gastheer, de rituelen, de kleding en de mysterieuze vermissing zijn elementen die duidelijk zijn geïnspireerd door The Wicker Man. De link brengt je naar de trailer. Is een klassieker (in 2010 door lezers van 'The Guardian' verkozen als beste horrorfilm aller tijden).

avatar van shugenja

shugenja

Al die negativiteit hier weer. Elke willekeurige 200 miljoen Disney meuk kan nog rekenen op een 3 of 4 ster maar op zon film gaat iedereen zitten zagen. Zeker omdat het door een Nederlanders gemaakt is. Ik vond het wel grappig en juist leuk dat het eens een keer wat meer ingetogen is voor Haars begrippen. Het eindigt ook weer typisch. Simpel maar doeltreffend natuurlijk is het niet echt eng of grappig. Maar wat het poogt te doen lukt gewoon goed.

avatar van ibendb

ibendb

In Get Away komt een gezellig gezinnetje op vakantie in Zweden terecht op een afgelegen eilandje. Hier is een jaarlijkse traditie à la The Wicker Man aan de gang en de buitenstaanders zijn hier niet bepaald welkom. Vreemde figuren en opmerkelijke gebruiken passeren de revue en binnen de kortste keren ontstaat er een strijd om te overleven.

Steffen Haars is niet mijn favoriete regisseur en zal dat ook niet snel worden. Toch heb ik me uitzonderlijk vermaakt met deze zwarte comedy. Echt horror kan je dit niet noemen maar er zitten toch wel wat aangename elementen in de film verwerkt. De humor zit verrassend goed met een altijd leuke Nick Frost. Ook Aisling Bea, met haar droge aanpak, heeft me volledig voor zich gewonnen.

Niet alles werkt want de cliché's vliegen je om de oren. Ook zijn enkele typetjes wel heel vervelend uitgewerkt waardoor scènes met hem wel erg lang lijken te duren. Heel bijzonder is het verhaal niet maar dankzij de humor stoort het nooit écht. De derde akte gaat een richting uit die ik niet had verwacht maar met plezier omarmde.