• 9.374.652 stemmen

Geregisseerd door: Galder Gaztelu-Urrutia

Met onder meer: Milena Smit, Hovik Keuchkerian en Natalia Tena

Gesproken taal: Spaans

Plot El Hoyo 2

Een torenachtige gevangenis, die verschillende criminelen huisvest, bestaat uit tientallen verdiepingen. Op elke verdieping krijgen twee criminelen de kans om van een platform te eten dat één keer per dag voedsel levert. Terwijl een mysterieuze leider de constructie tracht over te nemen, raakt een nieuwe gevangene verwikkeld in de strijd tegen de controversiële methode om het brute voedselsysteem te bestrijden.

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1990 stemmen

Hier heb ik wel zin in, deel 1 was een fijne verrassing!

avatar van dimi303

dimi303

Heel benieuwd naar deze, de eerste film was ook mijn eerste streamingfilm en nog steeds een van de beste streamingfilms die ik heb gezien.

avatar van Fisico

Fisico

Ik weet vrijdag wat te doen

avatar van scorsese

Goeie film over een vrouw die ontwaakt op 24ste verdieping van een horizontale soort gevangenis. Dit vervolg met dezelfde setting en nieuwe personages ontkomt er niet aan grotendeels een herhaling van zetten te zijn. Maar de werking van de maatschappij op kleine schaal werkt nog steeds goed en de gruwelijkheden waartoe de mens in staat is, worden opnieuw prima tentoon gesteld.

avatar van lang pee

lang pee

De eerste kreeg nog terecht een 7 op imbd, hij was verassend en spannend. Deze heeft voorlopig een 5,3 op imbd, en dat moet voor mij echt niet meer zijn. Chaotische lawaaierige vervelende film, nee is een pak minder dan de eerste, en zeker geen aanrader....

avatar van Warning

Warning

Ai! Jammer, gaat de verkeerde kant op met deel II.

avatar van Stephan123

Stephan123

Ja de eerste was erg goed. Maar snap niet veel van deze...

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Daar de eerste nog sterk inspeelde op de spanning en daar zeer in slaagde, mis ik dit toch bij deze tweede film. Het is me allemaal wat chaotischer en meer en meer het gevoel dat ze de verkeerde richting zijn ingeslagen met dit vervolg en zo wel een teleurstelling is. Ik kan dan ook niet anders dan max een 5,5/10 te geven.

Pareltje, alleen het einde is vaag.

avatar van Kondoro

Kondoro

Gisteravond direct deze nieuwe horror gezien op Netflix, omdat en maatje van mij best fan is van het eerste deel, wou hij gisteren ook deel twee samen kijken. Prima, stond dan wel niet op mijn horror challenge lijst, horror is horror. Toch stoort het me net zoals in deel één, dat ik er eigenlijk na een tijdje wel een beetje klaar mee ben en het allemaal wel heb gezien. En misschien vraag ik me daarbij ook wel af waar dit tweede deel nou precies goed voor was? Ik vond het allemaal wat overbodig, deel één nodigde nou ook niet bepaald uit om verder te gaan als filmreeks, een leuke stand-alone film, dat zeker maar, om er nou prequels (zoals deze) en sequels van te maken vind ik ook wel weer iets te veel van het goede.

Je kunt er nou eigenlijk ook niet heel veel over vertellen aangezien we hetzelfde concept volgen als het eerste deel, en misschien raakt het daardoor soms wat inhoudsloos? Natuurlijk kent de film echt wel wat inhoudt, alleen zoals ik al eerder aangaf had ik het gewoon na een tijdje wel gezien. De film begint overigens wel gewoon weer lekker, zoals ik al wel had verwacht, is regelmatig behoorlijk bloederig en dat maakte het toch wel weer leuk om te kijken. Het verhaal kon me dan weer wat minder boeien, die messiah vond ik allemaal wat overdreven, wel geinig maar het deed me weinig.

Goed, ik heb mijn zegje wel gedaan. Wat ik al zei, er is allemaal niet zoveel over te vertellen. Veel van hetzelfde, en dat is niet erg maar mij deed het niks. Het sadistische idee vind ik nog steeds best ziek hoor. En daar werd vooral mijn maat echt gek van, die kon er denk ik wat meer mee dan ik dat kon.

avatar van The Oceanic Six

Nooit geweten dat er een deel 2 in de maak was, maar hier is 'ie dan en ik zet 'm dan ook maar weer op. Deel 1 was nog best redelijk, met vooral een sterk concept dat wel beter uitgewerkt had kunnen worden. Dit vervolg weet me jammer genoeg nauwelijks te boeien na een aardig begin na. Te druk, te rommelig, niet zo interessant. Ik snap dat je niet letterlijk de voorganger moet kopiëren maar dit week me iets teveel af van de voorganger.

avatar van Fisico

Fisico

Ik vond net dat deze 2 te weinig afweek van de eerste film. Je concept is nog steeds hetzelfde - hoe kan het ook anders? Je hebt nog steeds te maken met een verticale gevangenis waarbij eten van boven naar onder wordt neergelaten. Niets nieuws onder de zon.

Nu is het geheel al iets meer gestructureerd, je hebt Gezalfden en Barbaren. De één handhaaft met dictatoriale trekjes een ongeschreven wet van voedselverdeling. De anderen zijn dus de Barbaren die zich daartegen afzetten. In dat opzicht interessant en sociaal-antropologisch boeiend.

Voorts veel van hetzelfde en weinig vernieuwend. Het einde blijft warrig en onduidelijk. Een vervolgfilm was volgens mij niet noodzakelijk.

avatar van WB

WB

Een herhaling van zetten uit deel 1. Nu met wat uitbreidingen, zoals de Barbaren en Gezalfden, waardoor het weer een soort van nieuwe ervaring moet zijn. Helaas weet dit het niveau van de film niet omhoog te krikken. Vooral ook om de chaos die het creëert, waardoor het niet altijd even fijn te volgen is. Daarnaast kampt de film met een vaag en absurd einde, wat ik blijkbaar niet snap. Dat doet toch behoorlijk afbreuk aan de film. Jammer. Nu is het klaar, dus maak asjeblieft geen deel 3.

avatar van Dentheman

Dentheman

Review Moviemeter horror challenge 2024: Stond eigenlijk niet op mijn kijklijst, maar zag hem al een paar keer voorbij komen en deel 1 is mij toentertijd erg bevallen, dus ik dacht laten we deze ook even aanslingeren! Zoals ik al in meerdere reviews terug las ondertussen, veel van hetzelfde, ondanks dat er nog wel een andere draai aan gegeven wordt dmv de gezalfden en de barbaren. Al met al vond ik de film toch nog steeds wel iets teweeg brengen, waardoor hij bij mij toch nog wel net boven gemiddeld uit stijgt, maar inderdaad niet meer de wow factor van de eerste film. Deel 3 is in ieder geval niet nodig, maar het zet je toch wel weer even aan het denken over hoe men in deze maatschappij met elkaar om gaat en wat het innerlijk kompas van sommige medemensen is (of in ieder geval wordt in uitzonderlijke situaties).

avatar van Q Jones

Q Jones

Waar heb ik naar zitten kijken. Deel 1 vond ik echt heel tof. Als ze maar een beetje van hetzelfde hadden gedaan dan was het zeker 3 sterren geweest. Nu kwam ik niet lekker in het verhaal en wat een onzin en bullshit met die gezalfde allemaal. Ik snapte het principe maar het trok me totaal niet. Pluspunt was de gore die er inzat maar het verhaal en de zogenaamde background storries zijn totaal niet relevant, niet goed uitgewerkt, onnodig en gewoon ronduit saai. Dit is echt de slechtste film die ik in tijden heb gezien.

avatar van nadrin

nadrin

Een heel sterk vervolg De geboorte van een geloof en de gevolgen ervan. Komt bekend voor

avatar van princesspeach

princesspeach

Deel 1 vond ik echt tof. Dit vond ik een FLOP. Super onduidelijk, ik snap er echt helemaal niks van.

avatar van DannyVD

DannyVD

Afkooksel van de eerste film. Ze proberen een extra dimensie toe te voegen, wat in het begin wel lukt.

Halverwege de film wordt het traag, op de duur zelfs verwarrend.

Jammer

avatar van james_cameron

Vaag en rommelig tweede deel, toewerkend naar een suf en onbestendig einde. Het origineel was spannend en beklemmend, maar ditmaal zijn plot en personages vooral abstract en vervelend. Niets wordt verklaard en er is geen noemenswaardige spanningsboog. De film beschikt over enkele nare en bloederige scenes, maar omdat het moeilijk meeleven is met de hoofdpersonen maken deze amper indruk.

avatar van joolstein

joolstein

Toen de film El Hoyo in 2019 uitkwam op Netflix was het mooie verrassing en werd één van de meest bekeken Netflix Originals. De bewoners van een verticale gevangenis moesten dagelijks overleven met het voedsel dat van boven naar beneden door de verdiepingen beweegt. Het was een rauwe en confronterende blik op ongelijkheid, overconsumptie en menselijk egoïsme. Deze biedt meer van hetzelfde en voegt er ideologie en religie aan toe. Ditmaal is het Perempuán die probeert de wetten van de de pilaarvormige gevangenis te overleven. Door de acties uit het voorgaande deel lijkt een groot deel nu bereid om zich meer aan de regels te houden. Het eerste half uur of zo vond ik echt leuk, met een geweldige dynamiek tussen Perempuán en Zamiatin, helaas viel het daarna allemaal uit elkaar. Er verscheen opeens een persoon uit het eerste deel...en op dat punt raakte ik een beetje de kluts kwijt...het was toch een sequel? Of was het nu een prequel? Daardoor en de chaotische opstand beklijft het veel minder...Ook dat zwaartekrachtgedoe leverde wel mooie beelden op maar er was eigenlijk geen echte toegevoegde waarde. Nog wel de sterke visuele stijl maar duidelijk een stuk minder!

avatar van Lucaij

Lucaij

Gekeken tijdens de Horrorfilm Challenge:

3,5* Prima vervolg, waarbij ze toch wat anders proberen. Het gegeven van de 'gezalfden' die proberen regels in te stellen die het eerlijker maken voor iedereen en deze met harde hand te handhaven is interessant. De film heeft wat minder impact dan deel 1, omdat het concept al bekend is.

avatar van SjakieG

SjakieG

Beduidend minder dan deel 1. Deel 1 was inderdaad verrassend qua concept. Deel 2 was uiteraard minder shockerend qua concept, maar ook de verhaallijn en het einde kon me niet echt vangen. Het was op sommige momenten zeker spannend en benauwend, maar na het einde heb je wel zoiets van is dit het nu?

avatar van mrklm

mrklm

Nutteloos vervolg op The Platform is meer van hetzelfde, maar door het gebrek aan mysterie hangt het nog meer af van de dialoog en daar valt nauwelijks een touw aan vast te knopen. Perempuän [Milena Smit] is een nieuwkomer op de 24e etage die gekoppeld is aan de vraatzuchtige en beresterke Zamiatin [Hovik Keuchkerian]. De mensen op de volgende etage maken nog eens duidelijk hoe de regels zijn, maar uiteraard ontstaat (opnieuw) een plan om ‘het spel’ te slim af te zijn. Camerawerk en dialoog zijn verwikkeld in een strijd om zo pretentieus mogelijk te zijn in een wazige, satirische horrorfilm waarbij je alleen maar meewarig je schouders op kunt halen, ook al doen de acteurs hun best om er nog iets van te maken.

avatar van voyager77

voyager77

james_cameron schreef:

Same here.

avatar van Collins

Collins

Vijf jaar voor de verschijning van dit tweede deel was El Hoyo een leuke verrassing. Een fijne mix van horror, thriller en mysterie. Een film die kritisch keek naar de menselijke natuur en tegelijk een maatschappijkritische boodschap verkondigde door de tegenstelling tussen arm en rijk centraal te stellen. Geen subtiele boodschap, maar het leverde een originele en spannende film op. Met de originaliteit is het natuurlijk gedaan in El Hoyo 2. Dus heeft El Hoyo 2 iets anders nodig dat verteld kan worden. Iets dat het bestaan van het tweede deel rechtvaardigt.

De grootste vernieuwing is dat de samenleving waar het verhaal zich afspeelt, zich verder heeft ontwikkeld. De anarchie is vervangen door een systeem van regels dat ervoor moet zorgen dat het voedsel beter wordt verdeeld. Geheel in lijn met de verwachting, laat de film geen harmonieuze samenleving zien, maar een systeem dat je als een dictatuur met religieuze tintjes kunt omschrijven. Uiteraard deugt ook dit systeem niet zodat de film zich net als het eerste deel in duisternis en geweld kan wentelen. El Hoyo 2 biedt gewoon meer van hetzelfde. De kijker kan wederom toekijken hoe mensen worden uitgescholden, afgeranseld en gedood.

In El Hoyo 2 gebeurt niets anders dat het eerste deel al liet zien. Naast het vele geweld dat wordt getoond, gebeurt er eigenlijk niet veel. De personages zijn eendimensionaal en blijven dat gedurende de film. Van empathie met of interesse in de personages is dan ook geen sprake. Ik had gehoopt meer over de wereld van El Hoyo te weten te komen. Die hoop werd niet ingelost. El Hoyo 2 biedt herhaling en is een ongeïnspireerde en overbodige film.

avatar van Shadowed

Shadowed

Gelijkwaardig vervolg aan het eerste deel, met soortgelijke kritieken en onderlagen. Regisseur Galder Gaztelu-Urrutia dirigeert overduidelijk met een bepaald doel voor ogen en brengt deze bij vlagen overtuigend tot uiting in El Hoyo 2, maar verspeelt zijn kaarten behoorlijk in de finale. Deze nogal vage uitwerking van allerlei ideeën en concepten komt namelijk niet erg boeiend voor de dag, terwijl de opbouw best aardig uit de voeten kwam. Het acteerwerk is verder nogal sterk aangezet en niet alle ideeën werken even goed, maar de "Harmonie tussen lagen" is best entertainend.

avatar van Noodless

Noodless

Deze film in twee delen moeten bekijken omdat het gewoon een saaie zit is. Waar de eerste film nog een origineel concept heeft en een mysterieus bizar sfeertje heeft, is hier helemaal niks van te bekennen. Hetzelfde idee, maar totaal niet boeiend of spannend. Ook de personages weten geen band te scheppen met de kijker en het slot is onbevredigend. 3/10